Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2013,
11.16

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wayne Rooney Rafael Manchester United Manchester City

Petek, 5. 4. 2013, 11.16

3 leta, 8 mesecev

Nad sinjemodre tudi z Wazzo in Rafo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajoči ponedeljek se bosta v mestnem obračunu na Old Traffordu udarila Manchester United in Manchester City. To bo derbi, ki počasi, a vztrajno dobiva naziv največjega derbija v premier league.

Če je to prej veljajo za obračun med "rdečimi vragi" in Liverpoolom, zaradi povprečne igre slednjih počasi to rivalstvo ugaša in dobiva pomembnost, kot jo je imel še pred nekaj leti obračun med Unitedom in Cityjem. Vedno je lepo dobiti takšen obračun, a če ne odloča o sami razvrstitvi na lestvici (Reds za Unitedom zaostajajo skoraj 30 točk), je v končnem pomenu to le še ena tekma, kot je recimo z Norwichem, Wiganom ali Sunderlandom.

Obračun vodilnih moštev bo v ponedeljek v "gledališču sanj". V domače moštvo se po poškodbah vračata Wayne Rooney in Rafael, oba sta še kako manjkala na ponovljeni tekmi pokala FA proti Chelseaju, ki bosta tako spet na voljo siru Alexu Fergusonu. "Wayne in Rafa sta se vrnila na trening in najverjetneje bosta nared za ponedeljkovo tekmo. Nekoliko slabše je stanje pri Jonnyju in Nemanji, ki še nista tako daleč, upam pa, da bosta v soboto spet začela trenirati," je zdravstveni karton pred derbijem razkril 71-letni Škot.

"Rdeči vragi" imajo pred aktualnimi prvaki velikih 15 točk prednosti, a vseeno je še vedno možno nadomestiti 24 točk zaostanka, zato je za slavje jubilejne 20. "zvezdice" še prekmalu: "Svojim igralcem moramo čestitati za izredno konstantnost v ligi. Zmagati 25 od 30 tekem je izjemen rekord. Prednost je velika, a še vedno nismo osvojili lige. Pred nami je še 8 tekem, v igri pa torej še 24 točk," je previden "Fergie", ki se še kako živo spominja, kako jim je City v prejšnji sezoni pred nosom speljal naslov. Sinjemodri so se zaradi boljše gol razlike veselili svojega tretjega naslova. Manchester United je na domačem igrišču zmagal zadnjih 12 zaporednih tekem v premier league, če štejemo še prejšnjo sezono, pa so na zadnjih 24 tekmah pred domačimi gledalci zmagali kar 22.

Ne spreglejte