Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 10. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

2

Natisni članek

NK Rudar Issah Abass Leon Benko Andres Vombergar naj gol Prva liga Telekom Slovenije Nogometna zveza Slovenije Marijan Pušnik Liverpool NK Maribor NK Maribor John Mary NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan Hajduk Split

Sreda, 25. 10. 2017, 11.45

6 let, 6 mesecev

Trener Olimpije Igor Bišćan

Olimpija si pri NZS zasluži boljši status

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

2

Igor Bišćan | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na prvenstveno srečanje z velenjskim Rudarjem. Še do včeraj so verjeli, da bodo pri knapih gostovali v petek, nato pa jih je Nogometna zveza Slovenije (NZS) obvestila, da bo tekma šele v nedeljo. ''Nisem jaz ta, ki bi moral o tem govoriti, a Olimpija pri NZS nima statusa, ki si ga zasluži. Morda pa si ga niti ne zasluži, tega ne vem,'' ni skrival nezadovoljstva zaradi načina, kako je izvedel za spremembo termina.

Tabor zmajev, vodilnega prvoligaškega kluba na sončni strani Alp, je moral prisilno spremeniti dinamiko treningov pred tekmo z velenjskim Rudarjem. Ker je predvideval, da bo Olimpija na stadionu Ob jezeru, kjer se je lani razveselila težko pričakovanega naslova državnih prvakov, gostovala v petek, sta bili temu namenjeni intenzivnost in količina priprav.

Nobeden ne vpraša Olimpije

Zmaji so prejšnji teden v Stožicah premagali kranjski Triglav s 3:0. Pričakovali so, da bodo novo tekmo odigrali ta petek, a je NZS zlasti zaradi želje imetnika televizijskih pravic dvoboj prestavila na nedeljo, o tem pa ljubljanski klub obvestila šele v torek. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zmaji so prejšnji teden v Stožicah premagali kranjski Triglav s 3:0. Pričakovali so, da bodo novo tekmo odigrali ta petek, a je NZS zlasti zaradi želje imetnika televizijskih pravic dvoboj prestavila na nedeljo, o tem pa ljubljanski klub obvestila šele v torek. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ko pa je v torek krovna zveza obvestila zeleno-bele, da je prišlo do spremembe termina in bo Olimpija v Šaleški dolini gostovala šele v nedeljo, je moral Igor Bišćan čez noč zamenjati načrt.

''Ne smemo se preveč pritoževati, ampak se na to prilagoditi. Vseeno lahko povem, da me je način sporočila NZS malce zmotil. Olimpija v tem trenutku nima prave teže pri zvezi, pri skupini ljudi, ki odloča o tekmovanju. Vse preveč lahko se termini prelagajo, sestavljajo, nobeden pa nič ne vpraša Olimpije. Tudi razpored, ki bo novembra po reprezentančnem premoru, nima neke logike, a dobro … Nisem jaz ta, ki bi moral o tem govoriti, a Olimpija pri NZS nima statusa, ki si ga zasluži. Morda pa si ga niti ne zasluži, tega ne vem. Moja naloga je, da maksimalno pripravim ekipo na tekmo v nedeljo,'' je pred srednim treningom sporočil 39-letni Zagrebčan, ki z Olimpijo v Prvi ligi Telekom Slovenije še ni doživel poraza.

Obramba Olimpije lahko ustavi vročega Afričana

Pred Mariborom ima po 13 krogih dve točki prednosti, v nedeljo pa ga čaka zelo zahtevno gostovanje, saj je velenjski Rudar v zadnjih tednih v odlični formi. Na lestvici gleda v hrbet le Olimpiji in Mariboru, s pomočjo domačega občinstva pa želi prekrižati načrte vodilnemu klubu.

Kako je Rudar premagal Krško s 3:0?

''Zadnje čase igra zelo dobro. Je visoko na lestvici, dosega dobre rezultate. Ne bo lahko ustaviti Johna Maryja, ki je v zelo dobri formi. Je zelo kakovosten, a smo v zadnjem času že igrali proti igralcem podobnega kova. Nanje smo se dobro pripravili,'' je nekdanji hrvaški reprezentant prepričan, da bi lahko obramba Olimpije dobila dvoboj z vročim Afričanom, ki je ujel formo, s katero je v prejšnji sezoni osvojil naslov najboljšega strelca tekmovanja.

Kamerunec s polnim imenom John Mary Uzuegbunam Honi je na zadnjih štirih nastopih dosegel kar šest golov! Dvakrat je zadel v polno tudi v torek, ko so knapi na prestavljeni tekmi 13. kroga v gosteh premagali Krško s 3:0 in se zasidrali na tretjem mestu.

Bliža se čas za zadetke Benka

Leon Benko bo zapolnil vrzel v napadu v času odsotnosti Andresa Vombergarja in Issaha Abbasa. | Foto: Vid Ponikvar Leon Benko bo zapolnil vrzel v napadu v času odsotnosti Andresa Vombergarja in Issaha Abbasa. Foto: Vid Ponikvar Olimpija ima pred gostovanjem pri knapih zdesetkano zasedbo v napadu. Mladi Ganec Issah Abbas, ki je blestel ob vstopu v sezono, je še vedno poškodovan.

''Začel je delati z žogo. Morda bi se lahko prihodnji teden že priključil resnim treningom,'' je pojasnil Bišćan, ki bo v nedeljo pogrešal tudi Andresa Vombergarja. Argentinec slovenskih korenin bo po zadnjih napovedih odsoten še deset dni, v enajsterici pa bi ga lahko nadomestil izkušeni Hrvat Leon Benko.

''Dobro, da je ujel raven forme, ki mu bo pomagala do kakovostnih iger. Zelo sem zadovoljen z njegovim pristopom in zadnjimi predstavami. To mu bo prineslo zadetke,'' je prepričan nekdanji zvezdnik Liverpoola, ki je bil prejšnji teden v Ljudskem vrtu, kjer si je v živo ogledal dvoboj lige prvakov, na katerem so njegovi rdeči pomendrali slovenskega prvaka.

Poraz Maribora z 0:7 je realnost

Liverpool je prejšnji torek napolnil mrežo NK Maribor. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Liverpool je prejšnji torek napolnil mrežo NK Maribor. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mu je nekdanji klub z Anfielda odprl oči, kako se lotiti Maribora, s katerim se bo Olimpija prihodnji mesec pomerila vsaj dvakrat (11. v prvi četrtfinalni pokalni tekmi v Stožicah, šest dni pozneje na prvenstveni v Mariboru)?

''Ne (smeh). Saj je bilo že pred tekmo jasno, da bi se moral zgoditi čudež, če Maribor ne bi hotel izgubiti tekme. Vse, kar se je dogajalo na tekmi, je realnost. Ne le Maribora, ampak tudi večjih klubov s tega območja, ki ne morejo konkurirati tekmecem na najvišji ravni. Bi bil pa rad v poziciji Maribora. Naslednjo sezono bi rad igral v ligi prvakov in od kluba takšnega kova, kot je Liverpool, doživel tak poraz. Iskreno povedano,'' je izpostavil glavni cilj ljubljanskega kluba, ki cilja na naslov slovenskega prvaka.

Pri Hajduku skoraj nemogoče postati trener na daljši rok

Marijan Pušnik je lani vodil splitski Hajduk le nekaj mesecev. | Foto: Vid Ponikvar Marijan Pušnik je lani vodil splitski Hajduk le nekaj mesecev. Foto: Vid Ponikvar Bišćan se bo v nedeljo drugič v tej sezoni v trenerskem obračunu spoprijel z Marijanom Pušnikom. Nekdanjim trenerjem Olimpije pa tudi znancem s hrvaških zelenic, kjer je v prejšnji sezoni nekaj časa vodil splitski Hajduk. Takrat je Bišćan vodil zagrebški drugoligaški klub Rudeš, s katerim se je nato uvrstil v prvo ligo.

Slovenski strateg je na klopi Hajduka zdržal le do konca jeseni, nato pa prekinil pogodbo z belimi in zapustil Dalmacijo. ''Bil je kar uspešen. Split je zares specifično okolje. Tam je težko delati. Glede na cilje in objektivne zmožnosti je težko na klopi Hajduka zdržati dalj časa. Težko je dolgo zadržati zadovoljne tako navijače, stroko kot tudi novinarje. Pri Hajduku je skoraj nemogoče postati trener na daljši rok. Spoštujem pa vse, kar je napravil Pušnik. Ne le na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji ter preostalih državah, kjer je deloval. Rudar igra dobro, spet je v vrhu slovenskega nogometa,'' je pohvalil Korošca, ki bo prihodnji teden dopolnil 57 let.

Navijači Olimpije se zelo radi spominjajo stadiona Ob jezeru, kjer so pred poldrugim letom skupaj z nogometaši proslavljali naslov državnega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Navijači Olimpije se zelo radi spominjajo stadiona Ob jezeru, kjer so pred poldrugim letom skupaj z nogometaši proslavljali naslov državnega prvaka. Foto: Vid Ponikvar

Ko sta se pomerila prvič, se je Olimpija v 5. krogu v Stožicah razveselila visoke zmage s 4:0. Vlogo favorita ima tudi v nedeljo.

Pet najlepših zadetkov 13. kroga:

Ne spreglejte