Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 8. 2009,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 10.29

8 let

Olimpija na trening, Rudar na počitnice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štadion v Spodnji Šiški je še drugič v tej sezoni pustil na cedilu nogometaše Olimpije, ki so izkusili poraz z vodilnim Rudarjem. Zadetek Denisa Grbiča je prizanesel ''zdravju'' Marijana Pušnika.

Velenjčani v tej sezoni tekmecem niso oddali niti točke. Po Nafti in Mariboru so razžalostili še privržence ''zeleno-belih''. In to kar sredi Ljubljane. Uvodni dvoboj 3. kroga PrveLige naj bi se začel z opozorilno stavko igralcev v obliki 15-minutne zamude, o kateri pa ni bilo videti ne duha ne sluha. Edino zamudo na srečanju so uprizorili člani navijaške skupine Green Dragons, ki so z bodrenjem začeli šele deset minut po začetnem sodniškem pisku. Do takrat je na štadionu odmevala le pesem iz grl skupinice gostujočih navijačev, ki so jim Velenjčani ''podarili'' nov razlog za radost. ''Čestitke fantom. V prvem polčasu nismo igrali dobro, nato pa smo bili vedno boljši in po izključitvi Pejića prevladovali na igrišču. Vesel sem zmage v prestolnici, fantje pa bodo za nagrado dobili dva prosta dneva. Lahko delajo kar hočejo. Če ne drugega, jim ne bo potrebno gledati moje nervoze (smeh),'' je po dvoboju pripovedal Marijan Pušnik, ki je pred poldrugim letom na klopi Rudarja ''nasledil'' sedanjega stratega Olimpije Branka Oblaka.

Slednji je po še danes ne povsem razjasnjeni menjavi v ''prestolnici lignita'' svojega naslednika označil za vse prej kot nogometnega trenerja ter pogosto izpostavljal njegovo navezanost na košarko. Je tudi to botrovalo, da se je po bolečem porazu pred predstavniki sedme sile ob Pušniku pojavil njegov pomočnik?

Hadžič: Prisoten je strah

Kakorkoli že, iz vrst gostiteljev ni bilo slišati ''slabe'' besede ob zmagi Rudarja. ''Čestital bi tekmecu. Borili smo se po svojih močeh. Pozna se, da se še uigravamo. Izgubljamo preveč podaj, smo preveč naivni, kar je pokazal tudi prejeti rdeči karton, smo pa vendarle pokazali določen napredek in boljšo igro kot na tekmi z Interblockom,'' je priznal Safet Hadžič, ki bo v prihodnjih dneh za razliko od Velenjčanov imel veliko opravka z igralci. ''Mi bomo imeli kvečjemu dva treninga več, saj je potrebno delati na taktiki. Žal je prisoten še strah, tako da se moramo sprostiti,'' je zaupal Hadžič, ki je bil zadovoljen s predstavo v prvem polčasu, po rdečem kartonu Anta Pejića pa se je zavestno odločil za zaprto igro. ''Do izključitve smo igrali v redu. Rudar nam ni mogel nič. Po rdečem kartonu smo se zaprli in držali rezultat do zadnje minute, ko je bil dosojen nek čuden prekršek na robu kazenskega prostora. Sam ga nisem videl. Škoda, saj bi bila točka glede na to, da smo imeli igralca manj, idealna,'' je razmišljal ''osmoljenec'' Sebastjan Cimerotič, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice igro zapustil na začetku drugega polčasa. ''Rudar je zelo disciplinirana in uigrana ekipa, ki ima za sabo že veliko tekem. Za slovenske razmere je res enkratna ekipa,'' je še pohvalil goste.

Grbič: Ne mislim se ustaviti

Sodniške odločitve so med tekmo vidno razburjale strokovno vodstvo Velenjčanov, kar je le stežka prikrival prvi strateg Pušnik. Ob dveh ''nedosojenih'' enajstmetrovkah je goste zmotil tudi rumeni karton, ki ga je pri prekršku nad Timom Lo Duco izven kazenskega prostora prejel mladi vratar Ljubljančanov Jan Oblak.

''Najprej bom pogledal posnetek, šele potem komentiral, a pravila so eno. Če gre napadalec sam proti golu in ga nasprotnik zruši, mora dobiti rdeč karton, ne pa rumenega,'' meni Pušnik, ki je razkril, da bi po tekmi pokazal povsem drugačen ''obraz'' do sodniških odločitev, če si njegovi izbranci ne bi priigrali vseh treh točk.

''Če bi ostalo pri 0:0, bi dobili fantje tri dni prosto, ker se sam še dolgo ne bi mogel pomiriti (smeh),'' je razodel Korošec. ''Moral bi nam biti dosojen vsaj en 'penal','' priznava tudi strelec odločilnega zadetka Denis Grbič, ki je zadetek posvetil enomesečnemu sinu Antoniju. ''V minuli sezoni sem se prvič med strelce vpisal šele v zadnjem krogu, sedaj sem začel malce prej. Se pa nikakor ne mislim ustaviti le pri enem,'' je izpovedal željo 23-letni Velenjčan, ki se je izkazal z natančno izvedenim prostim strelom. ''Hotel sem zadeti dolgi kot. Dobro sem zadel žogo, ni kaj,'' je še dodal in ugotovil, da je priča najboljšemu vstopu v prvenstvo odkar nosi dres Velenjčanov. Kot ''otrok'' Rudarja ga že vrsto let ...

Ne spreglejte