Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 9. 2015,
13.32

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Chelsea Jose Mourinho Porto Bayern München Josep Guardiola Barcelona Dinamo Zagreb Zoran Mamić Arsene Wenger Arsenal Luis Enrique Rudi Garcia Matej Jug Zenit

Sreda, 16. 9. 2015, 13.32

5 let

Mourinha prevzela čustva že dan pred tekmo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začenja se drugi krog skupinskega dela lige prvakov. Največ slovenskih očes bo pogledovalo proti Barceloni, kjer bo Kevin Kampl z Bayerjem gostoval pri evropskem prvaku. Jose Mourinho na delu v Portu.

Kaj zmore Barcelona brez poškodovanega Lionela Messija, ki bo soigralce bodril le s tribun? Luis Enrique verjame, da se bodo soigralci odzvali dovolj pogumno in nadomestili izgubo najboljšega posameznika. "Leo je nenadomestljiv. Skušali bomo igrati na podoben način. Izziv, kako se spopasti s tekmeci brez najboljšega igralca, je zelo atraktiven," pred dvobojem z nemškim predstavnikom, ki si je nastop v skupinskem delu lige prvakov zagotovil prek kvalifikacij, sporoča strateg evropskega prvaka.

Bayer je v Katalonijo prišel optimističen. Visoka zmaga v Bremnu je okrepila samozavest igralcev, slovenski reprezentant Kevin Kampl pa je dosegel prvenec v bundesligi. Na štadionu Camp Nou bo izpolnil otroške sanje, a se še ne ve, ali bo začel v udarni enajsterici ali pa bo na priložnost čakal na klopi. Po prvih napovedih naj bi bil rezervist. "Skušali bomo doseči zadetek. Če nam bo to uspelo, lahko izvlečemo kaj pozitivnega, drugače ne," je dejal nemški trener Roger Schmidt.

V skupini E bo zanimivo tudi v Borisovu, kjer bo Roma brez nekaterih zvezdnikov skušala potrditi vlogo favorita. Na gostovanju pri beloruskem prvaku so se v preteklosti spotaknili že mnogi velikani, zato je previdnost Rudia Garcie več kot razumljiva. "Dvoboja v Borisovu in Leverkusnu bosta odločilna za nas," razmišlja Francoz, ki želi varovance popeljati vsaj do drugega mesta.

Trener Dinama: Igrali bomo proti najboljši ekipi na svetu

V skupini F pričakuje evropska javnost prepričljivi zmagi Bayerna in Arsenala. Na Bavarskem bo gostoval Dinamo Zagreb, ki ga bo na tribunah spremljalo več tisoč navijačev, v srcih pa jih bo grel topel spomin na senzacionalno domačo zmago nad topničarji. Trener Bayerna Josep Guardiola je izpostavil, da bo hrvaški prvak vse prej kot lahkoten tekmec. Zaveda se, da Dinamo letos sploh še ni izgubil in se lahko pohvali z nizom 45 zaporednih zmag. Veliko pričakuje od poljskega lovca na rekorde, velikega napadalca Roberta Lewandowskega. "Zelo sem zadovoljen z njegovimi predstavami. Njegove podaje, zadetki … Seveda pa želim še več. Upam, da se bo proti Dinamu vpisal med strelce, a sem zadovoljen z njim tudi takrat, ko ne doseže zadetka. Če seveda igra tako, kot želim sam," je poudaril Katalonec.

Zagrebčani se zavedajo, da prihaja najtežja tekma skupinskega dela. "Polaskani smo, da lahko nastopamo tukaj. Igrali bomo proti najboljši ekipi na svetu. Vemo, kako močni so, a so vendarle iz mesa in krvi, tako kot mi. Radi bi dosegli zadetek," je dejal Zoran Mamić, ki opozarja izbrance, naj ne delajo nepotrebnih napak v vročem območju okrog Dinamovih vrat.

Arsenal se bo skušal navijačem za spodrsljaj na Hrvaškem opravičiti proti grškemu prvaku. Čilenec Alexis Sanchez je v izjemni formi, trener Arsene Wenger pa bi z zmago prekinil plaz kritik, ki se je vsul na Francoza po nekaterih razočaranjih v uvodnem delu sezone.

Mourinho: Chelsea ne spada med favorite

V skupini G bo ogromno mešanih čustev prisotnih pri Joseju Mourinhu, pa tudi Ikerju Casillasu, njegovem nekdanjem varovancu pri madridskem Realu, s katerim sta se poslovila v nič kaj idealnih odnosih. Portugalec, eden najbolj karizmatičnih trenerjev na svetu, se tako vrača v Porto. Z njim je pred enajstimi leti presenetil Evropo in osvojil ligo prvakov, zdaj pa ga bo skušal z londonskim velikanom spraviti na kolena.

"Pred novinarsko konferenco sem obiskal klubski muzej. Je preprosto čudovit. Lahko si srečen, da si del njega, zato so me v muzeju prevzela čustva. Zavedaš se, da si naredil nekaj pomembnega," je priznal Mourinho, ki je zelo navezan na klub, ponos severne Portugalske.

Če je lani veljal za favorita za evropski naslov, nato pa se zadovoljil z naslovom angleškega prvaka, ga letos zaradi bledih nastopov na Otoku ni na elitnem seznamu. Tega se zaveda tudi vedno odrezavi Mou. "Chelsea zaradi različnih razlogov ne spada med favorite za osvojitev lige prvakov. Naš cilj je preboj v izločilni del, nato pa bomo še enkrat premislili o naših ciljih."

Porto je v ponedeljek praznoval 122. rojstni dan, navijači pa pričakujejo najlepše darilo, odmevno zmago nad Chelseajem. Največji motiv bo imel vratar Iker Casillas, ki bo v kratkem tudi absolutni rekorder po številu nastopov v ligi prvakov, saj bo prehitel Xavija Hernandeza.

Na drugi tekmi skupine se bosta v Tel Avivu spopadla Maccabi in kijevski Dinamo.

Slovenec najverjetneje ne bo sodil Hulku

V skupini H bo na delu tudi Slovenec, saj bo na tekmi v St. Peterburgu pravico delil Matej Jug. Tolminec bo sodil na srečanju med Zenitom in Gentom, na katerem bi lahko ruski predstavnik pogrešal najboljšega napadalca. Brazilec Hulk ima težave z zdravjem in je še vprašljiv za spopad z belgijskim prvakom, ki nastopa prvič v elitni evropski druščini.

Derbi skupine H bo v Lyonu, kjer bo gostovala Valencia.

Ne spreglejte