Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
9.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

La Liga Real Madrid Jose Mourinho

Nedelja, 11. 12. 2011, 9.37

7 let, 12 mesecev

Mourinho: Odločila je sreča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jose Mourinho je po novem porazu na "el clasicu" veliko zaslug za zmago Kataloncev pripisal sreči. Kljub temu se v Madridu ne predajajo in poudarjajo, da je prvenstvo še dolgo.

Pred "el clasicom" se Jose Mourinho ni pojavil pred novinarji, po porazu pa je to vendarle storil. "Prišel sem, ker smo izgubili. Ne bi želel, da po porazu govori moj pomočnik. Nemogoče bi bilo, da v tem primeru ne bi stopil pred medije," je povedal Portugalec, ki je proti izjemni Barceloni izgubil še eno bitko in dodal: "Mislim, da si je Messi zaslužil izključitev, a sodnik je bil mnogo bližje dogodku, zato si prekršek očitno morda res ni zaslužil rumenega opozorila," je med drugim povedal Mourinho. Real Madrid se je pred tekmo za marsikoga zdel celo v vlogi favorita, a Katalonce ni zmedel niti zadetek v uvodnih sekundah. Real je s tem prekinil niz 62 tekem, na katerih je zabil prvi gol in nato tudi zmagal.

Barcelona je na koncu prišla do zmage (3:1) svojo (pre)moč pa kazala predvsem v drugem polčasu. A kaj lahko bi bilo drugače, če Cristiano Ronaldo, ki je tudi tokrat ostal v senci Lionela Messija, pri vodstvu branilcev naslova z 2:1, ne bi zgrešil z neposredne bližine. "Nogomet je igra, v kateri odločajo malenkosti, pomembno vlogo pa igra tudi sreča. Pred izidom 1:1 bi lahko povedli z 2:0, a Cristiano Ronaldo ni zaključil v svojem slogu. Prvi polčas je bil izenačen. V drugem polčasu smo prejeli zadetek, ki je bil dosežen ob veliki pomoči sreče in ničesar drugega. Ta zadetek ni bil posledica kakovosti, niti ne napake moje ekipe. Lahko bi izenačili na 2:2, a po strelu Cristiana Ronalda spet nismo zadeli. V končnici tekme je bila psihološka prednost seveda na strani Barcelone, ki je uspela igrati, kakor to rada počne. Zadeli so za 3:1, kar je bila posledica mirnosti in samozavestni. Če povzamem, razlika je nastala zaradi sreče," je razpredal Mourinho, ki je na osmih derbijih proti Barceloni doslej le enkrat zmagal, in sicer v finalu kraljevega pokala.

Kapetan Reala Iker Casillas je v bran vzel Cristiana Ronalda in poudaril, da se nočejo obremenjevati s Katalonci. "Ta poraz nas boli. Bili smo v izjemni seriji, ki pa smo jo prekinili prav na Bernabeu. Drugi gol Barcelone je odločil tekmo, vendar pred nami je še precej tekem, zato se ne smemo obremenjevati z Barcelono," je dejal Casillas.

Sergio Ramos je poudaril, da je poraz proti Barceloni še toliko bolj boleč. "'El Clasico' je vedno nekaj posebnega, zato je poraz na tej tekmi še toliko bolj boleč. Prvenstvo je še dolgo, ob tem imamo še tekmo manj in če zmagamo, smo še naprej vodilni," je po rekordnem že sedmem "el clasicu" v koledarskem letu povedal branilec Reala.

Ne spreglejte