Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 5. 2009,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 31. 5. 2009, 22.17

8 let

Nejc Pečnik po stopinjah Cristiana Ronalda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Občasni slovenski reprezentant in najverjetneje donedavni član MIK CM Celja Nejc Pečnik je podpisal predpogodbo s portugalskim prvoligašem Nacional, nekdanjim klubom Cristiana Ronalda.

Po Jalenu Pokornu tako vrste Celjanov zapušča tudi 23-letni Dravograjčan, ki bo kariero nadaljeval na Portugalskem. Nejc Pečnik se je v minulih dneh mudil v Funchalu na otoku Madeira, kjer se je po poročanju uradne celjske strani s tamkajšnjim prvoligaškim klubom Nacional praktično že dogovoril za 4-letno sodelovanje. ''Podpisal sem predpogodbo. Dogovorili smo se o vseh podrobnostih. Uradno bom pogodbo podpisal po povratku v Funchal, ko bom opravil zdravniške preglede, toda to je le še formalnost. Na Portugalsko sem odpotoval na povabilo predsednika Ruia Alvesa v družbi predsednika NK MIK CM Celje Marjana Vengusta. Že prvi dan sta se kluba sporazumela o odškodnini, preostala dva dneva našega bivanja na Madeiri, pa sem tudi sam našel skupni jezik s svojim novim klubom," je po povratku v domovino povedal celjski napadalec.

Ponosni na Ronalda

Klub iz Funchala, največjega mesta na otoku Madeira, kjer se je rodil in v mlajših selekcijah tudi igral eden izmed največjih nogometnih zvezdnikov na svetu Cristiano Ronaldo, je to sezono končal na visokem četrtem mestu in si zagotovil nastop v evropskem tekmovanju. "Tudi to je pri moji odločitvi pomemben podatek, saj bom z Nacionalom igral v evropski ligi. V Funchalu so nam takoj z veseljem pokazali nogometni kamp Cristiana Ronalda, ki deluje pod okriljem Nacionala. To je klub, katerega je Ronaldo sicer zapustil že pri 12 letih, toda zelo so ponosni, da je bil član tega kluba," je dodal Pečnik, ki je po povratku iz Sparte dosegel dva prvenstvena gola. "S prikazanim v tem delu sezone sem le delno zadovoljen, lahko bi zabil tudi precej več golov. Na Portugalskem od mene sicer ne pričakujejo, da bom najboljši strelec, vseeno pa upajo, da bodo kmalu našli zamenjavo za najboljšega njihovega strelca, za katerega se denimo zanimata tudi velikana kot sta Porto in Galatasaray, zato bo skoraj zagotovo odšel."

Nacional četrti v prvenstvu

Gre za Brazilca Neneja, ki je v tej sezoni dosegel 20 golov. Tudi sicer jedro moštva Nacionala, ki je s 4. mestom v tej sezoni izenačilo največji uspeh v zgodovini kluba, tvorijo Brazilci. Trener Nacionala, ki se je v tej sezoni prebil tudi do polfinala portugalskega pokala pa je 53-letni Manuel Machado. "Predsednik in trener sta se zanimala zame že pred mojim odhodom v Sparto. Verjamem, da bom imel tokrat precej več sreče kot na Češkem, kjer nisem dobil prave priložnosti. Res se že veselim igranja v elitni portugalski ligi, hkrati pa verjamem, da bodo z mojim prestopom v Celju lahko rešili finančne težave in da se bo moj dosedanji klub znova boril za najvišja mesta. To si s svojim prizadevanjem zasluži tudi predsednik Marjan Vengust," je še dodal Nejc Pečnik, ki bo s pripravami v Funchalu začel 1. julija.

Ne spreglejte