Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 5. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Stožice Andraž Kirm NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija naj gol Safet Hadžić Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 11. 5. 2017, 12.45

6 let, 6 mesecev

Olimpija pred tekmo z Domžalami

Derbi, ki ga Olimpija doživlja kot finale lige prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Safet Hadžić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije se na sobotni derbi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije z Domžalami pripravljajo zelo resno. V Stožicah se lahko vrnejo na drugo mesto in popravijo bledi vtis s prejšnjih prvenstvenih tekem, nov neuspeh pa bi v taboru zeleno-belih prižgal alarm, saj bi postalo vprašljivo celo igranje v Evropi.

Med tednom nogometno pozornost plenijo tekme lige prvakov in lige Europa. So v zaključni fazi, kandidatov za lovoriko je vedno manj. Za evropski naslov se bosta tako udarila Real in Juventus. ''Za nas je, sploh v tej sezoni, vsaka tekma finale lige prvakov,'' se je pošalil Andraž Kirm.

Pripravlja se na dvoboj z Domžalčani, ki so v zadnjih sezonah v Stožicah prizadejali Olimpiji veliko hudega. Če bi Rožmanova četa ujela na spanju neprepričljive zmaje tudi v soboto, bi se zeleno-beli znašli v resnih težavah, saj bi bil močno ogrožen prvi cilj, igranje v Evropi. Tega se zaveda trener Safet Hadžić.

Brez skrivalnic in taktiziranja

Pred Hadžićem sta se na trenerskem stolčku zeleno-belih zvrstila Luka Elsner in Marijan Pušnik. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Pred Hadžićem sta se na trenerskem stolčku zeleno-belih zvrstila Luka Elsner in Marijan Pušnik. Foto: Urban Urbanc/Sportida Po bolečem porazu v Velenju (2:4), ko je doživel prvi poraz, odkar se je vrnil na trenerski stolček ljubljanskega kluba, so misli usmerjene le v eno. V zmago nad Domžalami, neposrednim tekmecem za drugo mesto.

''To bo težka tekma, a jo moramo zmagati. Moramo se uvrstiti v Evropi. To je veliko breme, ki pa ga igralci, ki nosijo dres Olimpijo, morajo prenesti. To bi moralo biti za njih nekaj normalnega,'' razmišlja nekdanji branilec, ki se bo v derbiju 33. kroga pomeril s tekmecem, s katerim se bo udaril tudi v finalu pokala Slovenije.

Kako je Olimpija v nedeljo izgubila v Velenju (2:4)?

Bo zaradi tega v srečanje vstopil z določenimi skrivalnicami in nekatera orožja varčeval za dvoboj na Bonifiki (31. maj)? ''Kje pa. Ne bo skrivalnic. To tekmo moramo dobiti, zato ne bo taktiziranja. Igral bom z najmočnejšo postavo,'' je napovedal trener Olimpije, ki si je zadal cilj, da z zeleno-belimi konča sezono na drugem mestu. Zadovoljen bo že s tem, da si priigra Evropo.

Olimpija lahko ostane brez Evrope

Andraž Kirm se ne zanaša na finale pokala Slovenije. Evropo želi z Olimpijo izboriti že v prvenstvu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andraž Kirm se ne zanaša na finale pokala Slovenije. Evropo želi z Olimpijo izboriti že v prvenstvu. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''V soboto igramo zelo pomembno tekmo. Če jo izgubimo, lahko na koncu ostanemo tudi brez Evrope. Zato se ne smemo nanašati le na finale pokala,'' opozarja Kirm, ki ga miri spoznajte, da je Olimpija še vedno vladar svoje usode in je odvisna od svojih rezultatov.

Navijači Olimpije v spomladanskem delu spremljajo velika nihanja. Odkar vodi Olimpijo Hadžić, so zmaji odigrali tri tekme proti prvaku Mariboru. Niti ene niso izgubili. Drugače je, ko nastopi čas za dvoboje proti na papirju manj atraktivnim in slabše uvrščenim tekmecem.

''Težava je v glavah igralcev. V Velenju so vstopili v tekmo prelahkotno, posledica so bile individualne napake. Če hočeš doseči želeni cilj, moraš biti kompleten igralec. Tisti, ki pravijo, da je dovolj, da se le boriš, se motijo. Če glava ni stoodstotno vklopljena, nisi popoln igralec,'' pred napetim zaključkom sezone razmišlja Hadžić.

Proti Domžalam igrati tako kot proti Mariboru

Domžale imajo pred Olimpijo na lestvici točko prednosti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale imajo pred Olimpijo na lestvici točko prednosti. Foto: Žiga Zupan/Sportida V ekipi tudi pogreša vodjo, neformalnega liderja, ki bi na zelenici predstavljal njegovo desno roko in skušal motivirati soigralce. V prejšnji sezoni je bilo to Miroslav Radović, v tej v slačilnici pogreša dovolj močno osebnost. ''Liderstvo se naredi samo,'' pojasnjuje, da na to stvar nima posebnega vpliva.

''Skušamo popraviti vtis, vsako naslednjo tekmo želimo dobiti, a nam ne steče. Razlogov je več. Od pogovorov o tem ne odnesemo kaj dosti. Sestankov je bilo v tej sezoni že toliko, da imamo polno glavo drug drugega,'' je dejal Kirm, nekdanji slovenski reprezentant, ki je pred leti blestel pri Domžalah in z njimi dvakrat osvojil naslov prvaka.

''Ključ za tekmo z Domžalami mora biti pristop na tekmah z Mariborom. Moramo biti kompaktni in čakati na svoje priložnosti. Domžale so zelo agresivne. Igrajo hiter in dober nogomet, tako da ne bo lahko.''

Hadžić ne more razviti sistema v igri

Olimpija ima spomladi veliko zdravstvenih težav. Proti Domžalam zaradi poškodbe ne bo zaigral Mario Jurčević. Vprašljiv je nastop Danijela Miškića, se pa po drugi strani v kader vrača Italijan Kingsley Boateng.

Hrvaški zvezni igralec Danijel Miškić je vprašljiv za sobotni derbi z Domžalami. | Foto: Vid Ponikvar Hrvaški zvezni igralec Danijel Miškić je vprašljiv za sobotni derbi z Domžalami. Foto: Vid Ponikvar

''Krpanje ekipe je največja težava. Igralci pridejo, se poškodujejo, odidejo. Tako ne moreš razviti svojega sistema v igri. Igra vsak, kdor pride. Zaradi tega je ogromno menjav. Toliko rotacij ni dobro za ekipo, a so nas do tega pač privedle okoliščine,'' priznava Safet Hadžić, ki bi lahko v soboto vrnil Olimpijo na drugo mesto. Tam, kjer je bila že po koncu jesenskega dela.

Najlepši zadetki 32. kroga: 

Ne spreglejte