Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 3. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Nastja Čeh NK Drava Ptuj Druga liga Simon Sešlar naj gol

Sreda, 1. 3. 2017, 11.45

6 let, 7 mesecev

Predsednik, kapetan in igralec Drave

Nastjo Čeha so upokojili, a se je le nasmejal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Nastja Čeh | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Nastja Čeh, ki je pred kratkim dopolnil 39 let, bo v spomladanski del 2. SNL vstopil v številnih vlogah. Kot predsednik Drave bo skušal klub čim prej pripeljati iz nevarnega območja rdečih številk, kot igralec pa pomagati do čim večjega števila točk.

Nemška spletna stran Transfermarkt, ki je osredotočena na dogajanje na nogometnem trgu, je objavila, da se Nastja Čeh poslavlja od igrišč. Legendarni zvezni igralec, ki je v najboljših letih spadal med najboljše izvajalce prostih strelov v Evropi, se je tej informaciji le nasmejal.

"Verjetno so me upokojili, ker sem pred kratkim prevzel tudi vlogo predsednika Drave. Po njihovi logiki ne bom več igral, a ne bo tako. Še bom igral nogomet. Morda še pet let. Pomembno je le, da se bom lahko pripravil. V drugi ligi to za zdaj zmorem. Malo se pripraviš, pa gre," je dejal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste (zbral je 46 nastopov in dosegel šest zadetkov).

V jesenskem delu 2. SNL je odigral večino srečanj od prve do zadnje minute in dokazal, da še zmore brez večjih težav spremljati drugoligaški ritem.

Predsednik se je našemil v kurenta

V najstarejšem slovenskem mestu sodeluje z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Simonom Sešlarjem. Ta opravlja vlogo trenerja, prek njega pa je tudi steklo tesno sodelovanje s celjskim klubom, ki je na Ptuj poslal kar nekaj obetavnih nogometašev.

Konec prejšnjega tedna so ptujske ulice preplavili kurenti. Med njimi je bil tudi Nastja Čeh. | Foto: Matjaž Vertuš Konec prejšnjega tedna so ptujske ulice preplavili kurenti. Med njimi je bil tudi Nastja Čeh. Foto: Matjaž Vertuš Spomladi bodo nosili dres Drave in na igrišču sodelovali z izkušenim kapetanom Čehom, ki si je na letošnjem pustovanju na Ptuju nadel kostum kurenta. Po dvajsetih letih je sodeloval na povorki in rajal s pustnimi šemami.

Ko je bilo konec tradicionalnega dogodka, je misli preusmeril na nogomet. Pred dvema tednoma je na izredni skupščini NK Drava na predsedniškem položaju nasledil Petra Zajška, hkrati pa bdi nad razvojem klubskega podmladka.

Za začetek k najboljšemu

V uvodnem spomladanskem delu bi se moral pomeriti z Zavrčem, ki pa je že izstopil iz tekmovanja. | Foto: Vid Ponikvar V uvodnem spomladanskem delu bi se moral pomeriti z Zavrčem, ki pa je že izstopil iz tekmovanja. Foto: Vid Ponikvar Ptujskemu klubu želi zagotoviti potrebne pogoje, s katerimi bi prejeli tekmovalno licenco za nastopanje (vsaj) v 2. SNL tudi v prihodnji sezoni. "Poskušali bomo narediti vse, kar je v naši moči," si prizadeva, da bi čim prej napočil trenutek, ko se pri Dravi ne bi več pogovarjali o dolgovih.

Ptujčani bodo v spomladanski del krenili nekoliko pozneje od tekmecev, saj bi se najprej morali pomeriti z Zavrčem. Ker so Haložani neslavno izstopili iz tekmovanja že sredi jeseni, bo Drava v 16. krogu prosta, prvi nastop v letu 2017 pa jo čaka 19. marca, ko se bo na zahtevanem gostovanju pomerila z vodilnim Triglavom.

Čeh je prepričan, da lahko zdajšnja zasedba pod vodstvom Sešlarja prekriža načrte mnogim tekmecem. Gostovanje v Kranju bo pokazalo, kam lahko meri v tej sezoni. Prezimila je na šestem mestu.

V jesenskem delu je s kapetanskim trakom dosegel pet zadetkov. | Foto: Grega Valančič/Sportida V jesenskem delu je s kapetanskim trakom dosegel pet zadetkov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Statistika Nastje Čeha v sezoni 2016/17:

Nastopi: 14
Odigrane minute: 1.192
Zadetki: 5
Rumeni kartoni: 4

 
Ne spreglejte