Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 3. 2016,
9.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 3. 3. 2016, 9.00

8 let

Nima veliko časa, a ga ni strah (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V Ljudski vrt se je vrnil trener, ki je Maribor v preteklosti popeljal do devetih lovorik. Darko Milanič se veseli izziva in sporoča, da ima Maribor ekipo, ki je sposobna osvojiti naslov prvaka.

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je prvi trening z nogometaši Maribora opravil v sredo, v soboto pa ga čaka ogromen preizkus, veliki derbi z Olimpijo. Darko Milanič nima na voljo veliko časa, da pripravi moštvo po svojem okusu. "Na voljo imam malo časa, a ga bo do tekme dovolj, da bodo fantje dojeli, kaj želim. Najpomembneje je, da se spravimo na raven, ko bomo dihali drug za drugega in se žrtvovali za skupen cilj. To je lahko reči, na igrišču pa je to bistveno težje doseči," želi 48-letni Primorec s štajerskim srcem na sobotnem derbiju spremljati dinamično in disciplinirano igro varovancev. Namerava vzpostaviti ritem, pri katerem bi igralci upoštevali njegova navodila od prve do zadnje minute.

Derbi z Olimpijo je posebna zgodba

Njegov predhodnik Krunoslav Jurčić je v soboto nepričakovano pokleknil proti Celju. Le 48 ur pozneje je izgubil službo pri mariborskem klubu. Igralcem Maribora je skušal vcepiti marsikaj, se trudil ob igrišču in jih usmerjal, a ni znal popraviti bledega vtisa, ki so ga pustili na igrišču.

Zdaj se bodo isti nogometaši srečali s tekmecem, ki je vodilni na razpredelnici, ima pred njimi šest točk prednosti, hkrati pa ga vežejo lepi spomini na mariborski objekt, kjer se je v jesenskem delu znesel nad nemočnimi vijolicami (3:0).

"Derbi je posebna zgodba. Tega se kot športnik veseliš. Olimpija je velik tekmec. Želimo jo premagati. Potrudili se bomo, da najdemo pot do zmage. Maribor želim popeljati tja, kjer je bil vsa ta leta," je razkril cilj, od katerega ne odstopajo igralci, navijači, še manj pa vodstvo kluba.

Maribor želi ubraniti naslov, osvojiti že 14. državno krono in pokvariti načrte ambiciozni Olimpiji. Derbija ne doživlja kot breme. "Če bi človek izbiral, kdaj ne bo čutil bremena, ne bi bil trener v Mariboru. Imamo kader, s katerim je Maribor sposoben postati prvak," poudarja nekdanji branilec, ki je v trenerski karieri ljubljanskemu tekmecu zadal ogromno porazov. Niz želi nadaljevati.

Ne spreglejte