Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 17.24

8 let

Mura 05 pred novim preskokom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Mure 05 so bili med premorom v negotovem položaju, a se je, kot kaže, izteklo v njihovo prid, kakor tudi kluba, ki se je z investitorji bojda pripravljen potegovati za visoke uvrstitve.

Morda v tej sezoni še ne, a kot napovedujejo "skrivnostni" vlagatelji, ki so kar dolgo odlašali z odločitvijo, ali se naj pridružijo Muri 05, naj bi prekmurski prvoligaš v prihodnje krojil vrh lestvice. Prekmurci imajo za sabo zanimivo jesen, v kateri so potrdili pričakovanja in zaupanja vseh, ki so jim dovolili predčasen prehod v prvoligaško tekmovanje. Obisk navijačev v Fazaneriji je bil za slovenske razmere izjemen, ob prihodu Anteja Šimundže na klop pa se je začel tudi rezultatski vzpon. Mura 05 je s precej mlado zasedbo najprijetnejše presenečenje prvega dela sezone in na četrtem mestu za drugo HiT Gorico zaostaja le za dve točki. Kljub temu je težko verjeti, da bi se "črno-beli" do konca sezone borili za naslov podprvaka, če upoštevamo, da ima Maribor zajetno prednost, je pa to spodbuda za naprej.

Klub je zadržal praktično vse nogometaše, v drugi del sezone pa bo vstopil še okrepljen za branilca Jureta Travnarja in napadalca Dragana Jeliča. Veliko se je govorilo tudi o možnem odhodu enega najbolj obetavnih mladih nogometašev Mitje Lotriča, ki s klubom (še) ni našel skupnega jezika, zadržali pa so tudi Nusmirja Fajića. Visokorasli napadalec je bil zanimiv tudi za klube zunaj slovenske meje.

Muraši so večji del priprav opravili v Fazaneriji, po prihodu investitorjev pa so takoj odšli na priprave v Pulj. V klubu si v nadaljevanju sezone obetajo predvsem ponovitev podobnih predstav iz prvega dela sezone, s čimer bi tudi zadržali visok obisk na tekmah v Fazaneriji.

Ne spreglejte