Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Nafta Lendava

Sobota, 21. 5. 2011, 20.58

8 let

Nafta si je zagrenila življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 35. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali lendavsko Nafto s 4:0 (0:0).

Velenjčani so z dobro igro v drugem polčasu prišli do zmage, ki jim ne pomeni veliko, medtem ko je poraz Nafto poslal na deveto mesto. Prekmurci bodo končno osmo mesto lovili v zadnjem krogu, a imajo za Triglavom dve točki zaostanka. Nafta v zadnjem krogu gosti Koper, Triglav pa gostuje pri Olimpiji.

V prvem polčasu so imeli oboji nekaj obetavnih akcij. Na domači strani je Amel Mujaković v četrti minuti preizkusil Aleša Ajleca, Uroš Korun pa v 17. minuti nevarno izvedel prosti strel, a meril le malce previsoko. Tik pred koncem polčasa je Elvis Bratanović sam prišel pred Ajleca, a je slednji žogo ukrotil.

Nafta je prvič zapretila v 18. minuti, ko je poskusil David Tomažič-Šeruga, ki je le za malce zgrešil cilj, le nekaj trenutkov zatem je z glavo povsem neoviran slabo streljal Marko Balažic, v 39. minuti pa je Vedran Vinko meril s 17 metrov, toda Boban Savič je bil na mestu. V 45. minuti je Nafta kar dvakrat zatresla okvir vrat, najprej je Bojan Matjašec po prostem strelu zatresel vratnico, Balažic pa malce zatem prečko po strelu z glavo.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostitelji, a je Denis Grbić streljal preveč po sredini gola. V 64. minuti so knapi povedli, potem ko je Boštjan Jelečević z desne strani lepo podal pred gol, kjer je Bratanović z glavo žogo zabil v Naftino mrežo. Prednost so gostitelji podvojili v 72. minuti, ko se je po globinski podaji sam pred Ajlecem znašel Grbić in ga tudi premagal.

V 77. minuti bi lahko Bratanović zadel za 3:0, a je s šestih metrov žogo poslal čez gol, minuto pred tem pa je Ajleca namučil Denis Klinar. V 87. minuti je Rajko Rotman dokončno odločil zmagovalca, ko je z levico zadel za 3:0, končni izid pa je po protinapadu v 90. minuti postavil Doris Kelenc.

Ne spreglejte