Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 10. 2016,
16.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

Natisni članek

Stožice večni derbi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Rok Kronaveter Darijan Matić Miha Zajc

Nedelja, 16. 10. 2016, 16.54

6 let, 6 mesecev

Odzivi nogometašev Olimpije po porazu z Mariborom

Morda pa Maribor ni bil tako dober kot Olimpija slaba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

Rok Kronaveter | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so doživeli prvi poraz pod vodstvom Luke Elsnerja. Članska slovenska reprezentanta Rok Kronaveter in Miha Zajc sta športno čestitala Mariboru (1:3) za zmago in priznala, da je bil to eden izmed tistih večerov, ko ti ne gre vse po načrtih.

Vodilna Olimpija je od večnega derbija, ki si ga je v Ljubljani ogledalo skoraj 14 tisoč gledalcev, obetala veliko več kot pa poraz, s katerim so se Mariborčani Elsnerjevi četi približali na vsega točko zaostanka.​

Rok Kronavater je bil razočaran. Edini Mariborčan v vrstah zeleno-belih je bil pred tednom dni v Stožicah slovenski junak, saj je kot rezervist v državnem dresu odločil kvalifikacijski dvoboj proti Slovaški. Tudi tokrat, ko sta se večna tekmeca iz dveh največjih slovenskih mest potegovala za prvenstvene točke, se je vpisal med strelce. Za razliko od srečanja s Slovaško pa je proti vijolicam, kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem pisku, dosegel le častni gol za Olimpijo.

Olimpija naredila dve nedopustni napaki

Pred srečanjem je prejel darilo (uro), nato pa se vpisal med strelce, a le kot strelec častnega gola za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Pred srečanjem je prejel darilo (uro), nato pa se vpisal med strelce, a le kot strelec častnega gola za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar Zmaji so izgubili, Štajerec pa pred mikrofoni ni skrival slabe volje. "Začeli smo dobro, a nato naredili dve nedopustni napaki in Mariboru dovolili, da doseže dva zadetka. Skušali smo se vrniti, a nam ni uspelo," je pojasnil najboljši igralec in strelec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2015/16, ki je v čast imenitnim dosežkom pred srečanjem prejel tudi darilo.

Olimpija se je trudila, a naletela na previsoko vijolično oviro. Kronaveter je bil zadovoljen le s tem, kako je žoga hitro potovala pred kazenski prostor gostov, v vroče območje med 20 in 30 metrov od vrat, ki jih brani Jasmin Handanović.

"Do tam smo prišli z lahkoto, potem pa silili s predložki. Maribor ima odlične skakalce, ki so predložke reševali v svoj prid. Manjkala nam je konkretnost v napadu. Od same posesti žoge se ne da živeti, morali bi poskusiti s kakim strelom od daleč. Nismo bili pravi," se je opravičeval navijačem za slabšo predstavo, svetel žarek, s katerim je želel hitro izboljšati razpoloženje v slačilnici Olimpije, pa je predstavljal le podatek, da so branilci naslova še vedno na prvem mestu.

Navijači Olimpije so od ljubljencev zahtevali zmago, na koncu pa ostali brez točke. | Foto: Vid Ponikvar Navijači Olimpije so od ljubljencev zahtevali zmago, na koncu pa ostali brez točke. Foto: Vid Ponikvar

"Imamo točko prednosti, a tudi malce večji pritisk. Nanj smo se že navadili v prejšnji sezoni. Moramo biti le zbrani," opozarja zvezni igralec, ki je pred prihodom v Ljubljano v 1. SNL igral za Dravo in Rudar.

Na to tekmo bo treba hitro pozabiti

' Miha Zajc v dvoboju z Daretom Vršičem. | Foto: Vid Ponikvar Miha Zajc v dvoboju z Daretom Vršičem. Foto: Vid Ponikvar "Mogoče ni bil Maribor tako dober, kot smo bili mi slabi," je zanimivo ugotovitev izpostavil Miha Zajc. Zagotovil je, da je Olimpija v derbi vstopila sproščeno, najbolj zaradi konkretne prednosti, ki je pred tekmo znašala štiri točke. So bili zaradi tega preveč opuščeni?

"Ne bi rekel. Dobro smo šli v tekmo, a tega ritma nismo znali ohraniti do konca. Mariborčani so izkoristili vse naše napake. Zgodi se taka tekma, ki jo je treba hitro pozabiti. Na srečo je že v torek nova tekma (pokalni dvoboj z Aluminijem)," pravi mladi Primorec, ki ga je na zadnji reprezentančni akciji ovirala poškodba mišice, na derbiju z Mariborom pa je bil že zdrav, a žoga ni hotela v mariborsko mrežo.

Zajc: Tudi trener se je zavedal, da to ni bil naš dan

Darko Milanič je v trenerskem dvoboju nadigral Luko Elsnerja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič je v trenerskem dvoboju nadigral Luko Elsnerja. Foto: Grega Valančič/Sportida "Mogoče ni slabo, da smo izgubili, saj bo treba zdaj v prvenstvu pokazati pravi karakter in dokazati, da smo iz pravega testa. Verjamemo v to, kar delamo," ostaja zvest Olimpiji. Prvega poraza zeleno-belih, odkar je njihov trener Luka Elsner, se bo spomnil po slabi igri.

"Tudi trener se je zavedal, da to ni bil naš dan. Maribor je zasluženo zmagal. Treba je drug drugemu pogledati v oči in si priznati nekatere stvari. Pride slabša tekma, treba se bo pobrati, pokazati karakter, s torkovo zmago pa lahko vse pozabimo," je še dodal Zajc, zadovoljen, da so jih navijači bodrili do konca, čeprav jim rezultat ni šel na roko.

Kapetan Matić: Drugače smo bili dogovorjeni

Maribor se v Stožicah odlično počuti. Na 15 tekmah je sedemkrat zmagal, le dvakrat pa izgubil. "Maribor je igral natančno tako, kot smo predvidevali. Vedeli smo, a kljub temu klonili. Pri prenosu žoge smo delali stvari, ki smo se jih dogovorili. Imeli smo žogo v posesti, a tega nismo dobro izkoristili. Drugače smo bili dogovorjeni. Prišli smo 30 metrov do gola, naprej pa nam ni steklo," je priznal kapetan Olimpija Darijan Matić, še eden izmed razočaranih obrazov, ki smo jih uzrli v kleti Stožic.

Kapetana večnih tekmecev Darijan Matić in Marcos Tavares sta bila pred tekmo dobre volje, po koncu srečanja pa jo je zadržal le Brazilec. | Foto: Vid Ponikvar Kapetana večnih tekmecev Darijan Matić in Marcos Tavares sta bila pred tekmo dobre volje, po koncu srečanja pa jo je zadržal le Brazilec. Foto: Vid Ponikvar

"Maribor je zmagal na način kot že ničkolikokrat. Upam, da smo pridobili nove izkušnje, ki jim bomo lahko kdaj unovčili v prihodnosti," je izpovedal željo in Mariboru športno čestital za zmago. Če gre dan soditi po jutru, bo boj za naslov državnega prvaka v tej sezoni še dramatičen.

Ne spreglejte