Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 8. 2016,
21.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Miguel Angel Moya Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo

Sobota, 13. 8. 2016, 21.41

6 let, 7 mesecev

Miguel Angel Moya poškodovan

Nima sreče: najprej Oblak, zdaj še operacija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Vratar madridskega Atletica Miguel Angel Moya bo zaradi poškodbe kolena počival vsaj dva meseca. Vodstvo španskega velikana razmišlja, da bi v času njegove odsotnosti v klub pripeljalo novega vratarja, saj si želijo kakovostne zamenjave, če bi se kaj nepredvidljivega pripetilo Janu Oblaku.

Prvi vratar madridskega Atletica je Jan Oblak. Slovenski reprezentant spada med najboljše (in najdražje) vratarje v Evropi, tako da njegovim stanovskim kolegom, ki zaman čakajo na odmevnejšo priložnost, preostanejo le še drobtinice. Trener Diego Simeone ponavadi Škofjeločana spočije le v španskem pokalu, v drugih tekmovanjih pa prednost vselej dobi Oblak.

Oblak obsedel na rezervni klopi

Miguel Angel Moya (levo) je bil nekaj časa prvi vratar madridskega velikana. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miguel Angel Moya (levo) je bil nekaj časa prvi vratar madridskega velikana. Foto: Guliverimage/Getty Images Njegova prva zamenjava je Miguel Angel Moya. Slovenski as se dobro spominja začetka sezone 2014/15, ko se je iz Lizbone (Benfica) preselil v Madrid. Poškodoval se je že med poletnimi pripravami in izgubil nekaj tednov dragocenih treningov. To je izkoristil Moya in si z dobrimi predstavami prislužil začasni status prvega vratarja. V Atletico je prišel le nekaj tednov pred Oblakom, pred tem pa branil barve mestnega tekmeca Getafeja.

Moya je branil tako dobro, da je mladi Slovenec njegove nastope spremljal na klopi za rezervne igralce, a se s tem ni preveč obremenjeval. Vedel je, da bo napočil trenutek, ko se bodo stvari obrnile v njegov prid. Dočakal ga je spomladi 2015, ko se je Moya na srečanju lige prvakov proti Bayerju poškodoval. Oblak je neogret stopil med vratnici in se izkazal. To je bila prelomnica, saj si je s to tekmo povrnil status prvega vratarja. Tako je ostalo vse do danes. Vmes je postavil kar nekaj rekordov, v novo sezono pa vstopa kot eden najbolj spoštovanih vratarjev v Evropi.

Atletico razmišlja o nakupu novega vratarja

Škofjeločan bi lahko v kratkem dobil novega klubskega soigralca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan bi lahko v kratkem dobil novega klubskega soigralca. Foto: Guliverimage/Getty Images Moya se je sprijaznil z vlogo rezervnega vratarja. Čeprav ni branil slabo, ga je nekdanji vratar Olimpije in Benfice zasenčil, Atletico pa je bil presrečen, da je lahko računal na dva kakovostna vratarja.

V sredo pa so se za Moyo začele nove težave. Na treningu je občutil bolečino v desnem kolenu. Bila je tako huda, da je moral že dan pozneje na operacijski poseg. Zdravniki so napovedali, da bo po opravljeni artroskopiji kolena počival vsaj dva meseca. V tem obdobju bo Oblak ostal brez stanovskega kolega, s katerim ga veže veliko prijateljstvo in medsebojno spodbujanje.

Vodstvo Atletica po poročanju španskega športnega dnevnika AS razmišlja o tem, da bi poletni prestopni rok izkoristilo za nakup novega vratarja. Simeone lahko poleg Oblaka na igralnem položaju vratarja računa še na 23-letnega Španca Bernabeja Barragana in na 20-letnega Argentinca Axela Wernerja, udeleženca letošnjih olimpijskih iger v Braziliji.

Nimata veliko izkušenj, zato se v klubu nagibajo k temu, da bi na štadion Vicente Calderon privabili še enega vratarja. Imel bi le to smolo, da bi lahko na velikih tekmah sedel le na klopi za rezervne igralce, saj bi bila glavna vloga namenjena Oblaku.

Prvi vratar slovenske reprezentance se je od sezone 2015/16 poslovil z bolečim porazom Atletica v finalu lige prvakov v Milanu. | Foto: Vid Ponikvar Prvi vratar slovenske reprezentance se je od sezone 2015/16 poslovil z bolečim porazom Atletica v finalu lige prvakov v Milanu. Foto: Vid Ponikvar

Atletico bo v novo sezono španskega prvenstva vstopil prihodnjo nedeljo (21. avgust), ko bo na domačem igrišču pričakal Alaves. Prvi vrhunec ga čaka točno mesec dni pozneje (21. septembra), ko bo v derbiju 5. kroga gostoval pri prvaku Barceloni. Takrat Moya še ne bo mogel pomagati klubu.

Ne spreglejte