Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
7.18

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea NK Maribor NK Maribor Eden Hazard

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 7.18

7 let, 11 mesecev

Mourinho pred Mariborom okrcal navijače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Chelseaja so v sobotnem londonskem obračunu upravičili vlogo favorita in ugnali QPR, strateg Jose Mourinho pa je po zmagi podal par pikrih pripomb na račun navijačev. Kaj ga je zmotilo?

Nogometaši Chelseaja bodo v Slovenijo prispeli v torek, nato jih čaka ponoven dvoboj lige prvakov s slovenskim prvakom, ki so ga pred domačim občinstvom ponižali s 6:0. Sledi eno najbolj zahtevnih gostovanj na Otoku, saj se bodo predstavili na slovitem Anfieldu, kjer jih bo prihodnji konec tedna čakal motivirani Liverpool.

Modri se bodo v Maribor odpravili v prijetnem razpoloženju, saj so v soboto na angleškem prvenstvu uresničili cilj in proti mestnemu tekmecu Queens Park Rangers, ki mu v tej sezoni ne cvetijo rožice in tiči pri repu razpredelnice, vknjižili nove tri točke. Do zmage so resda prišli težje od pričakovanj. Zmagali so z 2:1, odločilni zadetek pa je z bele točke dosegel Belgijec Eden Hazard, ki je pred kratkim v ligi prvakov paral živce mariborski obrambi.

Imel je občutek, kot da je vse prazno

Gostje, vodi jih izkušeni angleški trenerski lisjak Harry Redknapp, so na štadionu Stamford Bridge namučili favorita, trener Jose Mourinho pa je po dvoboju v svojem slogu podal kritiko domačemu občinstvu. "Vsi vedo, kako sem čustveno povezan s klubom in navijači, a moram vseeno opozoriti, da se v zadnjem času na domačih tekmah počutimo, kot da bi igrali pred praznimi tribunami. Ko sem danes na tekmi pogledoval naokrog, sem dobil občutek, kot da je vse prazno. Tribune pa so bile polne, kar me je zmedlo," je Portugalec pred radijskim mikrofonom TalkSport iskal razloge, zakaj njegovi izbranci niso v dvoboj krenili bolj odločno, pač pa se na igrišču postavili plaho in neizrazito.

Meni, da bi ob bolj glasnih navijačih že od prve sekunde uprizorili bolj krvoločen in dinamičen lov na zadetke, tako pa se dogaja, da postanejo žrtve preveč zaspanega ozračja. O glasnosti navijačev na tekmah Chelseaja smo se lahko prepričali tudi ob nedavnem gostovanju Maribora, ko so simpatizerji slovenskih prvakov zlahka preglasili večkratno število domačih privržencev.

Speče občinstvo prebudili šele žarometi

Prvi zadetek Chelseaja, ki ga je po že deveti podaji Cesca Fabregasa v tej sezoni dosegel Brazilec Oscar, je padel le dve minuti po tem, ko so se na štadionu prižgali žarometi. Ti so po besedah Mourinha nekoliko pripomogli k temu, da se je občinstvo zbudilo in razživelo.

"Mož, zadolžen za prižiganje žarometov, je bil enakega razpoloženja kot speče občinstvo. Potreboval je 20 minut, da je ugotovil, da je že mračno, sam pa sem potreboval 30 minut, da sem ugotovil, da štadion ni prazen. Ko smo dosegli zadetek, sem dognal, da je štadion vendarle poln," je poskrbel za šaljiv komentar o glasnosti navijačev in njihovih zaspanih odzivih.

Obramba gostov je bila po njegovem mnenju zelo dobro organizirana in je nogometaše Chelseaja, ki stremijo h kombinatorni igri, spravljala ob določene preglavice, Mourinho je izpostavil tudi odlična posredovanja vratarja tekmecev Roberta Greena.

"Postavili so nas v zahteven položaj, a bi morali, to tudi zmoremo, igrati bolje," je še odvrnil portugalski strateg, strelec odločilnega zadetka pa je dodal: "Najbolj pomembno je, da smo osvojili tri točke. Včasih naletiš na dan, ko ne igraš najbolje, a smo vendarle ostali na vrhu," je poudaril Hazard, ki je na prvi tekmi z Mariboru dosegel dva zadetka.

Ne spreglejte