Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
20.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gorica Krško Miran Burgič

Petek, 11. 3. 2016, 20.56

5 let, 2 meseca

Nekdanji reprezentant poskrbel, da so točke ostale doma (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).

Dvoboj v Novi Gorici je končal niza Goričanov in Krčanov. Gostitelji so z zmago, katere junak je bil Miran Burgič z edinim golom na tekmi, prekinili serijo treh neodločenih izidov, Krčani pa so s porazom končali niz treh zmag. Goričani tako ostajajo trdno na četrtem mestu lestvice, Krčani pa po 12. porazu v sezoni pri repu lestvice.

Krčani so bili tisti, ki so v uvodu tekme prevzeli pobudo, v 16. minuti je prvi nevarneje streljal Dejan Urbanč s prostega strela, a bil nenatančen. V 27. in 32. minuti sta poskusila še Luka Volarič in Luka Žinko, a je bil obakrat Grega Sorčan na mestu. najlepšo priložnost v prvem polčasu pa so v 40. minuti zapravili domači, ko je gostujoča obramba po prostem strelu pozabila na Sandija Arčona, ki pa je z glavo slabo zaključil akcijo.

Burgič blizu dvema zadetkoma

Po raztrganem uvodu v drugi polčas so najprej, v 64. minuti, zagrozili Novogoričani, ko je Miran Burgič poskusil malce z leve strani, a je bil Marko Zalokar na mestu. Le minuto pozneje pa so domači povedli. Jure Petric se je zagradil, da bi pustil žogo v "gol-avt", a mu jo je vztrajni Tilen Nagode odvzel, podal Mihi Gregoriču, ta pa naprej do Burgiča, ki je zadel iz bližine.

Enajst minut zatem je do strela malce z leve prišel Arčon, a meril previsoko. Krčani so se sicer trudili priti do zadetka, a jim domači niso pustili prostora. V 84. minuti je sicer do strela prišel Volarič, a so ga domači nogometaši blokirali, v 90. minuti pa je potencialni avtogol Burgiča z izvrstno reakcijo preprečil Sorčan. Ko je malce pred koncem za malo s strelom od daleč zgrešil še Volarič, so si domači oddahnili in se veselili zmage.

Gorica bo v 26. krogu v petek gostovala v Kopru, Krško pa bo dan pozneje gostilo Zavrč.

Ne spreglejte