Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 6. 2013,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brdo pri Kranju NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Koper NK Gorica NK Rudar NK Celje NK Krka NK Zavrč NK Triglav

Petek, 28. 6. 2013, 10.11

8 let

Olimpija in Maribor prvič za točke 3. avgusta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavniki prvo- in drugoligaških klubov z zanimanjem spremljajo žreb za novo sezono. Prvi veliki derbi bo 3. avgusta v Ljubljani. Med elito tudi Zavrč in Krka, Marcos Tavares kralj strelcev.

Zdaj pa se lahko začne. Po opravljenem žrebu so odpravljene še zadnje neznanke. Prvoligaški nogometni maraton se bo (v nepopoln obliki) začel 13. julija, teden pred tem pa se bosta v Celju za superpokalno lovoriko pomerila večna tekmeca iz Maribora (v sezoni 2012/13 je osvojil vse tri lovorike) in Ljubljane. Pred začetkom žreba je razmišljanje po nedavno končani sezoni izpostavil generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije (NZS). Krovna zveza bedi nad tekmovanji. ''22. sezona prvoligaškega tekmovanja v Sloveniji je bila pestra z več vidikov. Velja izpostaviti predvsem NK Maribor, njegovo dvojno krono in predstave v Evropi. S klubi smo si zadali cilje, da pridobimo več sponzorjev, da zagotovimo več obiska na tribunah ter utrdimo nogomet kot najbolj popularni šport v Sloveniji,'' je poudaril Aleš Zavrl in se zahvalil glavnemu medijskemu partnerju in pokrovitelju Telekom Slovenije, ker ostaja dolgoleten partner slovenskega nogometa. Dodal je še, da ne smemo pozabiti na drugo ligo, ki je pokazala bistven napredek v vključevanju mladih igralcev in boljši infrastrukturi, da pa smo bili priča tudi netransparentnemu delovanju (primer Mura 05), ki je dokazal, da se določenega tveganja ne da odpraviti.

Leeds United prestavil prvo tekmo v Celju

Ples kroglic je določil, da bo prvi favorit Maribor v sezono vstopil z domačo tekmo z novincem Zavrčem, Olimpija bo skušala črni niz (štirikrat zapored so doma izgubili dvoboj prvega kroga) prekiniti v Stožicah z Velenjčani, Koprčani bodo pričakali Novomeščane, Triglav pa okrepljeno Gorico. Zaradi prijateljske tekme v Domžalah, 13. julija se bosta pomerila Domžale in Leeds United, bo tekma prvega kroga med Domžalami in Celjem prestavljena. Verjetno vsaj za nekaj tednov, saj je treba prišteti evropski ritem omenjenih klubov. Prvi veliki derbi bo v 4. krogu (3. avgust) v Ljubljani. Čeprav so predstavniki Olimpije izrazili željo, da bi bil žreb v prihodnje napol dirigiran in se ne bi dogajalo, da bi bila največja tekma, kar jo pozna slovenski nogomet, v času poletnih počitnic, ko ulice samevajo, je obveljalo pri ustaljenem pravilu. In brez privilegijev. So pa bile potrebne nekatere izjeme zaradi zasedenosti objektov, tako se večino septembra zaradi EP v košarki ne bo igralo v Ljubljani.

Tavares želi ostati na vrhu strelcev

Naslov branijo enajstkratni prvaki Mariborčani, ki jih bo v prihajajoči sezoni 2013/14 vodil hrvaški strateg Ante Čačić, kapetan Marcos M. Tavares pa je na Brdu pri Kranju prejel priznanje za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije. S podobnim podvigom se je lahko pohvalil že po koncu sezone 2010/11. ''Najboljši bi rad postal tudi v sezoni, ki prihaja. In z Mariborom osvojil vse lovorike. Prvo že prihodnji teden, ko bo na sporedu superpokal z Olimpijo,'' je razkril napadalec Maribora, ki je v nadaljevanju dogodka izžrebal pare uvodnega kroga pokala. Med njimi izstopa prvoligaški med Krko in Koprom, ki se bosta pomerila že v prvenstvenem uvodu, le da takrat na Bonifiki.

Podeljeno je bilo še nekaj priznanj, na vrsto sta prišla tudi najboljša strelca za sezono 2012/13 v drugi ligi (Amer Krcić in Josip Golubar), predstavljena je bila tudi nova žoga, s katero se bo za točke igralo na slovenskih zelenicah.

Ne spreglejte