Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2011,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper

Sobota, 24. 9. 2011, 22.04

8 let

Olimpija se je maščevala Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije so v tekmi 11. kroga 1. SNL v Ljubljani premagali Luko Koper 3:1 (3:0) in se vsaj začasno točkovno izenačili z Mariborom. Z dvema zadetkoma je blestel Dare Vršič.

Po porazu v Murski Soboti in remiju v Celju so se nogometaši Olimpije vrnili na zmagovalna pota. Z učinkovito igro, v kateri je spet prednjačil reprezentant Dare Vršič, so proti neugodnim Koprčanom vprašanje o zmagovalcu rešili že v prvem polčasu, ko so praktično izkoristili vse priložnosti, ki so jih imeli. V drugem delu so kljub prejetemu zadetku prednost obdržali in se sicer oslabljenim Koprčanom, s katerim so imeli do tokratne tekme v medsebojnih tekmah negativno razmerje (11 zmag, 12 porazov in 17 neodločenih izidov, težave jim povzročajo predvsem tekme v Kopru), oddolžili za poraz v pokalnem tekmovanju pred desetimi dnevi. Z novimi tremi točkami za šesto letošnjo zmago pa so se varovanci Dušana Kosića vsaj začasno na vrhu razpredelnice izenačili z Mariborom.

Stadion v Stožicah je za nogometaše Olimpije končno postal domače igrišče. Potem ko so imeli lani na njem veliko težav, pa je v letošnji sezoni točke v uvodni tekmi prepustila le Celjanom. Proti Koprčanom so pokazali povsem drugačen obraz kot na prejšnjih dveh dveh tekmah v primorski prestolnici. Da se jim obeta poln izkupiček, je napovedala 12. minuta, ko so po lepi akciji povedli. Dare Vršič je z dolgo podajo na desno stran zaposlil Erika Salkića, ta je podal žogo v sredino, kjer jo je dočakal Dragan Čadikovski. S strelom ni okleval, žoga se je odbila od tal, vratar Igor Nenezić ni dobro posredoval, tako da je bilo na semaforju 1:0. Na 2:0 je v 26. minuti povišal Vršič. Anej Lovrečič je streljal z 20 metrov, Nenezić je žogo odbil, a le na glavo Vršiča, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Reprezentant je postavil tudi končni izid prvega polčasa, v 39 je z 18 metrov lepo in močno izvedel prosti strel. Koprčani so do svoje edine prave priložnosti prišli v 32. minuti, ko je Adnan Aganovič z desne strani prišel v kazenski prostor, toda njegov strel je Elvis Džafić ubranil.

V drugem delu so Koprčani prevzeli pobudo na igrišču, domači pa so prežali na protinapade. Čadikovski bi nekajkrat lahko bolje reagiral, povišal rezultat, gol pa je tako padel le na nasprotni strani. Potem ko je Damirju Hadžiču v 73. minuti po kotu in strelu z glavo Džafić preprečil veselje, pa je bil štiri minuti po identični akciji akciji nemočen. A to ni pustilo nobenih posledic, saj so do konca Koprčani le jalovo napadali, pravih priložnosti si niso ustvarili, tako da je tudi novi trener Milivoj Bračun zabeležil prvi letošnji poraz na njihovi klopi.

Ne spreglejte