Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 2. 2021,
19.57

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Slaviša Stojanović Luka Elsner Kenan Bajrić Alen Ožbolt Darko Milanič

Nedelja, 28. 2. 2021, 19.57

3 leta, 1 mesec

Izgubil ni že devet tekem, na zadnjih osmih je zmagal

Milanič navdušuje na Slovaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Darko Milanič | Darko Milanič je na dobri poti, da dopolni svojo bogato zbirko lovorik. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Darko Milanič je na dobri poti, da dopolni svojo bogato zbirko lovorik.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Najuspešnejši slovenski nogometni trener Darko Milanič bo na Slovaškem očitno še dopolnil svojo zbirko lovorik. S Slovanom iz Bratislave vodi na prvenstveni razpredelnici, njegov klub pa je v odlični formi. Danes je v gosteh pri Seredu zmagal s 5:0. Luka Elsner je s Kortrijkom v Belgiji doživel poraz. Slaviša Stojanović je z Levskim iz Sofije remiziral v Bolgariji.

Medtem ko v "njegovem" Mariborom, s katerim je osvojil kar šest prvenstvenih lovorik, iščejo novega trenerja, njegov trenerski kolega Simon Rožman pa je na Hrvaškem izgubil službo pri Rijeki, gre Darku Milaniču na Slovaškem odlično.

V 17 tekmah, kolikor jih je vodil, odkar je septembra lani sedel na klop Slovana, je doživel le dva poraza, posebej prepričljiva pa je pripravljenost njegovega kluba v zadnjem obdobju. Izgubil ni že na devetih prvenstvenih tekmah v nizu, v tem času pa je nanizal kar osem zmag, prejel vsega tri zadetke, zabil pa jih je kar 21. Pet od teh danes, ko je s 5:0 v gosteh premagal sedmouvrščeni Sered.

K tej zmagi sta svoj delež prispevala tudi slovenska nogometaša, ki si kruh služita pri Slovanu. Nekdanji branilec Olimpije Kenan Bajrić je igral od prve do zadnje minute, nekdanji napadalec Domžal Alen Ožbolt pa je bil na igrišču do 76. minute, štiri minute pred odhodom na klop pa zadel za vodstvo Slovana s 4:0, ko je v gol spremenil enajstmetrovko.

Slovan je vodilni na lestvici in ima pred najbližjim zasledovalcem sedem točk naskoka.

Elsner po zmagi nad velikanom tokrat izgubil

Nekoliko slabši konec tedna je za Luko Elsnerjem v Belgiji. Mladi slovenski trener, ki se je po odhodu s klopi francoskega prvoligaša Nice v belgijski prvi ligi nedavno vrnil v trenerski posel, je, potem ko se je prejšnji teden izkazal z zmago nad velikanom Anderlechtom, s Kortrijkom v soboto doma izgubil proti Zulte-Waregemu z 1:2.

Kortrijk je trenutno na 13. mestu prvenstvene lestvice, na kateri je 18 klubov.

Stojanović remiziral na mestnem derbiju

Tretji slovenski nogometaš s službo v tujini Slaviša Stojanović je v nedeljo odigral vroči sofijski derbi proti CSKA, ki pa ni ponudil zmagovalca. CSKA in Levski sta se razšla z remijem brez zadetka. Levski je trenutno na devetem mestu prvenstvene lestvice, izgubil pa ni že tri tekme v nizu.

Ne spreglejte