Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 10. 2017,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

1

Natisni članek

Samir Handanović Inter Luciano Spalletti Maurizio Sarri Napoli serie A

Nedelja, 22. 10. 2017, 11.35

6 let, 6 mesecev

Odmevi po italijanskem derbiju v Neaplju

To pa je pohvala: Handanović najboljši vratar na svetu!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

1

Samir Handanović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenija spada med manjše evropske države, a se lahko v nogometnem svetu, kjer prevladujejo velikani, vseeno pohvali z nazivom vratarske velesile. Jan Oblak bo z Atleticom na delu v Španiji danes, Samir Handanović pa je blestel na sobotnem derbiju serie A, kjer je z Interjem remiziral v vročem Neaplju (0:0). Bil je igralec tekme in si prislužil številne pohvale. Tudi iz tabora vodilnih tekmecev.

Dolgoletni prvi vratar slovenske nogometne reprezentance je v tej sezoni v odlični formi. Z Interjem vztraja pri vrhu, še vedno, čeprav poteka že 9. krog italijanskega prvenstva, pa je nepremagan.

Derbi na San Paolu je bil razburljiv do zadnjih sekund. | Foto: Reuters Derbi na San Paolu je bil razburljiv do zadnjih sekund. Foto: Reuters

Poraza ni doživel niti na gostovanju pri vodilnem Napoliju, ki je v sezono vstopil kar z osmimi zaporednimi zmagami. Pričakoval je še deveto, a je bil to račun brez krčmarja. Pozabil je, da na vratih milanskih črno-modrih navdušuje Samir Handanović. Na znamenitem štadionu San Paolo je zbral pet veličastnih obramb in si prislužil naziv igralca tekme.

Handanović je branil fenomenalno

Trenerska tekmeca Luciano Spalletti in Maurizio Sarri sta se razšla brez zmagovalca. | Foto: Reuters Trenerska tekmeca Luciano Spalletti in Maurizio Sarri sta se razšla brez zmagovalca. Foto: Reuters Najbolj je navdušil v prvem polčasu, ko se je izkazal z dvojno obrambo. Najprej je ustavil strel Joseja Callejona, le nekaj trenutkov pozneje pa še Driesa Mertensa. Belgijski zvezdnik ga je skušal premagati še enkrat.

V zadnji minuti se mu je ponudila velika priložnost, a je iz neposredne bližine potegnil krajšo. Handanović je z izjemnim refleksom preusmeril žogo v kot, njegova obramba pa je takoj zaokrožila po svetovnem spletu in ljubitelje spomnila, zakaj spada izkušeni Ljubljančan že vrsto let med najbolj spoštovane vratarje na svetu.

''Handanović je izjemen, morda kar najboljši vratar na svetu v tem trenutku. Branil je fenomenalno,'' ga je pohvalil trener Napolija Maurizio Sarri. Vedel je, da bi njegovi izbranci premagali Inter in se veselili pomembne zmage na derbiju, če na vratih gostov ne bi bilo 33-letnega Slovenca. Strateg Napolija je bil zadovoljen z vsem, razen z zaključki akcij, kjer je slava pripadla vratarju Interja.

Kako je Handanović v 90. minuti ubranil strel Mertensa?

''Če se ozremo na številne priložnosti, smo proti Interju izgubili dve točki. Sem pa prepričan, da bomo v prihodnje, če bomo nadaljevali s takšnimi predstavami, nizali zmage,'' je dejal Sarri, ki je imel z Napolijem naporen teden. Pred dnevi je v evropski poslastici na Etihadu izgubil proti razigranemu Manchester Cityju, trenutno najboljšemu angleškemu klubu (1:2), nato pa v soboto namučil Inter (0:0).

Spalletti: Remi je pozitiven rezultat

Po dvoboju so bili bolj zadovoljni v taboru Interja. | Foto: Reuters Po dvoboju so bili bolj zadovoljni v taboru Interja. Foto: Reuters ''Napoli je v določenih trenutkih igral, kot da ne prihajal iz tega planeta. Hitre podaje z enim dotikom, v katerih je žoga potovala tisoč kilometrov na uro, hitre menjave strani. Imel je ogromno posest žoge, visok ritem. Mi tega nismo zmožni, zato je remi zelo pozitiven rezultat. Učimo se, napredujemo, a bi, iskreno rečeno, lahko tudi zmagali,'' je povedal Luciano Spalletti, prvi trener Interja po desetih letih, ki je v uvodnih devetih krogih serie A ostala nepremagan. To je tudi prvi remi brez zadetkov Interja po dveh letih!

''Handanović je naredil tisto, kar je naloga vsakega vratarja. Zbral je nekaj odličnih obramb. Tudi Reina se je izkazal po strelu Borje Valera,'' ni pozabil dodati, da je bil na srečanju zaposlen tudi čuvaj mreže Napolija Pepe Reina. Več priložnosti so si vseeno priigrali gostitelji, a so nato po zaslugi razigranega Handanovića prvič po osmih mesecih ostali brez doseženega zadetka. Nazadnje je bilo tako v serie A februarja po porazu z Atalanto (0:2).

Vrhunci derbija v Neaplju, dvojna Handanovićeva obramba pri 0:25:

''Vemo, da imamo zelo dobrega vratarja. Napoli nam je povzročal nekaj težav, a smo si zaslužili točko,'' je slovenskega soigralca med vratnicama v pogovoru za Mediaset Premium pohvalil Urugvajec Matias Vecino. V slačilnici Interja je bilo po remiju veselo. Po sladki zmagi v mestnem derbiju prot Milanu so pokvarili račune še vodilnemu Napoliju.

Inter vztraja tik pod vrhom

Kapetan Marek Hamšik je v soboto zaman skušal doseči 115. zadetek v dresu Napolija, s katerim bi se na večni lestvici izenačil z rekorderjem, legendarnim Diegom Armandom Maradono.

Če bi slovaški zvezdnik Marek Hamšik dosegel zadetek proti Interju, bi se na večni lestvici Napolija izenačil z Maradono. | Foto: Reuters Če bi slovaški zvezdnik Marek Hamšik dosegel zadetek proti Interju, bi se na večni lestvici Napolija izenačil z Maradono. Foto: Reuters

Remija se je najbolj razveselil Juventus, ki bo danes gostoval v bližini Slovenije. V Vidmu se bo pomeril z Udinesejem. Če bo upravičil vlogo favorita, bo zaostanek za Napolijem znižal na tri točke.

V igri za naslov pa je tudi milanski Inter. Trener Spalletti tega še noče javno priznati. Igralcev noče izpostavljati dodatnemu pritisku, a so navijači vseeno iz tedna v teden bolj prepričani, da bi lahko bila to njihova sezona. Kakšna bi bila to šele zgodba za Handanovića, ki kljub pestri karieri in številnim nagradam še vedno nima nobene klubske lovorike …

Ne spreglejte