Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
20.12

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Damjan Trifković Marko Zalaznik NK Koper

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 20.12

11 mesecev, 2 tedna

Olimpijo zapuščajo igralci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub Olimpija, ki se je od prejšnje sezone poslovil s skromnimi rezultati ter klavrno podporo občinstva, je v kratkem času ostal brez treh nogometašev, Koprčani pa so našli novega vratarja.

Zmajevo gnezdo je pred dnevi zapustil Miroljub Kostić (odhaja v Sarajevo), v ponedeljek pa je ljubljanski klub sporočil, da je prekinil sodelovanje še z dvema igralcema. Po Srbu, ki je v Sloveniji prebil le pol sezone ter imel prste vmes pri domnevni aferi zaradi rasističnega zmerjanja temnopoltega napadalca NK Maribor (nekaj mesecev pozneje sta si Kostić in Jean-Phillipe Mendy prijateljsko segla v roke in zgladila spor), neprepričljivo Olimpijo zapuščata še Damjan Trifković in Marko Zalaznik.

Trifković ni podaljšal, Zalaznik pa prekinil pogodbo

Dolgoletni član Rudarja je v Ljubljani prebil dve sezoni, odigral 56 tekem in dosegel šest zadetkov, navijači Olimpije pa so dolgo časa čakali na njegov preporod. Ko je igral za knape, je ogromno obetal in so mu kot mlademu reprezentantu napovedovali bleščečo prihodnost, v Stožicah pa je padel v povprečje in na igrišču ni več izstopal v tolikšni meri kot v Velenju.

Dolžnik ostaja tudi mladi up iz Radomelj. Po zimskem prihodu, ko je bil označen za dolgoročno okrepitev, ni upravičil pričakovanj in se hitro poslovil od zeleno-belega dresa. V jesenskem delu je bil najboljši strelec Kalcerja v drugi ligi. Če se bo vrnil v Radomlje, bi lahko v prihodnji sezoni dočakal tudi štiri srečanja proti Olimpiji, saj naj bi vodstvo drugoligaškega podprvaka, ki mu ni bilo treba igrati dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije proti Krki, neuradno sprejelo prvoligaški izziv. Zalaznik tako simbolizira neuspešno kadriranje, ki ga je v začetku leta pri ljubljanskem klubu vodil Sašo Udović. Takrat je bil mladi reprezentant nekaj časa edina zimska okrepitev Olimpije, v prvenstvu pa je nato zaigral le na dveh tekmah in kmalu izgubil zaupanje trenerjev.

Koprčani imajo novega vratarja

V Ljubljani so se za zdaj zvrstili trije odhodi, v Kopru, kjer se že pripravljajo na evropske izzive, saj so se kanarčki uvrstili v kvalifikacije za nastop v ligi Europa, pa so že rešili vprašanje prvega vratarja. Odgovorno vlogo naj bi po odhodu Vasje Simčiča, ki mu je potekla posoja in se vrača v Novo Gorico, opravljal Hrvat Božidar Radošević. Vratarsko kariero je začel pri splitskem Hajduku, kjer pa je naletel na preveliko konkurenco. V obdobju, ko je bil prvi vratar Danijel Subašić (zdaj Monaco), je ostal brez minut, srečo iskal drugod, tudi v tujini (BiH in Črna gora), zdaj, ko je star 25 let, pa se bo preizkusil še v Sloveniji. Radošević je s koprskim klubom sklenil dveletno sodelovanje.

Ne spreglejte