Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 12. 2016,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

Natisni članek

Hrvaška Dinamo Zagreb Hajduk Split Rijeka Marijan Pušnik Matjaž Kek

Petek, 2. 12. 2016, 11.20

6 let, 6 mesecev

Nogometna evforija na Reki

Keku priskočilo na pomoč tri tisoč Rečanov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20
Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rijeke, ki v tej sezoni pod vodstvom Matjaža Keka sploh še niso izgubili in v hrvaškem prvenstvu kraljujejo na vrhu, bodo na sobotnem derbiju v Zagrebu deležni bučne podpore. Na gostovanje se odpravlja vsaj tri tisoč navijačev.

Ljubitelji nogometa na Hrvaškem si v teh dneh belijo glavo z dvema vprašanjema. Zanima jih, kako se bo razpletel sobotni derbi med branilcem naslova Dinamom in vodilno Rijeko, pogledujejo pa tudi proti Splitu, kjer se vodstvo Hajduka po odhodu Marijana Pušnika odloča o novem trenerju. Med kandidati je tudi zamejski Slovenec Edoardo Reja, ki je v preteklosti že vodil splitskega velikana.

Dinamu gori pod nogami

Koliko točk bo v soboto za Kekovo Rijeko zaostajal slovenski branilec Petar Stojanović, ki nastopa za zagrebški Dinamo? | Foto: Guliverimage/Getty Images Koliko točk bo v soboto za Kekovo Rijeko zaostajal slovenski branilec Petar Stojanović, ki nastopa za zagrebški Dinamo? Foto: Guliverimage/Getty Images Na Reki so trdno odločeni, da v soboto ne bodo zapravili velike priložnosti za ohranitev konkretne prednosti pred najbližjim zasledovalcem Dinamom. V žepu imajo šest točk prednosti.

Z morebitno zmago bi prvemu favoritu prvenstva pobegnili na devet točk razlike in si že zagotovili naslov jesenskega prvaka. Izbranci Matjaža Keka so prepričani, da lahko uresničijo cilj.

Mariborčan komaj čaka, da se začne dvoboj. Med tednom je že zmagal v Zagrebu. V četrtfinalu pokala je izločil Lokomotivo (3:1), v soboto (dvoboj se bo začel ob 15. uri) pa bo imel opravka z neprimerno težjim tekmecem, ki mu zaradi visokega zaostanka za Rijeko gori pod nogami. V taboru Dinama bi karkoli drugega kot že 12. zaporedni naslov hrvaškega prvaka veljalo za neuspeh.

Kekovi izbranci na Maksimirju streljajo s slepimi naboji

Rečani pod vodstvom Matjaža Keka na gostovanju pri Dinamu v hrvaškem prvenstvu sploh še niso dosegli zadetka. Ko so nazadnje gostili Zagrebčane, so zmagali s 5:2. | Foto: Vid Ponikvar Rečani pod vodstvom Matjaža Keka na gostovanju pri Dinamu v hrvaškem prvenstvu sploh še niso dosegli zadetka. Ko so nazadnje gostili Zagrebčane, so zmagali s 5:2. Foto: Vid Ponikvar Statistika je velika zaveznica Dinama. Odkar je reški klub prevzel Kek, Zagrebčani v prvenstvu na štadionu Maksimir niso imeli posebnih težav z Rijeko. Na šestih tekmah so petkrat zmagali, enkrat pa se je srečanje končalo brez zadetkov (0:0).

Skupna razlika v zadetkih je kar 15:0 za Dinamo, kar ni najboljša popotnica za Kekovo četo. V želji, da bi Rečani prekinili niz neuspešnosti v Zagrebu (pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja so Dinamo v gosteh premagali le v pokalu), se na pot odpravlja tudi številčna navijaška vojska.

Navijaški vlak razprodan

Beli vlak, ki bo v soboto odpotoval v hrvaško prestolnico, je razprodan do zadnjega mesta. Na njem se bo stiskalo 1.100 navijačev Rijeke. Preostali privrženci se bodo v Zagreb odpravili z jeklenimi konjički in avtobusi, na južni tribuni dotrajanega štadiona Maksimir pa se jih bo zbralo vsaj tri tisoč.

Navijači Rijeke se bodo odpravili proti Zagrebu v velikanskem številu. Na južni tribuni zagrebškega objekta se jih bo zbralo vsaj tri tisoč. | Foto: Vid Ponikvar Navijači Rijeke se bodo odpravili proti Zagrebu v velikanskem številu. Na južni tribuni zagrebškega objekta se jih bo zbralo vsaj tri tisoč. Foto: Vid Ponikvar

Nogometna evforija v Kvarnerju ne pojenja. Rečani so prepričani, da je napočil čas za izpolnitev največjih želja, za osvojitev naslova hrvaškega prvaka. Če bi v soboto premagali Dinamo, bi se mu približali vsaj za nekaj korakov.

Ne spreglejte