Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
16. 9. 2015,
1.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester City Juventus Manuel Pellegrini Massimiliano Allegri Gianluigi Buffon

Sreda, 16. 9. 2015, 1.39

8 let

Oba trenerja sta hvalila Gianluigija Buffona

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manchester City je nadaljeval slabe evropske rezultate in nepričakovano izgubil pred domačimi navijači proti Juventusu na odprtju nove sezone lige prvakov.

Manchester City navdušuje v sijajni angleški premier ligi, na petih tekmah je petkrat zmagal, Juventus je največje razočaranje vse skromnejše italijanske lige, na prvih treh tekmah je osvojil le točko.

Zato ne čudi, da je bil pred torkovo tekmo prvega kroga skupine D Manchester velik favorit, a te vloge ni upravičil. Izgubil je z 1:2, ostal brez točk in si v boju s Sevillo in Borussio Mönchengladbachom močno otežil pot v osmino finala.

Prepričan, da si niso zaslužili poraza

"Tudi v prejšnjih sezonah smo izgubili na prvi tekmi v ligi prvakov, pa smo napredovali. Nič še ni odločenega, smo šele na začetku. Seveda nam ni vseeno, ker smo ostali brez točk pred domačimi navijači, a na voljo je še 15 točk. Tudi z Juventusom bomo igrali še enkrat. Bomo videli, kdo bo imel na koncu več točk," je bil po tekmi kljub porazu miren trener Angležev Manuel Pellegrini.

"Za nami je čudna tekma. Nismo si zaslužili poraza. Igrali smo bolje kot Juventus. Imeli smo tri velike priložnosti za zmago, a se je vratar Juventusa izkazal z izjemnimi obrambami. Nadzorovali smo tekmo, a nam je zmanjkalo sreče. Predvsem prvi gol, ki smo ga dobili, je bil čuden," je še povedal Čilenec na klopi Manchester Cityja.

Velika doza samozavesti

Veliko boljše volje je bil njegov kolega na italijanski strani. "Čeprav smo sezono v državnem prvenstvu začeli slabo, smo verjeli, da smo lahko uspešni. To smo zdaj tudi dokazali. Fantje so pokazali, da znajo igrati. Trudili so se in bili za to nagrajeni," je dejal Massimiliano Allegri.

"Ko smo zaostajali z 0:1, smo veliko tvegali. Lahko bi prejeli tudi drugi zadetek, a se je spet izkazal Gianluigi Buffon, ki je poskrbel za nekaj izjemnih obramb. Neverjeten je bil. Zmaga, ki smo jo dosegli tokrat, bo spremenila našo miselnost. Dobili smo veliko dozo samozavesti, ki nam bo v nadaljevanju sezone še kako koristila," je dodal Italijan, ki je Torinčane v pretekli sezoni popeljal vse do finala lige prvakov.

V drugem krogu Juventus čaka domača tekma s Sevillo. Manchester City bo gostoval v Nemčiji pri Borussii Mönchengladbachu.

Ne spreglejte