Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
9.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nissan liga prvakov liga prvakov Branislav Ivanović Luis Suarez Marcelo Hakan Calhanoglu

Petek, 7. 11. 2014, 9.48

6 let, 7 mesecev

Najlepšega je dosegel ''modri'' Srb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvo dejanje osmine finala lige prvakov je postreglo s 17 goli, žiriji Uefe in Nissana pa sta izbrali pet najlepših. Ljubitelji nogometa ste odločili, da se je najbolj izkazal Branislav Ivanović.

Največ glasov v izboru strelca gola tedna je prejel Branislav Ivanović, ki je na dvoboju v Parizu dokončal vrhunsko akcijo, pri kateri so imeli na Parku princev prste vmes trije branilci Chelseaja. Srb je z glavo spretno izigral pariško obrambo in Mourinhovi četi pred povratno tekmo na Otoku zagotovil pomembno prednost, saj se je dvoboj končal z remijem (1:1). Kdo so bili še preostali kandidati?

Urugvajec Luis Suarez je v Manchestru dosegel dva zadetka in navijače bogatega angleškega prvaka spravil v slabo voljo. Suarez je na Etihadu za Barcelono dosegel oba gola, lepši pa je bil tisti v 30. minuti. Katalonci so imeli v izdihljajih srečanja imenitno priložnost, da bi se domov vrnili z zmago 3:1, a je Lionel Messi zapravil strel z bele točke.

Branilec naslova Real Madrid si je v Gelsenkirchnu priigral zelo ugoden rezultat. Schalke je izgubil z 0:2, drugi zadetek za bele baletnike pa je z mojstrskim strelom z razdalje dosegel Brazilec Marcelo. Podajo je prispeval Cristiano Ronaldo, ki se je tudi znašel na seznamu strelcev.

Nemški predstavnik Bayer Leverkusen je doma premagal Atletico Madrid z 1:0, za še večji dosežek pa je poskrbel podvig, da je ohranil mrežo nedotaknjeno. Špancem je zagrenil življenje turški reprezentant Hakan Çalhanoğlu. Mladi Turek, rojen pred 21 leti v Nemčiji, je poslal projektil v mrežo in BayAreno spravil na noge. Miguel Angel Moya, tekmec Jana Oblaka za mesto med vratnicama Atletica, je bil nemočen.

Arsenal je objokoval zapravljene priložnosti na dvoboju z Monacom. Ko se je končal redni del, je izgubljal z 0:2, nato pa je Alex Oxlade Chamberlain v začetku sodnikovega podaljška z atraktivnim strelom z roba kazenskega prostora znižal na 1:2, a je Monaco na njegovo žalost v zadnjem napadu na srečanju povišal vodstvo in se iz Londona vrnil z nenadejano prepričljivo zmago, bilo je kar 3:1. Angleški reprezentant je poskrbel, da je vratar Monaca Danijel Subašić prejel šele drugi zadetek v sedmem nastopu v ligi prvakov.

Nominirane gole prvih tekem osmine finala lige prvakov ste si lahko ogledali na posebni Nissanovi strani, kjer ste lahko tudi glasovali ter se potegovali za lepo nagrado. Zdaj lahko ponovite vajo in glasujete za najlepši zadetek na povratnih tekmah osmine finala lige prvakov.

Ne spreglejte