Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Roman Bezjak Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić

Sreda, 12. 3. 2014, 16.43

8 let

Od Slovencev napredoval le Oblak, podvig Basla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Josip Iličić, Roman Bezjak in tudi Kevin Kampl ne bo videl četrtfinala lige Europa, kjer pa bo z Benfico igral Jan Oblak. Pravcati podvig je v Salzburgu uspel Baslu, Porto izločil Napoli.

Jan Oblak je branil vrata Benfice, ki je skorajda zapravila nemogoče na povratni tekmi proti Tottenhamu. Portugalci so že na tekmi v Londonu zmagali s 3:1 in po prvih 45 minutah igre tekme v Lizboni vodili z 1:0, pa potem trepetali za napredovanje. Deset minut pred koncem tekme je namreč v vsega dveh minutah dvakrat zadel Belgijec v vrstah Tottenhama Nacer Chadli in Londončani so potrebovali le še en gol za podaljške. Na srečo Portugalcev ga niso dosegli, pač pa je globoko v sodnikovem podaljšku Benfica z enajstih metrov celo zadela za izenačenje in nadaljevala niz neporaženosti v vseh tekmovanjih. Zdaj je že pri 26 tekmah.

Rdeč karton, takoj za tem mojstrovina in slovo Iličića

Žal se ni izšlo Fiorentini Josipa Iličića, ki je s prve tekme proti Juventusu v Torinu prinesla ugoden rezultat (1:1), a se poslavlja od tekmovanja. Vse do 69. minute je imela rezultat, ki bi jo peljal v četrtfinale, nato pa je kapetan Firenčanov Gonzalo Rodriguez na robu kazenskega prostora storil prekršek za drugi rumeni karton. Predčasno je moral z igrišča, takoj za tem pa je s prostega strela velemojstrsko zadel kdo drug kot Andrea Pirlo in Torinčanom zagotovil zmago z 1:0 ter napredovanje. Josip Iličić je za Fiorentino igral 72 minut, a se ni izkazal. Dvakrat je streljal proti vratom gostov, obakrat nenatančno.

Bezjak se poslavlja s šestimi zadetki

Igral je tudi Roman Bezjak, ki je z Ludogorcem gostoval v Valencii, a bil, ker je s soigralci že pred domačimi navijači izgubil z 0:3, brez realnih možnosti za napredovanje. Slovenski napadalec je pri novem porazu, tokrat z 0:1, igral 79 minut, enkrat poizkusil s strelom, ki pa so ga branilci španskega prvoligaša blokirali. Bezjak se od lige Europa poslavlja s šestimi goli. To sezono je opozoril nase in jo bo pomnil za vedno.

Salzburg izpadel ob prvem porazu

Izpadel je tudi Salzburg, ki je bil sploh prvič poražen v tej sezoni. Kevin Kampl je v uvodnih minutah proti Baslu z bližine povsem neoviran zgrešil žogo, je pa s podajo Salzburgu pomagal do prednosti. Tekma je bila zaradi obmetavanja nogometašev Salzburga prekinjena. Nato pa se je začel preobrat Basla in in to z igralcem manj ter dveh podajah iz kota. Najprej je izenačil Marco Streller, za vodstvo pa poskrbel Gastun Sauro.

Ne spreglejte