Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2016,
10.55

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

3

Natisni članek

Marijan Pušnik Hajduk Split Hrvaška

Četrtek, 1. 12. 2016, 10.55

7 let, 4 mesece

Sprememba v Splitu

Pušnik zapustil Hajduk: Hvala vsem, zlasti Torcidi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

3

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni strokovnjak Marijan Pušnik je moral zapustiti mesto trenerja splitskega Hajduka. Odločitev je na hitro sklicani novinarski konferenci sporočil športni direktor Hajduka, Portugalec Mario Branco. Eden od glavnih razlogov je bil nepričakovan izpad v hrvaškem pokalu proti Splitu.

"Zjutraj smo imeli sestanek z Marijanom Pušnikom in se dogovorili, da ni več trener Hajduka," je sporočil Mario Branco.

"Pušnik je bil moj izbor. Sam ne nameravam dati odpovedi, saj verjamem, da delamo dobro. Ne predajam se. Na predsedniku in nadzornem odboru je, da se odločita," je dejal Branco.

Športni direktor Hajduka: Pušnik odšel kot gospod

S slovenskim strokovnjakom so se razšli sporazumno, je dodal Portugalec, ki v Splitu opravlja funkcijo športnega direktorja: "Pušnik se je v času delovanja v klubu obnašal kot gospod. In tudi ob odhodu je bil gospod. Dejal je, da bo novemu trenerju na razpolago, če bo potreboval informacije o stanju v moštvu. Hvala Pušniku za vse, kar je naredil."

Slovenski trener je v Dalmacijo prišel 2. junija, sodu pa je dno izbil sredin poraz v pokalnem tekmovanju, v katerem je Hajduk igral proti zadnjeuvrščenemu hrvaškemu prvoligašu Splitu. Moštvo Pušnika je vodilo vse do 91. minute, ko je Split izsilil podaljške in v dodatnem času izločil favorizirani Hajduk.

Zanimivo je, da se je slovenskemu strokovnjaku ponovila zgodba iz prejšnjega leta. Ko je vodil Olimpijo in z njo osvojil jesenski naslov, je 15. decembra 2015 ostal brez službe. Zadnji koledarski mesec je bil zanj usoden tudi v Dalmaciji, saj je pogodbo s Hajdukom prekinil 1. decembra 2016. Postal je že 23. trener Hajduka v zadnjem desetletju, ki je zaradi takšnih in drugačnih razlogov zapustil dalmatinsko prestolnico.

Kaj je povedal Pušnik?

"Hvala vsem sodelavcem, strokovnemu vodstvu, delovni skupnosti in navijačem Hajduka, zlasti Torcidi (navijaška skupina, ki stiska pesti za Hajduk, op. p.). Sporazumno smo se odločili za prekinitev pogodbe. Poslavljamo se kot prijatelji, vedno bom ostal del te zgodbe, navijač Hajduka. Svojemu nasledniku želim vse najboljše. Če bo želel kakšen nasvet, sem mu vedno na razpolago. Žal mi je, da se je tako končalo, a takšna je narava mojega dela in življenja. Rezultat je kralj, on odloča o vsem," je v dopoldanskih urah na štadionu Poljud, kjer so ga pričakali številni hrvaški novinarji, dejal 56-letni Korošec.

O tem, kaj bi spremenil v času vodenja Hajduka, ni hotel razpredati. Pojasnil je le, da so glave po presenetljivem spodrsljaju v hrvaškem pokalnem tekmovanju (1:2) še vroče ...

V hrvaškem prvenstvu je Hajduk po Pušnikovem odhodu na tretjem mestu. Za večnim rivalom Dinamom iz Zagreba zaostaja pet točk, Rijeka Matjaža Keka pa je oddaljena enajst točk.

Hajduk naj bi novega trenerja dobil do sobote, ko ga čaka gostovanje v Koprivnici pri Slaven Belupu, za katerega nastopa nekdanji slovenski reprezentant Dalibor Stevanović. Med kandidati za novega stratega "belih" je tudi aktualni trener Slavena Željko Kopić

Ne spreglejte