Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 4. 2012,
11.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 1. 4. 2012, 11.32

7 let, 12 mesecev

Nenasitni Mariborčani bi dopolnili zbirko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bodoči državni prvak, jubilejno deseto zvezdico mu lahko prepreči le še čudež, je v tej sezoni v gosteh premagal sedem tekmecev. Za polno zbirko potrebuje še dva skalpa. Koprskega in novogoriškega.

Če bodo nenasitne ''vijolice'' z današnjo zmago na Bonifiki ohranile prednost pred najbližjim zasledovalcem iz Ljubljane, znašala bi kar 18 točk, bi hkrati storile tudi pomemben korak k uresničitvi cilja, da v tej sezoni vsak enkrat na kolena v gosteh spravijo vse tekmece. V minuli sezoni (2010/11), ki se je končala z državnim naslovom, so ''projekt'' uresničili (Koprčane so resda ugnali v Novi Gorici), v tej jim manjkata še dva skalpa. Ugnati morajo prav primorska predstavnika, zadnja priložnost pa se jim obeta v tem tednu, ko bo Milaničeva četa najprej gostovala na Bonifiki (danes), v sredo pa še v novogoriškem Športnem parku. ''Gostovanja v Kopru so vselej zahtevna, njihovo moštvo je fizično zelo močno, visoko. Koprčani nam pripravljajo past, igrali bodo zelo potrpežljivo. Prepričan sem, da ne bodo želeli takoj vršiti pritiska, skušali bodo biti kot že velikokrat doslej obrambno usmerjeni in nas ogrožati iz protinapadov. V tem so dobri in zavedamo se, da moramo pametno odgovoriti na njihovo taktično postavitev,'' je pred srečanjem uradni klubski strani zaupal trener Darko Milanič, ki je na svet zavekal le nekaj kilometrov stran od prenovljenega koprskega štadiona. Mariborčani so se na Obalo odpravili že v soboto, na zahtevno, a zaradi visoke prednosti toliko bolj sproščeno gostovanje, pa so odšli vsi štirje tujci. Tudi Hrvat Dejan Mezga, ki je okreval po bolezni. Zaradi kazni rumenih kartonov bo manjkal le Željko Filipović. Eden izmed številnih nogometašev Maribora, ki je v karieri že domoval na Bonifiki (poleg njega še Handanović, Mejač, Rajčević, Viler, Mertelj in Volaš, ne smemo pozabiti niti na strokovnega sodelavca Pavlina ter pedagoga Karića), kar bo srečanju zagotovo podalo še dodatno zanimivost.

Maribor na prenovljeni Bonifiki še ni zmagal

Mariborčani so po zgodovinskem državnem naslovu ''kanarčkov'' (sezona 2009/10) zagospodarili na domačih zelenicah, ubranitev naslova pa bi lahko v tej sezoni proslavili že krepko pred zaključkom rednega dela. Pred gostovanjem na prenovljeni Bonifiki pa imajo motiv več, saj olepšane koprske trdnjave še niso osvojili. Odkar so se Koprčani vrnili na svoj štadion, ki je zaživel v mikavni podobi, se Mariborčani domov niso vrnili s polnim plenom. V minuli sezoni so doživeli boleč poraz (0:3), v tej pa so v jesenskem delu remizirali (2:2). Da je Koper pred domačimi gledalci ranljiv, sta v tej sezoni že dokazala HiT Gorica (0:4, 3. avgust 2011) in Celje (1:2, 27. september 2011), v minuli pa se je treh točk nepričakovano razveselil kranjski Triglav (0:1, 5. marec 2011). Bo od danes naprej na seznamu klubov, ki so osvojili ''novo'' Bonifiko, tudi Maribor?

Ne spreglejte