Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
16.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Rennes konferenčna liga Ante Šimundža NK Mura

Sreda, 3. 11. 2021, 16.00

2 leti, 5 mesecev

Mura pripotovala v Rennes

Slovenski prvaki po senzacijo v Francijo tudi z Bobičancem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Luka Bobičanec | Luka Bobičanec si je poškodoval mišico konec avgusta proti graškemu Sturmu.  | Foto Mario Horvat/Sportida

Luka Bobičanec si je poškodoval mišico konec avgusta proti graškemu Sturmu.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski nogometni prvak Mura je danes pripotoval v Rennes, kjer bo zvečer opravil uradni trening pred srečanjem 4. kroga skupinskega dela konferenčne lige. Črno-beli so se na zahtevno gostovanje k vodilnemu klubu skupine G, ki je pred dvema tednoma v Mariboru zmagal z 2:1, odpravili z oslabljeno postavo.

NK Mura : Vitesse, konferenčna liga, Matko Obradović
Sportal Obradović in prvaki še lep čas skupaj: Najboljše še prihaja

Trener Ante Šimundža je na pot v Francijo popeljal 22 nogometašev, med njimi tudi Luko Bobičanca, ki zaradi poškodbe na dvoboju z graškim Sturmom ni zaigral za črno-bele še več mesecev. Zdravstveno stanje Hrvata, enega najboljših igralcev 1. SNL v šampionski sezoni 2020/21, še ni najboljše, tako da je težko verjeti, da bi se lahko Bobičanec vrnil na zelenico na zahtevnem gostovanju pri vodilnemu klubu skupine G. Če prištejemo še Žigo Škofleka, ki je ostal doma zaradi poškodbe, zaradi bolezni pa nista odpotovala Jan Gorenc in Mihael Klepač, bo Mura na zgodovinskem gostovanju, prvem v Franciji v klubski zgodovini, zaigrala z oslabljeno zasedbo.

V Francijo so odpotovali Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Staniša Mandić, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar, Samsindin Ouro, Mitja Lotrič, Marin Karamarko, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žan Buček, Nardin Mulahusejnović, Luka Bobičanec in Tilen Ščernjavič. Mura je edini slovenski klub v skupinskih delih evropskih tekmovanj, v deželo aktualnih svetovnih prvakov v nogometu pa se je odpravila s popotnico nedavnega prvenstvenega poraza v Celju (0:1), po katerem je padla na šesto mesto, a znaša zaostanek za vodilnim Koprom, ki je ostal praznih rok v Ljudskem vrtu, še vedno "znosnih" šest točk.

Le še Mura, Lincoln in Alaškert

Rennes je pred dvema tednoma zmagal v Mariboru z 2:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rennes je pred dvema tednoma zmagal v Mariboru z 2:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura bo v četrtek na Roazhon Parku naskakovala prve točke v skupinskem delu evropskega tekmovanja. V konferenčni ligi jih poleg nje v uvodnih treh krogih nista osvojila le še dva kluba. To sta prvak Gibraltarja Lincoln Red Imps ter Alaškert iz Armenije, ki pa imata v primerjavi z Muro lažje tekmece v skupini. Črno-beli so padli v druščino s predstavniki Anglije, Francije in Nizozemske, eden najbogatejših klubov na svetu Tottenham pa na lestvici gleda v hrbet Rennesu, tako da velja pričakovati še kako zanimivo končnico. Rennes želi zadržati prednost, kar bo še zmanjšalo možnosti Muri za morebitno senzacijo.

Francoski klub iz Bretanje je v pozitivnem nizu. Poraza ni doživel že osem tekem zapored, v prvenstvu pa nazadnje remiziral na gostovanju pri Troyesu z 2:2. Proti Muri naj bi trener Bruno Genesio izbral podobno enajsterico kot v Mariboru (Gomis - Traoré, Badé, Aguerd, Truffert - Bourigeaud, Santamaria, Tait, Sulemana - Guirassy, ​​Terrier), kjer je Mura namučila favorita, Amadej Maroša pa je v zadnjih minutah zapravil zrelo priložnost za remi.

Na tekmi 3. kroga konferenčne lige je mrežo Rennesa zatresel Mitja Lotrič. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na tekmi 3. kroga konferenčne lige je mrežo Rennesa zatresel Mitja Lotrič. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Za razliko od zadnje tekme bi tako Rennes od prve minute nastopil z dvema novima igralcema, Loic Bade namesto Warmeda Omarija, Martin Terrier pa namesto Gaetana Labordeja. Pri Rennesu sicer zaradi poškodbe še vedno ni nared za nastop najdražji igralec, poškodovani 19-letni Belgijec Jeremy Doku.

Ognjen Mudrinski
Sportal Mariborčani z zmago na derbiju na vrhu ujeli Olimpijo in Koper
PSG
Sportal Nice gleda v hrbet le še Parižanom
Celje Bravo 13 krog Simon Sešlar
Sportal Celjani pahnili Muro v spodnjo polovico 1. SNL
Ne spreglejte