Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 10. 2013,
12.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

PSG Olympiacos Anderlecht

Sreda, 23. 10. 2013, 12.56

7 let, 12 mesecev

Na Luzu bo vroče, lažji trening za PSG?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši francoskega prvaka PSG bodo v 3. krogu lige prvakov skupine C lovili tretjo zaporedno zmago. V primeru uspeha bi že skoraj uvrstili v izločilne boje. Boj za drugo mesto v Lizboni.

PSG si želi nadaljevati niz neporaženosti tudi v Bruslju. Ta v ligi prvakov traja že več kot leto dni, če pretvorimo v tekme, Parižani v ligi prvakov ne poznajo poraza že 11 tekem. Po vseh nogometnih zakonih bi se morala številka 11 spremeniti v 12, a v nogometu se nikoli ne ve. Parižani so na zadnjih 28 tekmah vselej dosegli zadetek, poraz, ko govorimo o vseh tekmovanjih, pa so na zadnje doživeli marca v domačem prvenstvu, ko jih je pokopal zadetek Grzegorza Krychowiaka (Reims).

Na prvih dveh srečanjih v skupini C so Francozi s 4:1 premagali Olympiakos, s 3:0 pa je padla tudi lizbonska Benfica, po nič drugega kot zmago pa ne gredo niti v Bruselj. "Tri točke so za nas obveza. S tem bi naredili velik korak za uvrstitev v izločilne boje. Svojim igralcem ves čas zatrjujem, da lahkih tekem ni, v vsako tekmo je treba vstopiti polno osredotočen, in prav nič drugače ne bo smelo biti tudi nocoj," pravi pred tekmo Laurent Blanc, ki še vedno ne more računati na branilca Thiaga Silvo, Javierja Pastoreja in Christophea Jaletta, po kazni se vračata Thiago Motta in Marco Verratti.

Na drugi strani se Anderlecht ponaša z zelo slabo statistiko. Belgijci so izgubili obe uvodni tekmi letošnje lige prvakov. Z 2:0 jih premagala Benfica, pred domačimi pa jih je s 0:3 odpravil tudi grški Olympiakos. Pri belgijskem moštvu sta poškodovana Silvio Proto in Ronald Vargas. Kakšna so pred obračunom pričakovanja domačega stratega, Johna van den Broma? "PSG je pred sezono naredil vse, da bodo resno napadali naslov v ligi prvakov. Gledal sem nekaj njihovih domačih tekem in resnično so pokazali nogomet, ki ga lahko gledaš z odprtimi usti. Najbolj me je navdušilo dejstvo, kako lahko funkcionira in igra skupaj toliko zvezdnikov, tukaj moram čestitati Blancu. Naše možnosti? Ni treba biti poseben strokovnjak, da opaziš, da jih ni veliko, a če nas bodo Parižani vzeli z lahkoto in če bi mi pokazali igro, kot jo v tej sezoni še nismo, si lahko obetamo kakšne točke."

Veliko bolj zanimiv in izenačen obračun se obeta v Lizboni, kamor v goste prihaja Olympiakos. Tako Portugalci kot Grki so do zdaj zbrali tri točke, današnji obračun pa bo v veliki meri pokazal, katero moštvo bo tisto, ki se bo poleg PSG uvrstilo v izločilne boje. Za oboje bi zmaga veliko pomenila, z remijem pa bi bilo bolj zadovoljni gosti. Glavno orožje Grkov bo Kostas Mitroglou, čigar ime že sanjajo pri Anderlechtu, saj jim je v prejšnjem krogu zabil "hat-trick". Nanj pa s prstom kaže tudi grški selektor Portugalec Fernando Santos, ki vabi svoje rojake na štadion da Luz. "Pridite si pogledat tega nogometaša, ki ima neverjeten nos za zadetek. Napadalca s takimi sposobnosti, kot jih ima Mitroglou, je izredno težko najti."

"Olympiakos bo izredno težek nasprotnik, tega se zavedamo, a imamo lepe možnosti. Morali bomo igrati tako, kot smo proti Anderlechtu, če se hočemo nocoj veseliti zmage," pred tekmo razmišlja domači trener Jorge Jesus, ki se ne obremenjuje s tem, koliko točk bo dovolj za napredovanje. Zgodovina uči, da se je zgodilo, ko tudi deset točk ni bilo dovolj za osmino finala. "Treba je iti iz tekme v tekmo in zbrati čim več točk. Ne bojim se, da ne bi bili med potniki za izločilne boje."

"Zmaga ni nikakršna obveza, a se je ne bi branili. V naši ekipi vlada odlično vzdušje, smo motivirani in dobro pripravljeni. Vedno gremo na zmago, nič drugače ne bo tokrat, a prednost domačega terena tudi ni zanemarljiva. Benfica je klub z zgodovino in zato si zasluži vse spoštovanje," pa pravi trener Olympiakosa Michel.

Ne spreglejte