Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
18.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Natisni članek

Matjaž Kek Damir Mišković Rijeka Hrvaška Matic Črnic Roman Bezjak UEFA liga prvakov Rujevica

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 18.00

12 mesecev

Predsednik Rijeke Damir Mišković

Keka je na Hrvaško poslal sam bog

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Matjaž Kek Rijeka Hajduk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Rijeke Damir Mišković po dvojni hrvaški kroni, osvojeni pod vodstvom Matjaža Keka, komaj čaka na začetek kvalifikacij za ligo prvakov. Prvi mož reškega kluba se ne boji morebitnih odhodov najboljših igralcev. Popolnoma zaupa Mariborčanu, ki je poskrbel za zgodovinski uspeh.

Po koncu sezone 2016/17, ki bo ostala v zgodovini reškega nogometnega kluba zapisana z zlatimi črkami, je napočil čas za oddih. Ne bo dolg, saj čakajo novopečenega hrvaškega prvaka že čez dober mesec dni obveze v Evropi. Rečani želijo po dvojni hrvaški kroni opozoriti nase še v ligi prvakov.

Na Rujevici bi rad poslušal himno lige prvakov

Veselje Matjaža Keka po zmagi nad Cibalio, s katero si je Rijeka tudi matematično zagotovila naslov hrvaškega prvaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Veselje Matjaža Keka po zmagi nad Cibalio, s katero si je Rijeka tudi matematično zagotovila naslov hrvaškega prvaka. Foto: Grega Valančič/Sportida Pod vodstvom Matjaža Keka so se dvakrat uvrstili v skupinski del lige Europa, zdaj pa jih mika, da bi storili še korak več in poskrbeli, da bi v prestolnici Kvarnerjaše letos odmevala himna lige prvakov.

''Pomerili se bomo z ekipami, ki prihajajo z drugega finančnega planeta, a se bomo pripravljeni z njimi stepsti in se poskušati uvrstiti v skupinski del lige prvakov. Naše vodilo naj bo Stuttgart,'' je v intervjuju za hrvaški časnik Novi list spomnil na veliko zmago nad (nekdanjim) nemškim velikanom v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo Europa, po kateri se je Kek veselil nastopa v skupinskem delu evropske lige.

''Poskušali bomo narediti vse, kar je v naši moči, da bi na Rujevici odmevala himna lige prvakov. Veliko je bilo stvari, ki smo jih imeli za nemogoče, zdaj pa je Rijeka hrvaški prvak in pokalni zmagovalec,'' je poudaril predsednik, ki v teh dneh uživa na otoku Rab in razmišlja o novih izzivih reškega kluba.

Rijeka je potrebovala točno takega trenerja

Rujevica komaj čaka na začetek evropske sezone. Žreb za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov bo 20. junija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rujevica komaj čaka na začetek evropske sezone. Žreb za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov bo 20. junija. Foto: Grega Valančič/Sportida Ne skrbi ga, da bi Rijeka zaradi morebitne prodaje najboljših igralcev, potrebne za ugodnejšo finančno prihodnost kluba, ostala brez možnosti za vidnejše dosežke. ''Srećko Juričić, Ivan Mance (športni direktor Rijeke in njegov pomočnik, op. p.) in trener Matjaž Kek vedo, kaj delajo. Vedo, kaj moramo napraviti, da Rijeka zasluži denar za delovanje in bo konkurenčna v Evropi,'' je zaupal, da ima Mariborčan v rokah že seznam poletnih okrepitev, ki bi lahko vskočile v primeru, če bodo Rečani resnično ostali brez najboljših posameznikov.

Verjame, da bo Kek, ljubljenec reških navijačev, ki na trenerskem stolčku vztraja že dobra štiri leta, kos vsem izzivom. ''Keka nam je poslal sam bog. Juričić je leta 2013 vedel, kaj počne. Kek je trener, ki ga je Rijeka potrebovala za uresničitev svojih ciljev. Klub je dvignil na višjo raven na vseh področjih,'' je pohvalil tesnega sodelavca, ki je poskrbel za zgodovinsko dejanje in postal prvi slovenski trener z naslovom hrvaškega prvaka.

V kakšni zasedbi bo Rijeka vstopila v novo sezono? Roman Bezjak se je že poslovil ... | Foto: Grega Valančič/Sportida V kakšni zasedbi bo Rijeka vstopila v novo sezono? Roman Bezjak se je že poslovil ... Foto: Grega Valančič/Sportida

Po štirih zvezdicah (naslov hrvaškega prvaka, dva pokala in superpokal) je pred njim nov izziv. Na videz najtežji, a se je Mišković v letih, odkar sodeluje z nekdanjim slovenskim selektorjem, večkrat prepričal o tem, da zna Rijeka uresničevati čudeže. Za novega, če bo želel na Rujevici poslušati himno ligo prvakov, bo potreboval tri preskočene evropske ovire v kvalifikacijah. Tako kot slovenski prvak Maribor, s katerim bi se lahko tudi pomerila.

Ne spreglejte