Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
29. 12. 2016,
4.00

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Saul Niguez Masuluke Oscarine Henrikh Mkhitaryan Neymar Tim Cahill Kevin Prince Boateng nogomet

Četrtek, 29. 12. 2016, 4.00

7 let, 3 mesece

Najlepši zadetki v letu 2016

Čigava mojstrovina vas je najbolj prepričala? Odločitev ni lahka.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

1

Nogometno leto 2016 je postreglo s številnimi lepimi zadetki. Težko je reči, kateri je najlepši, a vseeno smo za vas poskusili na enem mestu zbrati nekatere najlepše. Tukaj so, usedite se in uživajte.

Jamie Vardy (Anglija)

Angleški napadalec je v zanj sanjski sezoni, ko je Leicester City senzacionalno popeljal do naslova angleškega prvaka, dosegel 24 zadetkov. Eden izmed njih je tudi ta proti Liverpoolu. Vardy je sprožil s prve in neubranljivo zadel.

Kevin Prince Boateng (Gana)

Ta zadetek se je znašel med najlepšimi predvsem zaradi izjemne ekipne akcije Las Palmasa, ki jo je s škarjicami končal nekdanji ganski reprezentant Kevin Prince Boateng. Morda še lepša od zadetka je bila zadnja podaja. Nogometaši Villarreala niso mogli verjeti, kaj se je zgodilo.

Hlompho Kekana (JAR)

Reprezentant Južnoafriške republike je zadetek dosegel marca na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na afriški pokal proti Kamerunu. Kekana je po žogi udaril že na svoji polovici in presenetil nasprotnega vratarja.

Marlone (Brazilija)

Nogometaš brazilskega Corinthiansa je za mojstrovino poskrbel v južnoameriškem pokalu Libertadores, ko je pri visoki zmagi  (6:0) dosegel tudi ta zadetek. Žogo je sprejel s prsmi, nato pa proti golu nasprotne ekipe sprožil s škarjicami in žogo pospravil v mrežo.

Lionel Messi (Argentina)

Vsako leto vidimo ogromno zadetkov s prostih strelov, zato mora biti ta res nekaj posebnega, da se je uvrstil med najlepše zadetke leta. No, zadetek Messija v polfinalu Cope America 2016 izpolnjuje to merilo.

Argentinski virtuoz je z dokaj velike oddaljenosti sprožil pravo puščico in ameriškega vratarja Brada Guzana preluknjal kar v njegovem kotu.

Tim Cahill (Avstralija)

Avstralski nogometni ponos, ki je skoraj vso kariero preživel v Angliji, zadnjih nekaj let pa igral v Ameriki, se je v tej sezoni vrnil v domovino. Že ob svojem debiju v avstralskem prvenstvu je za Melbourne City dosegel ta spektakularni zadetek.

Neymar (Brazilija)

Na lestvici se je znašel še en nogometaš Barcelone, a zasluženo. Neymar si je mesto med najboljšimi priboril z zadetkom v španskem prvenstvu proti Villarrealu, ko je po podaji Luisa Suareza kot na vrtiljaku zavrtel branilca rumene podmornice, nato pa še vrhunsko končal akcijo.

Henrikh Mkhitaryan (Armenija)

Tudi na Boxing Day, tradicionalni dan v angleški premier league, smo videli pravo mojstrovino, pod katero se je podpisal član Manchester Uniteda. Po podaji Zlatana Ibrahimovića je iz težkega položaja s peto - mnogi so čarobni strel poimenovali tudi pik škorpijona - neubranljivo zadel armenski zvezdnik in poskrbel za novo zmago rdečih vragov. Malce popolno sliko kazi le to, da je bil armenski zvezdnik v prepovedanem položaju, vendar ga sodnik ni opazil. 

Saul Niguez (Španija)

Ne zgodi se ravno pogosto, da obrambo Bayerna za nos potegne en sam igralec. A to, da so tudi Bavarci iz mesa in krvi, je v polfinalu lige prvakov dokazal soigralec Jana Oblaka Saul Niguez. V samostojni akciji je s slalomom, na katerega bi bil ponosen tudi slovenski legendarni smučar Bojan Križaj, preigral polovico igralcev nemškega prvaka, za konec pa s prefinjenim udarcem premagal še najboljšega vratarja na svetu Manuela Neuerja.  

Mohd Faiz Subri (Malezija)

Kar velja za gol Messija, velja tudi za naslednji zadetek. Ponovno gre za prosti udarec, a tudi ta je fantastičen. Videli smo ga februarja v malezijskem prvenstvu, ko je malezijski nogometaš kršil zakone fizike in poskrbel za nekaj neverjetnega. Žoga je vijugala po zraku, na koncu pa pristala v mreži. Vratar je bil povsem brez moči.

Masuluke Oscarine (JAR)

Za konec vam ponujamo še zadetek vratarja. Na tekmi južnoafriške prve lige med Barokom in Orlandom smo videli nekaj nevsakdanjega. Vratar domače ekipe Masuluke Oscarine je v zadnjih sekundah tekme in pri zaostanku 0:1 prišel v kazenski prostor Orlanda ter z neverjetnim zadetkom s škarjicami v 95. minuti poskrbel za izenačenje. Česa takega s strani vratarja najbrž ne bomo videli nikoli več.

Kdo je dosegel najlepši zadetek?

  • Jamie Vardy
    3,95 %
    34 glasov
  • Kevin Prince Boateng
    1,51 %
    13 glasov
  • Hlompho Kekana
    0,35 %
    3 glasov
  • Marlone
    0,00 %
    0 glasov
  • Lionel Messi
    6,05 %
    52 glasov
  • Tim Cahill
    0,35 %
    3 glasov
  • Neymar
    1,05 %
    9 glasov
  • Henrikh Mkhitaryan
    10,81 %
    93 glasov
  • Saul Niguez
    2,21 %
    19 glasov
  • Mohd Faiz Subri
    15,47 %
    133 glasov
  • Masuluke Oscarine
    58,26 %
    501 glasov
Oddanih 860 glasov
Ne spreglejte