Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

NK Domžale Ufa Liga Europa

Torek, 24. 7. 2018, 20.00

5 let, 9 mesecev

NK Domžale PRED PRVO TEKMO 2. KROGA KVALIFIKACIJ LIGE EUROPA Z RUSKO UFO

Oteževalna okoliščina za Domžalčane, a upajo, da se bodo hitro prilagoditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
NK Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaše Domžal v četrtek ob 16. uri v Rusiji čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij evropske lige proti šestemu klubu ruske lige v zadnji sezoni Ufi. Trener Simon Rožman, ki ga je spodbudila predstava ob zmagi nad Krškim, upa, da se bodo njegovi varovanci pokazali v najboljši luči in se čim hitreje prilagodili na umetno zelenico. Vezist Zeni Husmani vlogo favorita prepušča gostiteljem, a poudarja, da se ne predaja vnaprej. 

Domžalčani so se proti novemu izzivu evropske sezone, ki jih čaka v 3.700 kilometrov oddaljeni Rusiji, odpravili že v torek zjutraj, ko jih je pot prek Zagreba in Moskve peljala proti Ufi. Tam se bodo v četrtek na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo udarili s klubom FC Ufa, katerega barve brani tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Rumeni bojevniki so v uvodnem krogu kvalifikacij po dveh remijih (2:2, 1:1) zaradi gola več v gosteh izločili Široki Brijeg, tekmovalno sezono pa nadaljevali z zmago nad Krškim.

Domžale, Krško
Sportal Domžalčani na koncu le strli odpor Krčanov

Dinamični, organizirani, napadalni

"Veseli me, da smo na igrišču dinamični, organizirani in napadalni, kar je to, kar si želimo," je bil z nedeljsko predstavo zadovoljen trener Simon Rožman, ki je zdaj z mislimi že pri zahtevnem četrtkovem evropskem preizkusu.

Simon Rožman upa, da se bodo varovanci hitro prilagodili umetni zelenici. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Simon Rožman upa, da se bodo varovanci hitro prilagodili umetni zelenici. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Pred nami je nova izjemna izkušnja, proti zelo kakovostnemu nasprotniku iz močne ruske lige. Imamo svoje želje in ambicije, prepričan sem, da bodo fantje srečanje odigrali po najboljših močeh. Vemo, da gre za izredno organizirano in celovito zasedbo, ki je zelo disciplinirana v fazi branjenja," je razmišljanje o Ufi, ki je v zadnji sezoni končala na šestem mestu ruskega prvenstva, pred klubskim diktafonom strnil 35-letnik.

Hitra prilagoditev na umetno zelenico

Da bo naloga še nekoliko težja, se bodo Domžalčani v Rusiji srečali z drugačno podlago, zaigrali bodo na umetni zelenici. "To utegne biti manjša oteževalna okoliščina, a se bo na to treba hitro prilagoditi in prikazati čim boljšo predstavo. Želimo si dobrega izhodišča, a se hkrati zavedamo, da bomo morali biti v četrtek v najboljši mogoči izvedbi, če se želimo vrniti z ugodnim rezultatom. Poskušali bomo igrati svojo igro, s katero smo se na pozitiven način predstavili na dozdajšnjih treh tekmah sezone," si pred srečanjem, ki se bo začelo ob 16. uri, želi Rožman.

"Veseli me, da smo na igrišču dinamični, organizirani in napadalni, kar je to, kar si želimo," pravi Rožman. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Veseli me, da smo na igrišču dinamični, organizirani in napadalni, kar je to, kar si želimo," pravi Rožman. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

NK Rudar, NK Maribor
Sportal Maribor proti Rangersu ali Osijeku

Vlogo favorita prepušča Rusom, a se ne predaja

Tudi Zeni Husmani meni, da jim zmaga nad Krškim lahko vlije dodatno samozavest. "Odlično smo odprli letošnjo prvoligaško sezono, tako da bo naša pot v Rusijo s psihološkega vidika nekoliko lažja. Prikazali smo zelo dobro predstavo, naša igra je bila vseh devetdeset minut na želeni ravni. S tem smo dobili še nekaj dodatne samozavesti pred dvobojem z Ufo, za katero vemo, da premore odlično ekipo in številne kakovostne posameznike. Naši tekmeci so vsekakor favoriti, njihova lanska uvrstitev v ruskem prvenstvu odlično pojasni dejansko stanje moči med nami. Vseeno se ne predajamo, saj je v nogometu pomembno le tisto, kar celotna enajsterica prikaže na zelenici. Željni smo dobre tekme, dali pa bomo seveda vse od sebe, da se znova v čim boljši luči predstavimo na evropski sceni," pravi 27-letni vezist Domžal.

"Naši tekmeci so vsekakor favoriti, njihova lanska uvrstitev v ruskem prvenstvu odlično pojasni dejansko stanje moči med nami. Vseeno se ne predajamo, saj je v nogometu pomembno le tisto, kar celotna enajsterica prikaže na zelenici," pravi vezist Zeni Husmani. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Naši tekmeci so vsekakor favoriti, njihova lanska uvrstitev v ruskem prvenstvu odlično pojasni dejansko stanje moči med nami. Vseeno se ne predajamo, saj je v nogometu pomembno le tisto, kar celotna enajsterica prikaže na zelenici," pravi vezist Zeni Husmani. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Povratna tekma drugega kroga kvalifikacij evropske lige bo prihodnji četrtek ob 20.30 v Domžalah. Če bi slovenskemu klubu uspel preboj, bi se v tretjem krogu udaril z zmagovalcem para Budimpešta Honvéd (Mad)/Progrès Niederkorn (Luk).

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Preberite še:
Dario Melnjak
Sportal Domžalčani boljši od Širokega Brijega zaradi gola več v gosteh
NK Domžale
Sportal Rožman: Na koncu je bilo malo drame, a bili smo boljši #video
Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol

 

Ne spreglejte