Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 11. 2015,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milan Mandarić nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 20. 11. 2015, 15.59

8 let

Milan Mandarić: Navijači so srce kluba, ki mora stalno utripati

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od letošnje sezone je nogometna Prva liga Telekom Slovenije doma na Kanalu A. O izzivih in pasteh nogometa na TV ter vodenja kluba na poti k vrhu sta spregovorila Branko Čakarmiš in Milan Mandarić.

Da je nogometna Olimpija, ko je prišel na njeno čelo sloviti ameriški poslovnež srbskega rodu Milan Mandarić, doživela preporod, je dejstvo. Vodilni položaj na lestvici, neprimerno polnejše tribune, predvsem pa povsem drugačna energija v klubu in ob njem pričajo o tem, da je novo vodstvo prineslo bistven premik.

Ne glede na številne prihode igralcev Mandarić, ki ima bogate izkušnje iz angleških klubov, v ospredje svoje postavlja tiste, zaradi katerih se šport sploh dogaja. Po njegovi teoriji so pravi lastniki kluba prav navijači. "Navijači so srce kluba, ki mora stalno utripati. To sem govoril povsod, kjer sem deloval. Trener, igralec, lastnik pridejo in odidejo. Otroci, starši, dedki in babice pa ostajajo s klubom. Smešno bi bilo reči, da je lastnik kluba kdo drug kot navijači," je med gostovanjem na Sportu, konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu, dejal Olimpijin predsednik, ki torej stavi na vzajemno spoštljiv odnos z navijači ter veliko urejenost in profesionalnost v nedrju kluba. Oboje je prinesel, vzpostavil, želi pa si še precej več – na vseh področjih.

Vzporednica med športom in šovbiznisom

Branko Čakarmiš, direktor programov pri Pro plusu, zanimivo, velike razlike med zabavnim in športnim programom ne vidi. "Velikih razlik ni, le format je drugačen. Šport je del šovbiznisa. Potrebuješ dobre like, junake, zgodbe. Maribor je odlična zgodba o tem, kako postane športnik medijski junak. V njegovi ekipi je nekaj ikon. Naš cilj je, da ne bi bil le Maribor tak. Prihaja Olimpija, pomagali bomo klubom, da bodo postali junaki. Čustva so tako v zabavi kot v športu," je z zanimivo mislijo postregel znameniti član žirije v šovu Slovenija ima talent. Poudaril je, da se s televizijsko produkcijo trudi delati dobre (lokalne) zgodbe, junake iz nogometašev: "Te pa lahko pišemo le s slovenskimi klubi in igralci."

Ne spreglejte