Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 3. 2013,
23.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Robinho Jordi Alba David Villa

Torek, 12. 3. 2013, 23.02

8 let

Nadnaravni Messi se je vrnil in rešil Barcelono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mnogi so dvomili, a ko igrata Lionel Messi in Barcelona, kot ju poznamo, je nihče nima možnosti. Tudi Milan jih ni imel. Katalonci so zmagali s 4:0 in se s skupnim izidom 4:2 prebili v četrtfinale.

Glede na prvo tekmo v Milanu in formo, ki jo je Barcelona kazala v zadnjem času, je bilo več takšnih, ki so verjeli, da se bodo med najboljših osem moštev v Evropi prebili Milančani. Razumljivo, a le do začetka tekme in prvega strela proti vratom Christiana Abbiatija, ki je takoj končal v mreži. Že v peti minuti, ko je izvrstno akcijo z res atraktivnim in še bolj efektivnim strelom zaključil kdo drug kot Lionel Messi. Že po dobrih 15 minutah igre bi bilo lahko 2:0, ko je z roba kazenskega prostora z izjemnim strelom poizkusil Andres Iniesta. Zelo natančen strel, a se je izkazal Abbiati z izjemno obrambo, po kateri se je žoga v kot odbila od prečke. Potem se je igra umirila, v 38. minuti pa bi lahko do gola, ki bi jih povsem približal napredovanju, prišel Milan. Po hitrem protinapadu je pred vratarja Barcelone sam pritekel M'Baye Niang, že premagal Nelsona Valdesa, a je strel mladega francoskega zvezdnika končal v vratnici. ''Kdor ne da, dobi'', staro nogometno pravilo, ki se je uveljavilo že ničkolikokrat doslej se je potrdilo tudi tokrat. Že v naslednjem napadu nova lepa akcija Barcelone in nov neubranljiv strel Messija, ki je izkoristil tistih nekaj centimetrov prostora, ki so mu ga dali nasprotnikovi branilci, in še drugič na tekmi premagal Abbiatija. Barcelona je že do odhoda na odmor izničila prednost gostov, a je bila pred Katalonci še izjemno zahtevna naloga.

V drugem delu igre je Barcelona igrala potrpežljivo, izkoristila pa že prvo priložnost, ki se ji je ponudila, in prišla še do tretjega gola na tekmi, ki je pomenil popoln preobrat. V 55. minuti je Xavi Hernandez ukradel žogo na sredini, podal proti kazenskemu prostoru Milančanov, kjer je malce zamudil Kevin Constant in Davidu Villi omogočil, da se je znašel v izjemni priložnosti. Najboljši strelec v zgodovini španske reprezentance, ki v tej sezoni ne blesti, je izkoristil darilo in v slogu pravega golgeterja, kar seveda tudi je, rutinirano premagal nasprotnikovega vratarja. Veliko veselje na Camp Nouu, vse bolj je bilo jasno, da je Milan brez možnosti. Čeprav tekme seveda še zdaleč ni bilo konec. Gostujoči trener se ni predal in v igro poslal Sullaya Muntarija, ki je zadel na prvi tekmi, in Robinha. Predvsem v samem zaključku tekme je bil Milan tisti, ki je imel več žogo v svojih nogah in bil nevaren, a le do druge minute sodnikovega podaljška, ko je Barcelona še četrtič prebila razredčeno obrambo Italijanov in prišla do četrtega zadetka, ki je pomenil konec sanj o napredovanju za goste. Po desni strani je prodrl Dani Alves in lepo zaposlil Jordija Albo, ki je rutinirano premagal Abbiatija in poskrbel za evforijo na tribunah nabito polnega domačega štadiona. Barcelona je napredovala in se v zgolj uri in pol od avtsajderja prebila do vloge enega izmed glavnih favoritov za osvojitev evropskega naslova. Po tednih slabih iger in rezultat so se Messi in druščina v velikem slogu vrnili na zmagovalna pota ter spet postali strah in trepet za vse, ki se jim bodo postavili po robu.

Ne spreglejte