Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 4. 2017,
2.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

2

Natisni članek

Paulo Dybala Luis Enrique Massimiliano Allegri Gerard Pique Dani Alves Leonardo Bonucci UEFA liga prvakov Barcelona Juventus

Četrtek, 20. 4. 2017, 2.00

12 mesecev

Odmevi po tekmi med Barcelono in Juventusom (0:0)

Juventus bi lahko igral ves dan, pa mu Barcelona ne bi mogla dati zadetka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

2

Barcelona Juventus | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Juventusa so v četrtfinalu lige prvakov izločili Barcelono (3:0 in 0:0) in ji preprečili, da bi izenačila Bayernov rekord po številu zaporednih domačih zmag v Evropi. Stara dama želi iti do konca, trener Kataloncev Luis Enrique, ki je vodil Barcelono na zadnji evropski tekmi, pa že razmišlja o nedeljskem el clasicu v Madridu.

''Juventus je velika ekipa. Na dveh tekmah je dokazal, da je boljši od nas in se zasluženo uvrstil v polfinale,'' po evropskem izpadu Barcelone v četrtfinalu lige prvakov ni ovinkaril Gerard Pique. Branilec Barcelone je podobno kot soigralci verjel v nov čudežen večer na Camp Nouu, a na vrata Juventusa streljal s slepimi naboji. Pariška pravljica, Katalonci so na povratni tekmi osmine finala ponižali PSG s 6:1, se ni ponovila.

Veliko veselje Juventusa v slačilnici:

Ostalo je 0:0, tako da se je stara dama prepričljivo uvrstila med najboljše štiri. ''Juventus bi lahko šel do konca in osvojil naslov. Želim mu vse najboljše,'' je španski reprezentant zaželel tekmecu veliko sreče v nadaljevanju evropske sezone.

''So Italijani, znajo se kakovostno braniti. V tem so posebni. Prišli so igrati svoj slog in bili uspešni,'' je dejal Pique in se zahvalil občinstvu za bučno podporo do zadnje sekunde. ''Še nikoli nisem doživel takšne podpore ob našem porazu," ni skrival ponosa in čustev.

Odločila je slaba predstava v Torinu

Luis Enrique zadnje sezone na klopi Barcelone ne bo oplemenitil z evropskim naslovom. Bo uspešnejši v domačih tekmovanjih? | Foto: Guliverimage/Getty Images Luis Enrique zadnje sezone na klopi Barcelone ne bo oplemenitil z evropskim naslovom. Bo uspešnejši v domačih tekmovanjih? Foto: Guliverimage/Getty Images To je bila zadnja evropska tekma, ki jo je na klopi Barcelone v trenerski vlogi doživel Luis Enrique. ''Naše sezone v ligi prvakov ne bi mogel opisati le z eno besedo. Izpadli smo zaradi zelo slabega nastopa na prvi tekmi v Torinu. Ne bom je kar tako pozabil,'' meni trener, ki bo po koncu sezone zapustil Camp Nou in se predal počitku.

''Lahko smo ponosni na to, kar smo pokazali. Najbolj pravičen rezultat bi bila naša zmaga,'' si je za nagrado za trud ob evropskem izpadu želel vsaj domače zmage nad Juventusom. Tekmeca je pohvalil, da se ni le branil, ampak zaigral napadalno.

Na tej tekmi se je poslovil od občinstva Barcelone na evropskih tekmah, misli pa hitro preusmeril na nedeljski el clasico, v katerem bo Barcelona v španskem prvenstvu lovila vodilni Real Madrid.

Izpustili veliko priložnost za rekord lige prvakov

Barcelona je pred povratnim četrtfinalnim dvobojem lige prvakov z Juventusom napovedovala marsikaj, nato pa ostala praznih rok (0:0). Brez doseženega zadetka se je poslovila proti čvrstemu italijanskemu prvaku, ki ji je zadal veliko težav in ji preprečil, da bi izenačila Bayernov rekord lige prvakov.

Veselje nogometašev Juventusa, ki so se maščevali Barceloni za poraz v finalu lige prvakov leta 2015. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje nogometašev Juventusa, ki so se maščevali Barceloni za poraz v finalu lige prvakov leta 2015. Foto: Guliverimage/Getty Images

Katalonci so po 15 zaporednih domačih zmagah v Evropi naleteli na tekmeca, ki ga na Camp Nouu niso premagali. Stara dama je tako preprečila, da bi Barcelona s 16. zaporedno domačo zmago v ligi prvakov pod vodstvom Enriqueja izenačila rekord Bayerna.

Allegri: Nekaj nepredstavljivega

Proti obrambi, ki je v tej sezoni v Evropi na desetih tekmah prejela le dva zadetka, se zvezdnikom Barcelone ni izšlo. ''Vsi igralci so se izkazali. Ko je Andrea Barzagli v 75. minuti zamenjal Paula Dybalo, sem dobil občutek, da bi lahko igrali ves dan, pa ne bi prejeli zadetka proti Barceloni,'' je po dvoboju poudaril trener Juventusa Massimiliano Allegri.

''To, da nam Barcelona na dveh tekmah ni mogla doseči zadetka, je nekaj nepredstavljivega,'' je dejal v pogovoru za Mediaset Premium.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je prepričan, da lahko njegovi varovanci pokažejo še boljšo igro. | Foto: Guliverimage/Getty Images Trener Juventusa Massimiliano Allegri je prepričan, da lahko njegovi varovanci pokažejo še boljšo igro. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Zdaj ne smemo poleteti, ampak ostati na tleh in osredotočeni na nove cilje. Igralci se morajo zavedati, da lahko igrajo še bolje. K temu moramo težiti,'' je izpostavil italijanski strateg, ki je bil zelo zadovoljen nad igro v obrambi, malce manj pa nad učinkovitostjo v protinapadih. ''V Barceloni smo bili izpostavljeni velikemu pritisku, a smo naredili odločilen korak na poti do finala v Cardiffu.''

Velika hvala Alvesu in Mandžukiću

Lionel Messi je na tekmi petkrat zgrešil cilj, vrata Juventusa. To se mu je v ligi prvakov nazadnje zgodilo pred šestimi leti, ko je proti BATE Borisovu zapravil šest priložnosti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lionel Messi je na tekmi petkrat zgrešil cilj, vrata Juventusa. To se mu je v ligi prvakov nazadnje zgodilo pred šestimi leti, ko je proti BATE Borisovu zapravil šest priložnosti. Foto: Guliverimage/Getty Images ''Vedeli smo, da bodo na nas pritisnili visoko v polju, a smo bili združeni in čvrsti med branjenjem. Posebna hvala Daniju Alvesu in Mariu Mandžukiću, ki sta ustavarjal pritisk na njihovo zadnjo vrsto,'' je dejal branilec Leonardo Bonucci, ponosen, da proti trojčku MSN v 180 minutah ni prejel niti enega zadetka. ''Dokazali smo, da smo velika ekipa.''

Po srečanju si je izmenjal dres z Lionelom Messijem, ki se proti Juventusu ni izkazal tudi na povratni tekmi. ''Bil sem počaščen, da sem prejel dres najboljšega nogometaša na svetu. Moj sin bo presrečen, čeprav bi ga morda bolj osrečil dres od Andree Belottija (napadalec Torina in italijanski reprezentant, op. p.).

Kdo bo letos osvojil ligo prvakov?

  • Atletico Madrid
    22,76 %
    257 glasov
  • Juventus
    46,15 %
    521 glasov
  • Monaco
    6,73 %
    76 glasov
  • Real Madrid
    24,36 %
    275 glasov
Oddanih 1129 glasov

''Vcepili smo strah morebitnim tekmecem v polfinalu. Nobeden se ne želi pomeriti z nami, mi pa želimo igrati v Cardiffu,'' sporoča izkušeni branilec Juventusa.

Daniju Alvesu ni bilo vseeno, ko je gledal žalostne prijatelje

''Vesel sem za moj klub in soigralce, a čutim tudi grenkobo, ker so moji prijatelji pri Barceloni žalostni. To je nenavaden občutek. Čutim bolečino, a se zavedam, da je to del posla. Lahko bi bilo obratno in bi se oni tako počutili zame,'' je po dvoboju razmišljal Dani Alves, dolgoletni nogometaš Barcelone, ki se je lani preselil v Torino in navdušuje v dresu Juventusa.

Dani Alves je po tekmi tolažil rojaka Neymarja, najboljšega brazilskega nogometaša, ki je z Barcelono izpadel iz lige prvakov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dani Alves je po tekmi tolažil rojaka Neymarja, najboljšega brazilskega nogometaša, ki je z Barcelono izpadel iz lige prvakov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Argentinec Paulo Dybala, junak srečanja v Torinu, kjer je dosegel dva zadetka, se je spomnil nedavnega žreba za četrtfinale lige prvakov. ''Takrat smo si želeli za tekmeca vse razen Barcelone. Zdaj, ko bo v petek žreb polfinala, nimam posebnega favorita. Vsi štirje (Juventus, Atletico, Real in Monaco) imamo enake možnosti za naslov,'' je dejal ljubljenec navijačev stare dame, ki na prvi polfinalni tekmi zaradi kazni ne bo mogla računati na kaznovanega Samija Khediro.

Žreb polfinalnih parov, v bobnu bodo poleg Juventusa še Atletico Jana Oblaka, Monaco in branilec naslova Real Madrid, se bo začel v petek ob 12. uri.

Ne spreglejte