Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2023,
19.27

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Benjamin Pavard Carlos Baleba Christopher Lenz Jesper Lindström poletni prestopni rok nogometna tržnica

Sreda, 30. 8. 2023, 19.27

8 mesecev, 1 teden

Nogometna tržnica, 30. avgust

Olimpija ima novega člana, Balogun v Monaco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Redi Kasa | Redi Kasa je novi član Olimpije. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Redi Kasa je novi član Olimpije.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Tudi danes se dogaja marsikaj zanimivega na svetovni nogometni tržnici.

Olimpija Maribor Svit Sešlar
Sportal Sešlar se je predstavil Turčiji, Matić se vrača v Olimpijo

Aktualni slovenski državni in pokalni zmagovalec NK Olimpija ima novega člana. Dres zmajev bo oblekel 21-letni Redi Kasa. Albanski napadalec je v Ljubljano prišel na posojo z možnostjo odkupa. Nazadnje je bil član KF Egnatia, v preteklosti pa tudi italijanske Parme (predvsem nižje selekcije). Kot so zapisali pri Olimpiji, lahko zaigra v konici napada in na desnem krilu.

Balogun iz Arsenala za 30 milijonov v Monaco

Nogometni reprezentant ZDA Folarin Balogun je nov nogometaš Monaca. Francoski klub je za napadalca, ki je podpisal petletno pogodbo, Arsenalu plačal 30 milijonov evrov odškodnine, topničarji pa skozi razne bonuse lahko zaslužijo še dodatnih 15 milijonov, poroča AFP.

Dvaindvajsetletni napadalec je bil član Arsenala od leta 2020, a je zanj odigral le dve tekmi. V zadnjih letih so ga posodili v Middlesbrough in Reims, za slednjega je lani na 37 tekmah francoske lige dosegel 21 golov, a s tem ni prepričal trenerja angleških podprvakov Mikela Artete, da ga zadrži v ekipi.

Folarin Balogun se seli v Monaco. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Folarin Balogun se seli v Monaco. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Aktivni so bili tudi drugi klubi po Evropi. Nemški prvoligaš Eintracht Frankfurt je od francoskega Toulousa za deset milijonov evrov odkupil francosko-alžirskega krilnega nogometaša, 20-letnega Faresa Chaibija, je poročal Transfermarkt.

Nizozemski Ajax je prav tako kupoval v Franciji, pri Metzu je za 16 milijonov evrov našel 22-letnega francosko-gruzijskega napadalca Georgesa Mikautadzeja.

Še več denarja, 27 milijonov evrov, je odštel angleški Brighton, ki je v svoje vrste zvabil 19-letnega kamerunskega vezista Carlosa Balebo iz – prav tako francoskega – Lilla.

Hoffenheim pa je od še enega nemškega prvoligaša Augsburga odkupil napadalca Mergima Berisho, za 25-letnika je odštel 14 milijonov evrov.

Nevsakdanje visok prestop pa je izpeljal belgijski Molenbeek, ki je za 19-letnega ganskega krilnega nogometaša Ernesta Nuamaha danskemu Nordsjaellandu plačal 25 milijonov evrov in še pet milijonov dodatkov. Ganca je sicer Molenbeek takoj poslal na posojo k Lyonu

Francoski reprezentant iz Bayerna k Interju

Francoski reprezentant Benjamin Pavard se iz Bayerna seli k milanskemu Interju, je danes potrdil predsednik Bayerna Jan-Christian Dreesen. "Pavard je že v Milanu, kjer ga danes čaka zdravniški pregled," je dejal Dreesen. Francoski branilec je nogometno sredino v Stuttgartu zamenjal za Bavarsko leta 2019 za 35 milijonov evrov, Milančani naj bi zanj zdaj odšteli 30 milijonov.

Benjamin Pavard prihaja na San Siro. | Foto: Reuters Benjamin Pavard prihaja na San Siro. Foto: Reuters

Z Bayernom je Pavard osvojil številne lovorike. Med najpomembnejšimi je ob ligi prvakov 2020 tudi klubsko svetovno prvenstvo 2021, kjer je v finalu za zmago z 1:0 nad mehiškim moštvom Tigres UANL zadel prav Pavard.

V Münchnu že iščejo zamenjavo za Francoza. Mediji pišejo, da naj bi se na jug Nemčije iz londonskega Chelseaja preselil v Sierra Leoneju rojeni Trevor Chalobah.

Nemci pa si v svojih vrstah želijo tudi Portugalca Joaa Palhinho iz angleškega Fulhama, ki mu je Bayern že poslal ponudbo, pa je danes poročal časnik Bild.

Napoli je kupil Danca za 30 milijonov evrov

Triindvajsetletni Jesper Lindström je v bundesligo prestopil pred dvema letoma iz domačega Bröndbyja in na 80 tekmah za Eintracht dosegel 14 golov. Zbral je tudi 10 reprezentančnih nastopov in dosegel en gol ter zaigral na SP v Katarju 2022. Napoli je zanj po podatkih Transfermarkta plačal nemškemu klubu 30 milijonov evrov.

Z novo okrepitvijo bo Napoli očitno še močnejši. Uvod v novo sezono serie A je bil uspešen, saj je ekipa iz mesta pod Vezuvom ena od štirih, ki je zmagala na obeh uvodnih tekmah nove sezone.

Brighton pripeljal mladega Afričana za 27 milijonov

Angleški premierligaš Brighton je v svoje vrste pripeljal nadarjenega zveznega igralca Carlosa Balebo. Galebi bodo za 19-letnega Kamerunca plačali Lillu 27 milijonov evrov. Baleba je podpisal petletno pogodbo.

Afričan je v prejšnji sezoni dres francoskega kluba, ki bo v četrtek gostoval na povratni tekmi play-offa konferenčne lige na Reki, oblekel na 19 tekmah, v tej sezoni pa je nastopil dvakrat. Trener Brightona Roberto de Zerbi je prepričan, da predstavlja Baleba svetlo prihodnost kluba.

Lenz iz Frankfurta v Leipzig

Slovenska nogometaša v vrstah nemškega Leipziga Kevin Kampl in Benjamin Šeško sta dobila novega soigralca. Klub je na svojih spletnih straneh potrdil, da se je ekipi pridružil branilec Christopher Lenz, ki je doslej igral za Eintracht Frankfurt.

Lenz je z Leipzigom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. V prvi vrsti si je Leipzig za zahtevno sezono, saj bo klub spet nastopal v domačem prvenstvu in pokalu pa tudi v ligi prvakov, poiskal kakovostno menjavo za reprezentančnega branilca Davida Rauma.

Najprej so želeli v Leipzigu pripeljati Arthurja Theatea iz francoskega moštva Rennes, a je bil nakup Belgijca na osnovi finančnega fair playa Evropske nogometne zveze predrag. Leipzig je nato ponudil še posojo igralca z naknadnim odkupom, na koncu pa so v ekipi prekinili to zgodbo in pripeljali Lenza.

NK Koper
Sportal Koper ima novo okrepitev
Ne spreglejte