Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 4. 2016,
14.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Milivoje Novakovič Sintayehu Sallalich NK Zavrč pokal Slovenije

Četrtek, 21. 4. 2016, 14.16

6 let, 6 mesecev

Milaniča zmotilo le dodatnih 30 minut

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Nogometaši Maribora so si v sredo priigrali napredovanje v finale pokalnega tekmovanja. Po podaljšku so odpravili Zavrč s 5:1 in v šestem poizkusu končno odpravili haloški urok. Trenerja Darka Milaniča je razveselilo veliko število zadetkov.

Vijolice ostajajo v igri za dvojno krono. V pokalu so si 13. v klubski zgodovini zagotovile nastop v sklepnem dejanju tekmovanja, hkrati pa si napolnile samozavest pred odločilnimi spopadi v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer šest krogov do konca sezone za vodilno Olimpijo zaostajajo le dve točki.

Čeprav so pred povratnim polfinalnim srečanjem naleteli na veliko ovir, saj je zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjkalo ogromno pomembnih igralcev (kapetan Marcos Tavares, Agim Ibraimi, Gregor Bajde, Marko Šuler …), na drugi strani pa je stal tekmec, ki ga na petih srečanjih v sezoni 2015/16 sploh še niso premagali in je v Ljudski vrt prispel s prednostjo 2:1, so Mariborčani uresničili cilj.

Mariborčani so na pravi poti

Zavrčane so po podaljšku odpravili s 5:1. Dvoboj se je zavlekel za 30 minut, saj je Maribor dobil redni del tekme z 2:1, prav s takšnim rezultatom pa se je končalo tudi srečanje v Halozah, a v prid rumeno-zelenih gostiteljev. Izbranci Slavka Matića so bili na dobri poti, da izločijo vijoličastega favorita. Še 20 minut pred koncem so imeli v žepu ugoden rezultat (1:1), ki jim je zadoščal za napredovanje, so pa tudi ostali brez kaznovanega Matije Miketića, ki je moral zapustiti igro po dveh rumenih kartonov, in olajšal delo 13-kratnim prvakom.

Izraelec Sintayehu Sallalich je z dvema zadetkoma tlakoval pot preboju vijolic v finale. | Foto: Izraelec Sintayehu Sallalich je z dvema zadetkoma tlakoval pot preboju vijolic v finale.

''Cilj je dosežen, smo v finalu in na pravi poti. Visoko zmago kvari le spoznanje, da smo v tem zgoščenem ritmu morali odigrati 120 minut,'' je Darko Milanič ponudil edini negativni pomislek ob sladki zmagi nad Zavrčem, ki so jo Mariborčani dočakali v najbolj primernem trenutku. Morali so odigrati še napornih 30 minut, ki so vzele veliko moči, še kako potrebne za nadaljevanje sezone.

Zmago nad Haložani so čakali skoraj vso sezono, se vmes z njimi pomerili petkrat (štirikrat v prvenstvu in enkrat v pokalu), a vedno ostali brez zmage. Zdaj, ko so jo najbolj potrebovali, saj brez nje ne bi mogli napredovati v finale pokala, so jo le dočakali. ''Zaslužili smo si napredovanje proti tekmecu, ki se je znova pokazal kot trdna, zelo dobra ekipa. Ko zmagaš v takšnem dvoboju, to pomeni, da je delo dobro opravljeno.''

Zaploskal kakovostnim potezam

Vesel je, da je končno odpravljen završki urok in da se v prihodnje dvoboje z Zavrčem, v tej sezoni jih ne bo več, ne bodo več podali s tovrstnimi vprašanji. Izbranci so ga navdušili zlasti v prvem delu podaljška, ko so s tremi zadetki pokončali upe gostov.

Izkušeni slovenski reprezentant Milivoje Novaković je prvič, odkar nosi dres Maribora, na eni tekmi dosegel dva zadetka. | Foto: Izkušeni slovenski reprezentant Milivoje Novaković je prvič, odkar nosi dres Maribora, na eni tekmi dosegel dva zadetka.

''Razigrali so se in zasenčili nasprotnika. Bilo je precej kakovostnih potez,'' je sodelovanje dvakratnega strelca Milivoja Novakovića in Jean-Philippa Mendyja v konici napada ocenil za zelo kakovostnega. ''Tudi Sallalich (dvakratni strelec Sintayehu Sallalich, op. p.) je prišel v igro na ustrezen način. Veseli spoznanje, da skušajo fantje pokazati, zakaj si zaslužijo priložnost,'' je izpostavil Milanič in dodal, da bo vsak igralec, ki si to zasluži, do konca sezone že prejel zasluženo priložnost. Mariborčani bodo potrebovali široko klop, saj jih čaka boj na dveh frontah.

Finale pokala Slovenije bo 25. maja na koprski Bonifiki, gledalci pa bodo prisostvovali štajerskemu obračunu, saj se bosta udarila Maribor in Celje.

Ne spreglejte