Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 4. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Andraž Kirm Safet Hadžić Leon Benko Nemanja Mitrović pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 6. 4. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Iz tabora Olimpije po tekmi

Zmaji so pozabili, kako proslavljati zmago

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

3

Olimpija Maribor | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko so se nogometaši Olimpije po zmagi nad Mariborom (2:1) odpravili v slačilnico, nekaj trenutkov sploh niso vedeli, kako proslavljati. ''Malce smo pozabili, kako je zmagovati,'' je bil po prvi zmagi v tem letu iskren kapetan Nemanja Mitrović. Dvakratni strelec Leon Benko je izpostavil sproščenost, ki jo je v ekipo vnesel trener Safet Hadžić.

Nogometaši Olimpije v tej sezoni branijo naslov državnega prvaka, a bi ga lahko ubranili le še s pomočjo čudeža, saj devet krogov pred koncem tekmovalne sezone Prve lige Telekom Slovenije za vodilnim Mariborom zaostajajo 13 točk.

Leon Benko: Zmagi z 2:1 se ne gleda v zobe

Benko je izpostavil sproščenost, ki jo je v slačilnico Olimpije vnesel nov trener Safet Hadžić. | Foto: Vid Ponikvar Benko je izpostavil sproščenost, ki jo je v slačilnico Olimpije vnesel nov trener Safet Hadžić. Foto: Vid Ponikvar Želji po osvojitvi lovorike bi lahko veliko lažje zadostili v pokalnem tekmovanju, sploh po zmagi na prvi polfinalni tekmi, ko so v Stožicah premagali vijolice z 2:1 in pozdravili prvo zmago v tem letu.

''Ta zmaga je sedla Olimpiji kot budali šamar,'' je Leon Benko s skoraj ponarodelo primerjavo poudaril ogromno pomembnost zmage, ki je prišla ob pravem trenutku, saj ohranja Ljubljančane v igri za lovoriko.

Nekdanji hrvaški reprezentant je poskrbel za veliki preobrat v Stožicah, hkrati pa tudi za prvi letošnji poraz Maribora. Najprej je v 81. minuti z atraktivnimi škarjicami izenačil na 1:1, štiri minute pozneje pa še enkrat izigral vijoličasto obrambo in postavil končni rezultat 2:1.

Ko je Dare Vršič v uvodnih minutah drugega polčasa mojstrsko premagal Roka Vodiška, se Olimpiji ni pisalo nič dobrega. | Foto: Vid Ponikvar Ko je Dare Vršič v uvodnih minutah drugega polčasa mojstrsko premagal Roka Vodiška, se Olimpiji ni pisalo nič dobrega. Foto: Vid Ponikvar

''Lahko bi zmagali tudi z višjo razliko, a se zmagi z 2:1 ne gleda v zobe. Zagotovili smo si prednost pred povratno tekmo, ki jo moramo potrditi v Mariboru,'' je dvakratni strelec razkril cilj za prihodnji teden, ko se bosta v Novem mestu in Mariboru delili vozovnici za finale pokala Slovenije.

Kdo bo zaigral v finalu pokala Slovenije?

  • Domžale in Maribor
    43,35 %
    349 glasov
  • Krka in Olimpija
    1,99 %
    16 glasov
  • Domžale in Olimpija
    52,67 %
    424 glasov
  • Krka in Maribor
    1,99 %
    16 glasov
Oddanih 805 glasov

Trener Hadžić je poskrbel za malce šale

Benko je dosegel dva zadetka, na tekmi pa zapravil še nekaj zrelih priložnosti. | Foto: Vid Ponikvar Benko je dosegel dva zadetka, na tekmi pa zapravil še nekaj zrelih priložnosti. Foto: Vid Ponikvar Varaždinec je dvignil na noge Stožice s prekrasnim prvim zadetkom. Rojaka Matka Obradovića, ki v tej sezoni redno brani za Maribor v pokalnem tekmovanju, je premagal s strelom, še kako cenjenem v nogometnem svetu. Mrežo branilcev pokalnega naslova je zatresel s škarjicami.

O tem zadetku ni želel veliko govoriti, raje je izpostavil željo po ekipni zmagi in novih podvigih Olimpije. ''Kaj bi rekel? Za žogami se mečem tako na treningih kot tudi tekmah. Želim zmagovati. Podobno sem počel na prejšnjih tekmah, a se mi ni izšlo. Vsi smo se trudili, a nam enostavno ni šlo. Danes smo pokazali karakter. Sprostili smo se, bilo nam je dovolj negativne energije. Trener je poskrbel za malce šale. To je bil naš ključ do uspeha, saj smo se razbremenili in sprostili. Dogovorili smo se, da začnemo iz ničle,'' je izpostavil razloge, zaradi katerih je Olimpija zaigrala najboljše v tem letu.

Kirm se zaveda, da ni še nič odločenega

Andraž Kirm v dvoboju z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Markom Šulerjem. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Kirm v dvoboju z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Markom Šulerjem. Foto: Vid Ponikvar Kako velik met ji je uspel, priča podatek, da je Maribor niz nepremagljivosti v tem letu prekinil prav v Stožicah. ''Pozabil sem že, kako se imaš po zmagi. Zelo smo veseli, potrebovali smo to zmago. Sploh proti takemu tekmecu, kot je Maribor. Se pa zavedamo, da ni še nič odločenega. To je bil komaj prvi polčas,'' sporoča nekdanji reprezentant Andraž Kirm, ki ne skriva želje, da bi z Olimpijo osvojil pokalno lovoriko.

''Glede na to, da nam v prvenstvu ne steče, je ta zmaga zelo pomembna za našo samozavest,'' je izkušeni Ljubljančan prepričan, da bi lahko skalp Maribora predstavljal prelomno točko v turbulentnem delu sezone, v katerem je Olimpija pokvarila skoraj vse, kar se je pokvariti dalo.

Prebili so led

Za kapetanski dvoboj sta poskrbela Nemanja Mitrović in Marcos Tavares. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Za kapetanski dvoboj sta poskrbela Nemanja Mitrović in Marcos Tavares. Foto: Žiga Zupan/Sportida ''Malce smo pozabili, kako je zmagovati. Pozabil sem na ta občutek. Bilo je enkratno, da smo prebili led. Zdaj nam bo veliko lažje,'' napoveduje kapetan Nemanja Mitrović, ki je v sredo prvič na uradni tekmi Olimpije nosil kapetanski trak. Dvoboj z Mariborom si bo zapomnil za vse življenje.

''V primerjavi z zadnjimi tekmami smo odigrali dobro celotno tekmo. Žal nas je presekal gol na začetku drugega polčasa, a smo se uspešno vrnili, preobrnili rezultat in slavili z 2:1. A to je le prvi polčas. V sredo bo nova težka tekma,'' je dejal obrambni steber Olimpije, ki je po zmagi nad Mariborom, prvi v tej sezoni, že začel razmišljati o nedeljskem gostovanju v Celju. 

Predsednik Mandarić po dolgem času nasmejan

Milan Mandarić, ameriški poslovnež s srbskimi koreninami, je pokalni dvoboj med večnima tekmecema spremljal v častni tribuni, po koncu dvoboja pa je obiskal slačilnico Olimpije.

Veselje Milana Mandarić po zmagi nad Mariborom. Prvi, odkar je predsednik Olimpije, priigrane v Stožicah. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Milana Mandarić po zmagi nad Mariborom. Prvi, odkar je predsednik Olimpije, priigrane v Stožicah. Foto: Vid Ponikvar

''Prišel je k nam in vsem čestital. Bil je zelo vesel. Kako tudi ne bi bil, če smo zmagali prvič po štirih mesecih,'' se je kapetan razveselil prihoda nasmejanega predsednika. V prejšnjih krogih, ko Olimpiji ni šlo najbolje v 1. SNL, so nasmehi izostali.

''Zmagali smo po štirih mesecih in prebili led. To je zmaga, ki je v psihološkem smislu zelo dobra za nas. Moramo ostati mirni, ne smemo biti preveč evforični. V nedeljo nas čaka težka tekma v Celju, zato moramo razmišljati o njem."

Konec tedna tako čaka Safeta Hadžića nov izziv, gostovanje v knežjem mestu, nato pa bo na sporedu že gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer lahko Olimpija zagreni življenje večnemu tekmecu in si zagotovi nastop v finalu.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte