Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 21.04

8 let

Nov galaktični nakup, v Real Benzema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kar se je že cel dan namigovalo, se je v torek zvečer uresničilo. Mladi francoski zvezdnik Karim Benzema se iz Lyona seli v Real Madrid.

Karim Benzema je bil želja Reala že nekaj časa, a sprva se je zdelo, da bo eden najbolj obetavnih mladih napadalcev na svetu še vsaj eno sezono ostal pri Lyonu. Toda v torek se je zgodba okrog prihodnosti 21-letnega mladega zvezdnika začela razpletati. Najprej so že zjutraj angleški mediji začeli pisati, da je vse bližje prestopu v Manchester United, toda kmalu so jih zamenjali zapisi v španskih medijih, ki so trdili, da je Benzema tik pred sklenitvijo pogodbe z Realom. Ko so iz Madrida začele prihajati vesti, da je francoski reprezentant že podpisal pogodbo s kraljevim klubom, ki so jih pri Lyonu sicer sprva zanikali, pa je postajalo vse bolj jasno, da se Realu obeta nova galaktična okrepitev. Zdaj je ugibanj dokončno konec. Pri Lyonu so v javnost poslali uradno potrditev, da Benzema za 35 milijonov evrov (odškodnina lahko ob dobrih igrah v Realu naraste na 41 milijonov) odhaja v Real. Predsednik Lyona Jean-Michel Aulas je dejal, da so v Lyonu rojenega nogometaša, ki od mladosti igra za sedemkratne francoske prvake, skušali zadržati, a je sam izrazil željo po odhodu, zato so se odločili, da ga prodajo.

Tretja velika okrepitev, drugi udarec Škotu

Novopečenemu predsedniku Reala Florentinu Perezu torej uspeva nemogoče. Potem, ko je v svoje vrste zvabil uradno najboljša nogometaša na svetu zadnjih dveh let, Kakaja, ki je v Madrid prestopil iz Milana, in Cristiana Ronalda, ki je prišel iz Manchestra Uniteda, je pripeljal še enega izmed najbolj obetavnih nogometašev na svetu, ki naj bi to postal v prihodnosti. Bogati poslovnež je ob tem zadal še drugi zaporedni udarec trenerju Man Utd Alexu Fergusonu. Potem, ko mu je speljal najboljšega igralca Ronalda, ga je prikrajšal še za nogometaša, s katerim je nameraval izkušeni škotski trener nadomestiti izgubo portugalskega zvezdnika.

Ne spreglejte