Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 2. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

2

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Diego Simeone španski pokal Luis Enrique Luis Suarez Antoine Griezmann

Četrtek, 2. 2. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Odmevi po zmagi Barcelone nad Atleticom

Messi očaral z novo mojstrovino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

2

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so se z zmago v gosteh nad Atleticom v prvi polfinalni tekmi španskega pokala približali cilju, preboju v finale. V Madridu so zmagali z 2:1, za najlepši trenutek srečanja pa je poskrbel Lionel Messi, ki je mojstrsko zatresel mrežo Atletica in prejel kopico pohval.

Soigralci Jana Oblaka, ki se vrača po poškodbi rame in ni kandidiral za srečanje, na prvi polfinalni tekmi španskega pokalnega tekmovanja niso izkoristili prednosti domačega igrišča. Na zadnji tekmi, ki so jo v zgodovini španskega pokala odigrali na štadionu Vicente Calderon, saj se prihodnjo sezono selijo na drug objekt, so izgubili z Barcelono z 1:2.

Suarez spomnil na Brazilca Ronalda

Katalonci so v prvem polčasu z dvema mojstrovinama povedli z 2:0. Najprej je Luis Suarez v slogu Brazilca Ronalda tako pospešil, da je zlahka ušel obrambi Atletica in spretno matiral Miguela Angela Moyo. Dosegel je 22. gol v dresu Barcelone v tej sezoni.

Zadetek Lionela Messija in Luisa Suareza v Madridu:

"Vedeli smo, da je pomembno doseči zadetek v Madridu. Nato smo dosegli kar dva, a naloga še ni končana. Nič še ni odločeno," je Urugvajec po sladki zmagi povedal v mikrofon televizijske postaje Gol Television. Zmaga ga je spravila v dobro voljo, a je tudi objokoval nekatere zapravljene priložnosti v prvem polčasu. "Takrat bi lahko dosegli še kakšen zadetek," je dejal Suarez.

Enriqueju že zmanjkuje besed

Argentinec je v tej sezoni dosegel že 30 zadetkov. | Foto: Reuters Argentinec je v tej sezoni dosegel že 30 zadetkov. Foto: Reuters Prednost je povišal njegov južnoameriški sosed Lionel Messi. Prvi strelec Barcelone je navdušil z izjemnim strelom z razdalje. Moya je bil nemočen, žoga pa se je od vratnice odbila v gol in spravila Atletico v ogromne težave.

"Messi je najboljši nogometaš vseh časov. Srečen sem, da sem lahko član Barcelone in da igram za takšno ekipo," je dejal Hrvat Ivan Rakitić, ki je prispeval podajo za spektakularen zadetek Messija, že njegovega 30. v tej sezoni.

Nekdanji zvezdnik Seville je očitno rešil vse nesporazume s trenerjem Luisom Enriquejem. Dobil je prednost pred Denisom Suarezom, v zvezni vrsti pa združil moči z Argentincem Javierjem Mascheranom, ki ponavadi igra v obrambi. Tokrat je priskočil na pomoč sredini, saj sta zaradi zdravstvenih težav manjkala španska reprezentanta Andres Iniesta in Sergio Busquets.

Jan Oblak zaradi poškodbe rame ne bo kandidiral tudi za povratno tekmo v Kataloniji. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak zaradi poškodbe rame ne bo kandidiral tudi za povratno tekmo v Kataloniji. Foto: Vid Ponikvar

"Messi blesti na tako velikih tekmah. Zmanjkuje mi že besed, s katerimi lahko opišem njegove zadetke. Na takšnih tekmah pokaže vse, kar zna," je dejal trener Barcelone, navdušen nad pomembno zmago Kataloncev, s katero so soigralci čestitali branilcu Gerardu Piqueju. Srčni izbranec priljubljene pevke Shakire danes praznuje 30. rojstni dan.

Simeone opozarja Barcelono: Ni še konec

Barcelona je bila odlična v prvem polčasu, v nadaljevanju pa je Atletico dvignil raven igre in znižal na 1:2. Francoski napadalec Antoine Griezmann, ki ga snubi Manchester United in bi se lahko poleti preselil na Otok, je z glavo vrnil rdeče-bele v igro. Atletico je zapravil kar nekaj priložnosti za izenačenje, izkazal se je tudi Nizozemec Jasper Cillessen med vratnicama Barcelone.

Diego Simeone verjame v čudež v Kataloniji (7. februarja). | Foto: Reuters Diego Simeone verjame v čudež v Kataloniji (7. februarja). Foto: Reuters "Ponosen sem na igralce, ker se nam je uspelo dvigniti in smo bili tako blizu remiju. Ni še konec, tega se zaveda tudi Barcelona," opozarja Diego Simeone, ki se bo poskušal prihodnji torek na Camp Nouu oddolžiti Barceloni in se uvrstiti v finale španskega pokala.

Zahtevne naloge se bo lotil brez Kokeja, ki je prejel rumeni karton in bo zaradi kazni preskočil povratno tekmo v Barceloni. Na njej bo zaradi enakega razloga pri domačih manjkal Brazilec Neymar, tako da gostitelji ne bodo nastopili z zvezdniškim trojčkom MSN. Priložnost več za podvig Oblakovih soigralcev?

Ne spreglejte