Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 12. 2008,
12.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 31. 12. 2008, 12.07

8 let, 1 mesec

Nastja Čeh podpisal za Panserraikos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Nastja Čeh je podpisal polletno pogodbo z grškim prvoligaškim klubom Panserraikos iz Serresa. Tridesetletni Ptujčan tako zapušča moskovsko predmestje Himki.

Skoraj dveletne ruske izkušnje 46-kratnega slovenskega reprezentanta je očitno konec. Nekdanji zvezni igralec Drave, Maribora, Olimpije, Cluba Brugge, dunajske Austrie in Himkija, ki bo konec januarja na rojstnodnevni torti upihnil 31 svečk, bo kariero nadaljeval v Grčiji, kar sporoča tudi uradna klubska stran trenutno predzadnjega grškega prvoligaša. Nastja Čeh, ki se je spogledoval s spremenjeno finančno zasnovo pri Himkiju, nekaj črnila pa je bilo prelitega tudi na temo njegove morebitne vrnitve na slovenske zelenice, je v torek podpisal šestmesečno pogodbo z možnostjo enoletnega podaljšanja. V novem klubu bo naletel na pisano druščino, saj igrajo pri Panserraikosu številni tujci. Prihajajo kar iz dvanajstih držav (Francije, Čila, Toga, Srbije, Makedonije, Burkine Faso, Bosne in Hercegovine, Romunije, Gane, Turčije, Brazilije in Gvineje), slovenski novinec pa bo "tujsko" legijo povečal na številko trinajst.

Panserraikos si je v minuli sezoni po 16 letih končno priboril vstop v prvo ligo, po jesenskem delu pa mu ne kaže najbolje, saj zaseda "nevarno" predzadnje mesto. V želji, da bi klub iz severnega dela Grčije – grške Makedonije – vendarle ohranil prvoligaški status, je Giannisa Papakostasa (trenerja, ki je Panserraikos pripeljal v prvo ligo) pred nekaj tedni na klopi zamenjal Belgijec Hugo Broos. Slednji se je pred leti v Bruggeju na lastne oči prepričal o sposobnostih slovenskega zveznega igralca, ki je v tistem obdobju slovel kot eden najboljših izvajalcev prostih strelov v Evropi. "Levi" iz Serresa, ki nastopajo v "rdeče-beli" športni opremi, se bodo prvič v letu 2009 občinstvu predstavili 4. januarja, ko bodo v tekmi grškega prvenstva gostili Iraklis iz Soluna. Bo prvi nastop vknjižil tudi Čeh?

Ne spreglejte