Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
16. 11. 2014,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Jasmin Kurtić slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 16. 11. 2014, 8.05

8 let

Milivoje Novaković: Ne smemo si lagati

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kevin Kampl in Jasmin Kurtić pravita, da je Slovenija lahko ponosna na to, kar je pokazala v Londonu, Milivoje Novaković meni nekoliko drugače.

''Dobro smo začeli, tudi povedli, a nato prejeli tri gole in izgubili. Proti tako dobri ekipi, kot je Anglija, je težko doseči pozitiven rezultat. Nam ni uspelo, a moramo dvigniti glave in iti naprej. Moramo biti realni. Anglija je boljša in je zasluženo zmagala,'' je povedal Jasmin Kurtić. ''Zadovoljni smo lahko tudi s tem, kar nam je do zdaj v kvalifikacijah uspelo. Imamo šest točk, 90 odstotkov ljudi ni pričakovalo, da nam bo šlo tako dobro. Moramo biti zadovoljni,'' je še povedal vezist, ki je na Wembleyju pričakovano zasedel mesto na sredini igrišča.

''Imeli smo lepo priložnost, da bi naredili kaj več. Če bi vsaj malce dlje zadržali vodstvo, bi bilo lahko drugače. O tem smo se pogovarjali s soigralci takoj po tekmi. Škoda, da nam ni uspelo,'' je še povedal 25-letnik, ki je še četrtič nastopil v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016. Nad vzdušjem, ki ga je priredilo nekaj več kot 80 tisoč navijačev, tudi on ni bil navdušen.

''Očitno angleški navijači niso tako glasni, kot smo nekateri mislili, da bodo. Moram pa pohvaliti slovenske, ki so nas vseh 90 minut bodrili in nam skušali pomagati. Škoda, da se jim nismo oddolžili in jim podarili vsaj točke. Naredili bomo vse, da nam to uspe že na prihodnjih tekmah,'' je sklenil nogometaš Fiorentine, ki bo v reprezentanci ostal tudi za tekmo proti Kolumbiji.

Kaj takega si ne bi smeli privoščiti

Drugače velja za Kevina Kampla, ki je imel v dneh pred tekmo v Londonu nemalo težav s poškodbo in šele tik pred zdajci dobil dovoljenje, da lahko nastopi. Po tekmi z Anglijo se je vrnil v klub. ''Imeli smo srečo, da so si Angleži zabili avtogol. Prešli smo v vodstvo, bili v res ugodnem položaju, pa vse hitro zapravili. Ne bi si smeli privoščiti, da smo tako hitro in poceni prejeli gol. Nismo bili z glavo pri stvari. Na prihodnjih tekmah mora biti drugače. Borili smo se, a to ni bilo dovolj,'' je povedal zvezdnik Red Bull Salzburga.

''Kljub temu smo lahko zadovoljni s tem, kar smo pokazali. Pa tudi s tem, kar nam je do zdaj v teh kvalifikacijah uspelo. Imamo šest točk, kar je veliko. Škoda le za poraz v Estoniji, kjer bi lahko osvojili vsaj točko, če že nismo zmagali, a nič zato. Smo optimistični in verjamemo v ugoden razplet,'' je še povedal nogometaš, ki je prejšnji mesec praznoval 24. rojstni dan.

''Zdaj odhajam v klub, vzel si bom nekaj časa počitka in skušal priti k sebi. Upam, da bo vse dobro in bom do zimskega premora odigral čim več tekem. Potem pa, kdo ve … Morda že pozimi odidem drugam,'' se o klubski prihodnosti, pred časom je tudi javno povedal, da v Salzburgu ne namerava ostati predolgo, ni želel izreči Kampl.

Izgovorov ne sme biti

''Ne smemo si lagati, igrali smo slabo. Zakaj, ne vem, a v prihodnosti moramo biti boljši. Res je, da je bila zelenica nekoliko slabša, a je bila za obe ekipi enaka. To ne more biti izgovor. Kot se tudi ne smemo izgovarjati na to, da smo na tekmo prišli nekoliko prej, kot bi morali. To nas je malce zmotilo, a zagotovo ni bilo razlog za poraz,'' je bil zelo konkreten Milivoje Novaković, ki so ga Angleži v dneh pred tekmo predstavljali kot daleč največjo nevarnost, ki bo pretila s slovenske strani.

''Nič, gremo naprej. Naša kvalifikacijska skupina je enakovredna, kar so dokazali tudi nogometaši San Marina, ki so remizirali proti Estoniji. Moramo narediti vse, da se nam ne bo zgodilo kaj podobnega. Moramo nabirati točke,'' je povedal 35-letni napadalec, ki po otoškem gostovanju ostaja pri 28 reprezentančnih golih. Da bi izboljšal strelsko statistiko, ni imel preveč možnosti. Soigralci mu niso priigrali praktično niti ene priložnosti. Tako pa bi težko zadeli tudi Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović in preostali največji mojstri svetovnega nogometa.

Ne spreglejte