Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
20.05

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 20.05

8 let, 2 meseca

Novogoričani brez preobrata v Skopju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Hita Gorice so na povratni tekmi 1. predkroga pokala UEFA v Skopju izgubili proti Rabotničkemu z 1:2 (0:1) in izpadli iz tekmovanja.

Novogoričani so namreč izgubili tudi prvo tekmo na domačem igrišču, kjer so prav tako klonili z 1:2.

Slovenski podprvaki so si že na prvi tekmi naložili težko breme na svoja ramena, v makedonski prestolnici pa so pod njim dokončno podlegli in končali svojo evropsko pot. Makedonci so bili tudi tokrat bolj zbrani, konkretnejši in bolj disciplinirani, plod vsega tega pa je bil tudi zadetek Krsteja Velkoskega ob koncu prvega polčasa, ki je dokončno spodrezal krila slovenskemu predstavniku. Rabotnički je tako na makedonski državni praznik Ilinden svojim navijačem podaril nov razlog za veselje. Novogoričani, ki so malce nepričakovano začeli brez Milana Osterca in z Darkom Djukičem, so se zavedali, da bi morali v makedonski prestolnici pokazati bistveno več kot na prvi tekmi in meriti na zmago, ki bi jim edina zagotovila napredovanje. Toda prvi polčas nikakor ni stekel po njihovih notah, saj so gostitelji ves čas umirjali igro, tako da niti maloštevilni gledalci na stadionu, ki sicer sprejme 18.000 ljudi, niso prišli na svoj račun. Ekipi sta se namreč kosali bolj ali manj na sredini igrišča. Do prve priložnosti so sicer prišli prav domačini, ko je strelec s prve tekme Velkoski v tretji minuti podal v kazenski prostor. Tam je z glavo streljal Ivan Trickovski, a se je izkazal novogoriški vratar Vasja Simčič in žogo z lepo "parado" odbil v kot.

Izbranci Darka Milaniča nevarnejše akcije niso izpeljali, še najbolj "vroče" pred makedonskimi vrati je bilo v 21. minuti, ko so belo-modri zaporedoma izvedli dva kota, toda vse skupaj se je končalo brez zaključnega strela. Že ob koncu prvega polčasa pa je postalo jasno, da napredovanje v 2. predkrog za Gorico pomeni le še neizpolnjeno željo. V 45. minuti je namreč Velkoski še drugič v dvoboju z Gorico zatresel mrežo in skupno prednost povišal na 3:1. Stojance Ignjatov je poslal dolgo žogo v konico napada. Peter Lerant in Marko Šuler sta bila v obrambi neodločna, kar je Velkoski izkoristil in z lobom ukanil še Simčiča, ki je stekel iz vrat. Gosti so tako morali vse vložiti v napad in zaradi preslabega učinka je Djukiča že v 46. minuti zamenjal Osterc. Kljub temu pa igra - tako makedonska kot goriška - ni pridobila na kakovosti. Predvsem v vrstah štirikratnih slovenskih prvakov je bil napad preveč odrezan od zvezne linije, tako da tudi v teh minutah Filip Madžovski v vratih Rabotničkega ni imel veliko dela. V 65. minuti je goriško usodo dokončno zapečatil Ertan Demiri, ki se je po globinski podaji znašel iz oči v oči s Simčičem in ga premagal.

Tim Matavž, ki ni dobil praktično nobene uporabne žoge, je v Milaničevi želji po preobratu medtem moral z igrišča, namesto njega pa je zaigral Etien Velikonja. Kljub vsem menjavam ekipi iz slovenskega Las Vegasa ni uspelo priplavati na gladino. Poraz je na 36. evropski tekmi Novogoričanov v 84. minuti le ublažil Enes Demirovič, ki je zanesljivo izvedel enajstmetrovko po prekršku nad Sebastjanom Komelom.

Ne spreglejte