Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 7. 2013,
20.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič Robert Berić

Nedelja, 28. 7. 2013, 20.20

8 let

Milanič, Berić in soigralci izžvižgani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Sturma so po evropskem šoku, ko jih je v četrtek izločil islandski Breidablik, razočarali še v avstrijskem prvenstvu. Doma so izgubili z novincem Grödigom, Robert Berić ostal brez sreče.

Nogometno popoldne v Gradcu je minilo v nevsakdanjih pogojih, saj se je živo srebro na igrišču povzpelo na neverjetnih 45 stopinj. Poletna vročina je bila le eden izmed razlogov, da se je na tribunah UPC-Arene zbralo sorazmerno skromno število gledalcev. Bilo jih je nekaj več kot 5.000, kar je veliko manj od pričakovanega. Da je obisk padel, je poskrbela tudi hladna evropska prha po četrkovem islandskem šoku. Nogometaši Sturma so pričakovali, da si bodo s prvo zmago v avstrijskem prvenstvu v tej sezoni povrnili samozavest, a se je kriza le še poglobila. Po novem spodrsljaju so bili deležni koncerta žvižgov, ki so jim jih namenili razočarani navijači.

Sturm je izgubil dvoboj s prvoligaškim novincem, ki prihaja iz tako majhnega mesta, da si je v Avstriji v spomin na nekdanjo znano glasbeno zasedbo prislužil vzdevek Village people (vaščani). Čeprav so bili črno-beli boljši v prvem polčasu, so vnovič zapravljali obetavne priložnosti, kar se jim je tako kot na srečanju z Breidablikom maščevalo. V zaključku srečanja je rezervist Philipp Zulechner dvakrat matiral domačega vratarja in zagotovil Grödigu zgodovinsko zmago. Prvo v najmočnejši avstrijski nogometni ligi, saj moštvo iz okolice Salzburga prvič nastopa v avstrijski bundesligi.

Berić: Upam, da bom prihodnjič zadel v polno

Pri Grödigu igra tudi 25-letni slovenski napadalec Tadej Trdina. Prihaja iz Mežice, že od otroških let pa se dokazuje v nižjeligaških avstrijskih klubih. Z Grödigom okuša prvoligaško okolje, v Gradcu pa je odigral vso tekmo. Pri gostiteljih je bil vso tekmo dejaven njegov stanovski kolega Robert Berić, veliko bolj znan slovenski nogometni javnosti. Nekdanji napadalec Interblocka in Maribora se je znova znašel v nekaj priložnostih, stresel tudi okvir vrat, mreže pa ne. "Ne vem, kaj bi sploh povedal ... V prvem polčasu smo bili boljši. Če bi takrat zadeli in prešli v vodstvo, bi zagotovo zmagali. Zapravil sem lepe priložnosti. Upam, da bom prihodnjič zadel v polno," je besede Krčana povzel avstrijski Sportnet. Milaničeva četa podobno kot na obeh dvobojih z islandskim podprvakom ni zadela v polno, po dveh krogih pa v Avstriji zaseda šele osmo mesto. Izolan očitno še ni dobil bitke s časom, saj je moral v relativno kratkem obdobju zasukati rokave in se preizkusiti v novem okolju. "V prvem delu smo dobro kombinirali, proti koncu pa smo se izgubili. Kot da takrat ne bi bili več prisotni na tekmi," je poudaril nekdanji strateg slovenskih prvakov. Podobno krizo, s katero ima opravka v Avstriji, je na klopi Maribora že doživljal, a mu je v sezoni, ki jo je na koncu v prvenstvu dobil Koper, zvesto stal ob strani športni direktor Zlatko Zahovič. Odločitev se je obrestovala, saj je bilo rezultatske krize po nekaj mesecih konec, lovorike pa so začele deževati v klubske vitrine. Bo nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance sonce posijalo tudi v Gradcu, kjer je že navduševal kot branilec?

Ne spreglejte