Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 3. 2017,
11.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Miran Srebrnič Darko Milanič Luka Zahović NK Maribor NK Maribor ND Gorica naj gol Prva liga Telekom Slovenije Marko Šuler

Sreda, 8. 3. 2017, 11.48

6 let, 7 mesecev

Odmevi po tekmi v Novi Gorici

Kako so mariborski vitezi osvojili novogoriško trdnjavo? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Luka Zahović | Foto Sportal

Foto: Sportal

Nogometaši Maribora so v Novi Gorici, kjer se je največ govorilo o mojstrskem zadetku Luke Zahovića za končni rezultat 4:2, povišali prednost pred zasledovalci in Olimpiji ušli na šest točk prednosti. Trener Darko Milanič je pojasnil, da je dvoboj odločila individualna kakovost vijolic.

Hrvaški napadalec Rudarja Dominik Glavina je v nedeljo z dvema zadetkoma v mreži Olimpije vrgel kost največjemu tekmecu za naslov prvega strelca Prve lige Telekom Slovenije Luki Zahoviću. Napadalec Maribora je sprejel izziv, dvakrat zatresel mrežo Gorice in se na lestvici najboljših strelcev izenačil s Čakovčanom.

Vijolice so v mestu vrtnic blestele na krilih Zahovića, Dareta Vršiča (dva zadetka) in Milivoja Novakovića (tri podaje), ki so poskrbeli za štiri zadetke v mreži nadarjenega vratarja Gorice Grege Sorčana.

"To je bila zahtevna tekma. Naleteli smo na discipliniranega tekmeca z odlično strategijo, ki se je že na začetku zaprl in povedel, nato pa smo z individualno kakovostjo rešili tekmo," je dejal trener Maribora Darko Milanič. Pohvalil je strelce všečnih zadetkov in opozoril na zahtevne igralne razmere, saj je bilo igrišče počasno.

“Napadalci so igrali zelo dobro. Novaković je prispeval tri asistence, Zahović zabil dva gola, tudi Vršič je zadel dvakrat in vsi goli so bili zelo lepi. Ta četrti pa je res bil poseben, pokazatelj izrednega trenutka in seveda kvalitete.”

Zadetek Zahovića postal spletna uspešnica

Bo Srečko Katanec na seznam kandidatov za marčevsko tekmo v Glasgowu uvrstil tudi Luko Zahovića? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo Srečko Katanec na seznam kandidatov za marčevsko tekmo v Glasgowu uvrstil tudi Luko Zahovića? Foto: Žiga Zupan/Sportida Igralna podlaga v Športnem parku ni zmotila strelcev, ki so se prikazali v dobri luči. Zahović je dosegel dva zadetka, njegov drugi gol, s katerim je v 85. minuti postavil končni rezultat 4:2, pa je že postal spletna uspešnica. Mladi napadalec vijolic se je spretno otresel branilca Gorice, nato pa s prefinjenim lobom premagal še Sorčana.

V tem trenutku je najboljši slovenski strelec v Prvi ligi Telekom Slovenije. Bi si zaslužil tudi prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto, ki jo 26. marca čaka nastop v kvalifikacijah za SP 2018 na Škotskem?

"Prišel bo tudi trenutek, ko se bo to zgodilo. Kdaj bo to, ne odločam jaz, je pa gotovo po vsakem takšnem nastopu korak bližje vpoklicu," je po poročanju MMC povedal trener Maribora, podobno mnenje pa ima tudi obrambni steber vijolic Marko Šuler.

Šuler: Luka Zahović dela razliko, je pravi moderen nogometaš

Nekdanji reprezentant Marko Šuler je prepričan, da bi si Luka Zahović zaslužil vpoklic v izbrano vrsto A. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nekdanji reprezentant Marko Šuler je prepričan, da bi si Luka Zahović zaslužil vpoklic v izbrano vrsto A. Foto: Grega Valančič/Sportida "Normalno bi bilo, da bi dobil vpoklic v reprezentanco. Jaz bi ga vpoklical. Luka dela razliko, to so pravi moderni nogometaši. Takšni so najbolj neugodni. Za nekoga, ki vso tekmo dela, veš, da ga moraš pokrivati, njega pa lahko dolgo ni, potem pa eksplodira in te kaznuje iz najmanjše priložnosti. Je hladnokrven, jaz vedno pravim, da kri ni voda. Hvala Bogu, da ga imamo. Čudno, da na Nizozemskem niso prepoznali njegovih sposobnosti," je po dragoceni zmagi na štadionu, ki ga pozna kot lastno dlan, v mikrofon MMC povedal izkušeni Korošec.

Bi si Luka Zahović zaslužil vpoklic v člansko izbrano vrsto?

  • Da.
    93,59 %
    394 glasov
  • Ne.
    6,41 %
    27 glasov
Oddanih 421 glasov

 

Srebrnič: Maribor je bil za odtenek boljši

Miran Srebrnič je opozoril na neizkušenost svojih izbrancev. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič je opozoril na neizkušenost svojih izbrancev. Foto: Vid Ponikvar Ko je Šuler pred leti nosil dres Gorice, je v obrambi sodeloval tudi z Miranom Srebrničem, zdajšnjim trenerjem vrtnic.

"Tekmo smo začeli dobro, tako kot smo se domenili. Zaigrali smo bolj zaprto, imeli dobre prehode v fazi napada, a si pri vodstvu z 1:0 ne bi smeli privoščiti gola iz protinapada. Maribor je pokazal, da je bil za odtenek boljši. Poraz je tudi posledica naše neizkušenosti, ker v nekaterih situacijah nismo delovali najbolj zbrano," je strateg štirikratnih državnih prvakov pojasnjeval razloge, zaradi katerih je moral domači vratar po žogo v svojo mrežo kar štirikrat.

Gledalci so videli strelski festival. Padlo je šest zadetkov, lahko pa bi jih še več. Gostitelji so zapravili ogromno priložnost v drugem polčasu, ko je dvakratni strelec Miran Burgić zapravil strel z bele točke. Vratar Maribora Jasmin Handanović se v drugo ni pustil premagati.

Miran Burgić je v tej sezoni dosegel že deset zadetkov, kar šest z bele točke. Na srečanju z Mariborom bi lahko dosegel še sedmega, a je prekinil niz natančnega izvajanja kazenskih strelov. | Foto: Vid Ponikvar Miran Burgić je v tej sezoni dosegel že deset zadetkov, kar šest z bele točke. Na srečanju z Mariborom bi lahko dosegel še sedmega, a je prekinil niz natančnega izvajanja kazenskih strelov. Foto: Vid Ponikvar

Z izjemnim posredovanjem je zadržal vodstvo z 2:1, nato pa je že v naslednjem napadu po nesebični podaji Novakovića v polno zadel Zahović in nakazal novo učinkovito predstavo, s katero se je povzpel na vrh najboljših strelcev 1. SNL.

Najlepši zadetki 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte