Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 8. 2010,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 7. 8. 2010, 20.11

7 let, 12 mesecev

Nacional uspešnejši od "vijolic"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Četa Darka Milaniča, ki je v petkovih jutranjih urah prispela s Škotske, je v soboto odigrala prijateljsko srečanje z Nacionalom Reneja Miheliča in Dejana Školnika. Portugalci so zmagali s 5:2.

Državni podprvaki ne poznajo počitka. Potem ko so v četrtek v ligi Europa suvereno opravili v škotski prestolnici in izločili Hibernian ter v štajersko prestolnico prispeli v petkovih jutranjih urah, so v soboto vnovič stopili na zelenico.

Tokrat so v Ljudskem vrtu prijateljske moči merili z Nacionalom, katerega barve branijo trije slovenski igralci: Nejc Pečnik, Dejan Školnik in Rene Mihelič. Prav slednja dva sta nazadnje branila barve slovenskih pokalnih prvakov, zato ju je direktor "vijolic" Bojan Ban pred tekmo za njun prispevek k mariborskemu uspehu nagradil s spominskim darilom.

Mariborčani s pomlajeno ekipo

Zanimivo srečanje se je končalo z zmago portugalske ekipe in sicer z rezultatom 5:2. Pri osemkratnih državnih prvakih sta v polno zadela Tomislav Pavličić in pri strelu z bele točke, Dragan Jelič, potem ko je bil eden od strelcev gostujoče ekipe prav nekdanji član vijoličastih, Školnik.

Sicer pa je domači strateg tokrat priložnost ponudil predvsem mlajšim igralcem, Darko Milanič je namreč v ogenj od prve minute poslal Radana, Majerja, Krajnca, Rolo, Reška, Dodleka, Spahiča, Cvijanoviča, Pavličića, Jeliča in Pluta, v nadaljevanju pa so nastopili še Mertelj, Milec in Berič.

Pohvale na račun NK Maribor

Kot zanimivost velja omeniti tudi to, da je pred samim srečanjem darilo prejel tudi najbolj trofejni slovenski klub iz Maribora in sicer s strani nogometnega kluba Nacional.

Pri portugalskem prvoligašu so namreč zelo zadovoljni s pripravami v mestu pod Kalvarijo, zato se je njihov podpredsednik Cris Techeira s spominskim darilom zahvalil NK Maribor za zgledno sodelovanje, ki traja že nekaj časa.

Utrinki s tekme:





Ne spreglejte