Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 4. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Darko Milanič Rok Zorko naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Krško Dare Vršič Filip Dangubić

Nedelja, 2. 4. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Odmevi po tekmi v Krškem

Maribor fantastičen, a se mu ni izšlo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Nogometaši Krškega so v soboto poskrbeli za zgodovinski uspeh. Po šestih zaporednih porazih so prvič odščipnili točko Mariboru in nadaljevali niz neporaženosti pod taktirko novega trenerja Roka Zorka. Strateg vijolic Darko Milanič je bil zadovoljen z vsem, razen zapravljanjem zrelih priložnosti.

Skoraj dva tisoč gledalcev je v soboto zvečer na štadionu Matije Gubca spremljalo zgodovinsko tekmo. Krčani so po šestih zaporednih porazih v 1. SNL (0:4, 1:2, 1:3, 0:6, 1:3 in 1:4) končno prekrižali načrte favoritu iz Štajerske. Dvoboj 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je končal brez zmagovalca (1:1), dragocena točka pa je Krčane na lestvici ponesla na sedmo mesto.

Vrhunci srečanja v Krškem:

''Navdušen sem in ponosen na svoje fante. Verjamem, da lahko še ponovimo take tekme. Upam, da bomo izpolnili naš cilj in obstali v ligi,'' po remiju ni skrival zadovoljstva Rok Zorko. Krčane je vodil tretjič v tej sezoni in ponovno ostal neporažen. V treh tekmah je osvojil sedem točk.

Če bi nadaljeval v podobnem ritmu, bi se lahko Posavci pridružili celo boju za nastop v Evropi, obstanek pa ne bi prišel pod vprašaj. Pred Aluminijem, ki se na devetem mestu spogleduje z nastopom v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL, ima pet točk prednosti. Morda jih ohrani tudi po današnjem dnevu, ko bodo Kidričani doma pričakali nepredvidljivo Olimpijo.  

Vršič pri devetih, Dangubić pa že desetih

Krško nadaljuje niz neporaženosti pod vodstvom Roka Zorka, ki je na trenerskem stolčku nasledil Tomaža Petroviča. | Foto: Vid Ponikvar Krško nadaljuje niz neporaženosti pod vodstvom Roka Zorka, ki je na trenerskem stolčku nasledil Tomaža Petroviča. Foto: Vid Ponikvar Krško na dvoboju s 13-kratnimi slovenskimi prvaki ponovno ni računal na nogometaše, ki jim jih je posodil Maribor. Manjkali so trije pomembni člani udarne postave (Martin Kramarič, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver). Njihova odsotnost je gostom pomagala, da so si priigrali veliko število zrelih priložnosti. Na srečo bučnih navijačev Krškega, pa tudi odličnega vratarja Marka Zalokarja, so izkoristili le eno.

Zadoščala je za izenačenje tik pred koncem prvega polčasa, ko je mrežo Krškega zatresel Dare Vršič. Nekdanji reprezentant in prvi podajalec prvenstva je dosegel deveti gol v tej sezoni, pri Krškem pa je bil z bele točke uspešen posojen napadalec Rijeke Filip Dangubić, ki se lahko pohvali že z desetimi zadetki.

Maribor bi zmagal z visokim rezultatom, a ...

Marko Šuler jo je skupil v dvoboju z Miljanom Škrbićem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Marko Šuler jo je skupil v dvoboju z Miljanom Škrbićem. Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Maribora Darko Milanič, ki je s točko v Krškem ušel Olimpiji (in Domžalam) na 13 točk razlike, je po tekmi priznal, da vijolice niso izpolnile cilja zaradi neučinkovitosti v napadu.

''Odigrali smo fantastično tekmo. Ustvarili smo si veliko priložnosti, dominirali skozi celotno tekmo. Žal nismo realizirali izrednih priložnosti. Manjkalo je nekaj. Če ne bi, bi zmagali z visokim rezultatom,'' je poudaril nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je moral prvo menjavo opraviti že po 11 minutah.

Zaradi poškodbe je igrišče zapustil obrambni steber Marko Šuler, v igro pa je vstopil Aleksander Rajčević. Vratar Jasmin Handanović tudi v četrto, odkar gostuje v Krškem, ni zadržal nedotaknjene mreže. Če bi jo, bi prednost Maribora pred Olimpijo znašala že 15 točk, tako pa imajo danes zmaji v Kidričevem eno izmed redkih priložnosti, da v tem letu znižajo zaostanek za vodilnimi vijolicami.

Najlepši zadetki 26. kroga:

Ne spreglejte