Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

NK Aluminij NK Ankaran NK Triglav NK Rudar NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Druga liga Radenko Mijatović Nogometna zveza Slovenija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 20. 6. 2017, 20.30

6 let, 6 mesecev

Kdo bo igral v 1. SNL, 2. SNL in 3. SNL v novi sezoni?

NZS potrdila sestave lig

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
NZS Prva liga | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na peti seji na Brdu pri Kranju potrdil sestavo Prve lige Telekom Slovenije, 2. slovenske nogometne lige in štirih tretjih lig v tekmovalnem letu 2017/18. Med najboljšimi je tudi uradno ekipa Ankaran-Hrvatini, ki je med elito zamenjala FC Koper.

Kot so pri NZS zapisali v sporočilu za javnost, so sestave lig potrdili na podlagi doseženih športnih rezultatov v ligah NZS v tekmovalnem letu 2016/17, uradnih licenčnih postopkov in določil sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji.

Klavrno slovo le sedem let po naslovu prvaka

Koprski župan Boris Popovič je imel ambiciozne načrte s koprskim klubom, ki bo v prihodnji sezoni igral v primorski ligi. Po 17 letih se ne bo potegoval za prvoligaške točke. | Foto: Vid Ponikvar Koprski župan Boris Popovič je imel ambiciozne načrte s koprskim klubom, ki bo v prihodnji sezoni igral v primorski ligi. Po 17 letih se ne bo potegoval za prvoligaške točke. Foto: Vid Ponikvar V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo tako igrali Maribor, Gorica, Olimpija Ljubljana, Domžale, Celje, Rudar Velenje, Krško, Aluminij Kidričevo, Triglav Kranj in Ankaran Hrvatini. Koper, ki ni prejel tekmovalne licence za igranje v najmočnejših klubskih tekmovanjih, se poslavlja s prvoligaškega nogometnega zemljevida.

Ni ga niti na seznamu drugoligašev in udeležencev tretje lige, tako da bo moral v sezoni 2017/18 zaigrati v četrtem kakovostnem razredu, v primorski ligi. Tako se od 1. SNL poslavlja nekdanji slovenski prvak, ki se je edinega naslova na sončni strani Alp veselil pred sedmimi leti.

V četrtek bo ob 17. uri na Brdu pri Kranju opravljen žreb Prve lige Telekom Slovenije. Takrat bo tudi jasno, kje bodo Ankarančani igrali domače tekme v novi sezoni. Ni izključena tudi možnost, da bi goste sprejeli v Ajdovščini.

Kdo bo nastopal v drugi ligi?

Drugoligaški prvak Triglav se vrača med prvoligaše. Iz 2. SNL je med najboljše napredoval tudi Ankaran. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Drugoligaški prvak Triglav se vrača med prvoligaše. Iz 2. SNL je med najboljše napredoval tudi Ankaran. Foto: Žiga Zupan/Sportida V 2. SNL, ki bo po novem 16-članska, tako da bo vsak udeleženec odigral 30 tekem, bodo igrali Radomlje, Dob, Brežice 1919, Drava Ptuj, Brda Dobrovo, Krka, Kranj, Veržej, Tabor Sežana, Dekani, Bravo, Ilirija 1911, Rogaška, Fužinar, Lendava 1903 in Mura.

V drugi ligi bo zaigralo kar nekaj klubov, ki že imajo izkušnje z igranjem v prvi ligi (Radomlje, Drava, Krka, Tabor, Dekani, Rogaška, Nafta in Mura), po daljšem času pa se bo za drugoligaške točke igralo tudi v slovenski prestolnici Ljubljani. 

Na seji IO so potrdili tudi sestavo tretje lige. Vseh tretjeligašev je v štirih skupinah skupaj 50. V skupini Center ni novoustanovljene druge ekipe Domžal.

3. SNL - Zahod (8 klubov):

ND Adria, ND Bilje, NK Tolmin, NK Vipava, MNK Izola, ND Primorje, NK Ilirska Bistrica, NK Jadran Hrpelje-Kozina

3. SNL - Center (14 klubov):

NK Bled, NK Ivančna Gorica, NK Zagorje, ŠD Šenčur, NK Komenda, NK Sava Kranj, NK Brinje-Grosuplje, ŠD NK Kolpa, NK Rudar Trbovlje, NK Lesce, NK Bohinj, ŠD Jesenice, ŠD Tabor 69 Vižmarje-Brod, NK Kočevje

3. SNL - Sever (14 klubov):

NK Koroška Dravograd, DNŠ Prevalje, NK Mons Claudius, NK Šmarje pri Jelšah, ND Dravinja, NK Šampion, ŠD Videm pri Ptuju, NK Dobrovce, NK Lenart, ŠD Partizan Pesnica, NK Pohorje, NK Zreče, DNŠ Mladi upi Šentjur, NK Bistrica

3. SNL - Vzhod (14 klubov):

NK Odranci, ND Beltinci, NK Ljutomer, NK Tromejnik Kuzma, NK Hotiza, NK Čarda Martjanci, ŠD NK Polana, NK Rakičan, NK Grad, NK Bogojina, NK Turnišče, NK Slatina, NK Črenšovci, ŠNK Radgona

Sedem članov strokovnega vodstva

Izvršni odbor je potrdil tudi koledar tekmovanj v ženskih kategorijah za jesenski del tekmovalnega leta 2017/18 in koledar futsal tekmovanj za tekmovalno leto 2017/18.

Ob tem so bile sprejete tudi spremembe in dopolnitve sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji, kjer je bilo določeno, da lahko v bodoče na klopi za rezervne igralce sedi sedem članov strokovnega vodstva kluba.

V pokalnem tekmovanju, ki so ga v sezoni 2016/17 osvojile Domžale, se obetajo spremembe na področju kaznovanja igralcev zaradi kartonov. | Foto: Vid Ponikvar V pokalnem tekmovanju, ki so ga v sezoni 2016/17 osvojile Domžale, se obetajo spremembe na področju kaznovanja igralcev zaradi kartonov. Foto: Vid Ponikvar

Spremembe in dopolnitve so doletele tudi disciplinski pravilnik NZS na področju pokalnega tekmovanja. Posameznega igralca bo po novem doletela prepoved nastopa na prvi naslednji tekmi, v kolikor bo zbral tri oziroma šest rumenih kartonov in ne več dveh oziroma štirih.

Izvršni odbor NZS je sprejel tudi sklep o trženju medijskih in sponzorskih pravic, ki izhajajo iz tekmovanja v 1. slovenski nogometni ligi. Tako je trženje medijskih pravic in poimenovanje tekmovanja izključno v pristojnosti NZS, v veljavo pa stopa delno centraliziran model trženja sponzorskih pravic. Uradna žoga tekmovanja v sezoni 2017/18 bo Adidas.

Ne spreglejte