Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 11. 2022,
19.42

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Borussia Dortmund Borussia Mönchengladbach Kevin Kampl Bundesliga Bayer Leverkusen Bayern München RB Leipzig nemško prvenstvo

Nedelja, 6. 11. 2022, 19.42

1 leto, 5 mesecev

NEMŠKO PRVENSTVO, 13. KROG

Konec berlinske pravljice, Bayern prevzel vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Bayern München | Bayern München je dosegel četrto zaporedno zmago. | Foto Reuters

Bayern München je dosegel četrto zaporedno zmago.

Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna so po zmagi v Berlinu nad Hertho s 3:2 prevzeli vodilno mesto v nemškem prvenstvu. Bavarska zasedba ima dve točki več od Uniona iz Berlina, ki je v nedeljo doživel polom na gostovanju pri Bayerju iz Leverkusna (0:5) in po slabih dveh mesecih sestopil z vrha razpredelnice nemškega prvenstva. Padel je na tretje mesto, po zmagi nad Kölnom ga je prehitel tudi Freiburg.

Bayern München
Sportal Union v dodatku do zmage in tako ostaja pred Bayernom

Bavarci, sicer 32-kratni prvaki svoje države, so v nemški prestolnici dosegli osmo zmago v tej sezoni. V njej dokaj neprepričljivi Berlinčani so jim skozi celotno tekmo kljubovali, na koncu pa vendarle izgubili. Vseh pet golov je padlo v prvi polovici tekme. Za slovito zasedbo iz Münchna je na olimpijskem stadionu v Berlinu dva gola dosegel Kamerunec Eric Maxim Choupo-Moting (37., 38.), enega pa Jamal Musiala (12.), medtem ko sta za Hertho zadela Belgijec Dodi Lukebakio (40.) in Davie Selke (45.).

Na veliko sceno je stopil tudi Leipzig. Klub nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki je v igro vstopil v 75. minuti namesto Španca Danija Olma, je v Hoffenheimu slavil s 3:1. Za ekipo iz vzhodnega dela Nemčije je dva gola dosegel Francoz Christopher Nkunku. Trenutno prvi strelec bundeslige je svoj deseti gol v tej sezoni zabil v 17., enajstega pa v 57. minuti. Poleg njega je zadel še Olmo v 69., za gostitelje pa je edini gol dosegel Francoz Georginio Rutter v 50. minuti.

Youssoufa Moukoko | Foto: Reuters Youssoufa Moukoko Foto: Reuters Borussia iz Dortmunda je na krilih svojega mladega rodu na domačem igrišču zanesljivo ukanila Bochum s 3:0 in je znova na tretjem mestu s tremi točkami zaostanka za Bayernom. Za rumeno-črne je v prvem polčasu dvakrat zadel komaj 17-letni Youssoufa Moukoko (8. in 45.), tretji gol je prispeval dve leti starejši Američan Giovanni Reyna (12.). Ob tem kaže omeniti, da je Moukoko postal najmlajši igralec v zgodovini bundeslige, ki je dosegel deset golov.

Leverkusen napolnil mrežo Unionu

Trener Bayerja Xabi Alonso je "pomagal" Bayernu do prvega mesta. | Foto: Reuters Trener Bayerja Xabi Alonso je "pomagal" Bayernu do prvega mesta. Foto: Reuters Berlinska pravljica na prvem mestu lige se je končala. Končala jo je ekipa, ki velja za največje razočaranje uvoda sezone - Bayer Leverkusen. Lekarnarji so v Evropi letos sicer nastopili v ligi prvakov, nadaljevali bodo v evropski ligi, v domačem prvenstvu pa so bili pred tem krogom le na 16. mestu z vsega devetimi točkami.

Danes so vtis močno popravili, potem ko so v drugem polčasu dosegli kar pet golov. Robert Andrich prvega v sezoni prav proti nekdanji ekipi, Moussa Diaby je udaril dvakrat v dveh minutah, Adam Hložek je zadel v 68., piko na i je postavil Mitchel Bakker v 76. Z visoko zmago je Leverkusen tudi pobegnil z nevarnih mest za slovo od prvoligaške konkurence, zdaj je 14.

A poraz ni pomenil le zdrsa na drugo, pač pa na tretje mesto. V zadnji tekmi namreč Freiburg ni ponovil napake, Köln je z zadetkoma Michaela Gregoritscha in Wooyeonga Jeonga v devetih minutah sredi drugega polčasa premagal in ima zdaj eno točko manj kot Bayern ter eno več kot Union.

Nemško prvenstvo, 13. krog:

Petek, 4. november:
Borussia Mönchengladbach : Stuttgart 3:1 (2:1)

Sobota, 5. november:
Hoffenheim : Leipzig 1:3 (0:1)
Kevin Kampl (Leipzig) je igral od 75. minute.

Augsburg : Eintracht Frankfurt 1:2 (1:1)
Borussia Dortmund : Bochum 3:0 (3:0)
Hertha Berlin : Bayern München 2:3 (2:3)
Mainz : Wolfsburg  0:3 (0:1)
Werder Bremen : Schalke 2:1 (1:0)

Nedelja, 6. november:
Bayer Leverkusen : Union Berlin 5:0 (0:0)
Freiburg : Köln 2:0 (0:0)

Najboljši strelci:

11 - Nkunku (Leipzig)
10 - Fullkrug (Werder)
9 - Thuram (Borussia M.),
8 - Musiala (Bayern), 
7 - Kamada (Eintracht),
6 - Becker (Union), Grifo (Freiburg), Lukebakio (Hertha), Mane (Bayern), Moukoko (Borussia D.)
...

Ne spreglejte