Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
28. 5. 2016,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid Diego Simeone Zinedine Zidane špansko prvenstvo liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Fernando Torres Sergio Ramos

Sobota, 28. 5. 2016, 12.45

6 let, 6 mesecev

Napoved pred finalom lige prvakov

Branilec Reala, ki je leta 2014 spravil v solze Atletico, želi še enega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Zvečer se bo ustavil svet. Nogometna javnost bo spremljala madridski spektakel v Milanu, ki bo odločil o tem, kdo bo na seznamu zmagovalcev nasledil Barcelono in osvojil tekmovanje vseh tekmovanj. Jan Oblak lahko postane prvi Slovenec, ki bi zaigral v finalu lige prvakov in postal evropski prvak.

Real – Atletico /sobota ob 20.45/

Finale lige prvakov, štadion San Siro v Milanu, glavni sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Verjetni začetni enajsterici:
Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.
Manjka: Varane (poškodba stegenske mišice)

Atletico: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luís; Koke, Gabi, Fernández, Ñíguez; Griezmann, Torres.

Real enajstič ali Atletico prvič? Še drugič v treh letih se bosta za evropsko krono spopadla madridska velikana. V Lizboni (2014) je bil spretnejši in srečnejši Real. Komu se bo smejalo zvečer na San Siru, kultnem štadionu v prestolnici Lombardije?

''Rad ima pritisk in breme, ki je na naših plečih, saj lahko spišemo klubsko zgodovino. Igrati finale je absolutno fantastično, zmagati pa še nekaj boljšega. Zadovoljila bi me le zmaga,'' je iskren Diego Simeone. Leta 2014 je doživel ogromen šok. Atleticu se je na Portugalskem nasmihala evropska krona. Od nje je bil oddaljen le še nekaj minut, nato pa je Real v sodnikovem podaljšku izenačil in v podaljšku napolnil mrežo šokiranim rdeče-belim.

Jan Oblak ne bo prvič branil v evropskem finalu. Leta 2014 je v finalu lige Europa z Benfico izgubil proti Sevilli. | Foto: Jan Oblak ne bo prvič branil v evropskem finalu. Leta 2014 je v finalu lige Europa z Benfico izgubil proti Sevilli.

Takrat je med vratnicama Atletica stal Belgijec Thibaut Courtois, po sezoni 2013/14 pa ga je v Madridu nasledil Škofjeločan Jan Oblak. Simeone je na novinarski konferenci pred finalom v Milanu izpostavil, da so za zadnje uspehe rdeče-belih zaslužne izjemne delovne navade. Poudaril je tudi, da ima Real boljšo ekipo, a je bilo podobno tudi v četrtfinalu (Barcelona) in polfinalu (Bayern), ko je Atletico preskočil zelo močni katalonski in bavarski oviri.

Torres: Največja tekma v moji karieri

Da bo danes potekala izjemna tekma, dokazujejo besede Fernanda Torresa. "To je največja tekma v moji karieri," je prepričan španski napadalec, ki je v bogati karieri že osvojil ligo prvakov (Chelsea, 2012), s Španijo pa postal evropski in svetovni prvak. Pri Atleticu je prve nogometne korake storil s petimi leti. "Imel sem priložnost igrati v velikih klubih, a to je nekaj posebnega. O tem sem sanjal kot otrok," je sporočil svetlolasi El Nino, ki ima v italijanski prestolnici mode veliko prijateljev, saj je v sezoni 2014/15 branil barve Milana.

Fernando Torres je že osvojil ligo prvakov s Chelseajem (2012). O finalu lige prvakov z Atleticom je sanjal vso otroštvo. | Foto: Fernando Torres je že osvojil ligo prvakov s Chelseajem (2012). O finalu lige prvakov z Atleticom je sanjal vso otroštvo.

Nogometna javnost se nagiba k ugotovitvi, da bo Real tisti, ki bo v finalu vodil igro. Simeone je prepričan, da bodo njegovi tekmeci želeli od prve sekunde vzpostaviti prevlado na igrišču, hkrati pa se bo potrudil, da jim njegovi izbranci pomešajo štrene.

Zidane: Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo

''Srečni smo, da smo v finalu. Trdo smo delali, da smo prišli do konca. Če bomo izgubili, to ne bo neuspeh. Neuspeh bi bil, če si ne bi želeli dovolj zmage ali pa v finalu ne bi dali vsega od sebe. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v finalu, lahko pa potrdim, da smo zelo dobro pripravljeni,'' je Zinedine Zidane podal visoko oceno o pripravljenosti belih baletnikov, ki jim bo v najpomembnejši tekmi sezone pomagal tudi Cristiano Ronaldo.

V zvezni vrsti bo brazilski delavec Casemiro, ki ga v taboru Atletica zelo cenijo, prejel prednost pred Iscom in Jamesom Rodriguezom. V Atleticu pa zelo spoštujejo tudi Sergia Ramosa, obrambnega stebra, ki jim je leta 2014 razblinil sanje o evropskem pokalu. V drugi minuti sodnikovega podaljška, ko je Real v Lizboni zaostajal z 0:1, je branilec izkoristil podajo Luke Modrića s kota in izenačil na 1:1.

Zinedine Zidane je po uradnem treningu v Milanu dvignil palec. Prepričan je, da so njegovi izbranci odlično pripravljeni na tekmo sezone. | Foto: Zinedine Zidane je po uradnem treningu v Milanu dvignil palec. Prepričan je, da so njegovi izbranci odlično pripravljeni na tekmo sezone.

''Kar se je zgodilo v Lizboni, je bilo nekaj fantastičnega. A to je že preteklost. Napočil je trenutek, da obrnemo nov list v zgodovini. Želimo ponoviti uspeh iz Lizbone. Radi bi še en naslov, navijači si ga zaslužijo,'' je dejal španski reprezentant, ki bo imel danes nalogo, da pomaga Keylorju Navasu ohraniti mrežo nedotaknjeno, hkrati pa ob prekinitvah skrbi za nevarnost v kazenskem prostoru Atletica. Kako nevaren je lahko pri strelih z glavo, je dokazal pred dvema letoma v Lizboni ...

Ne spreglejte