Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2023,
12.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Fenerbahče Miha Zajc

Torek, 18. 4. 2023, 12.50

1 leto

Poškodba slovenskega reprezentanta

Sreča obrnila hrbet Mihi Zajcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Miha Zajc Fenerbahče | Miha Zajc ta mesec ne bo več mogel pomagati soigralcem. | Foto Guliverimage

Miha Zajc ta mesec ne bo več mogel pomagati soigralcem.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc si je na zadnji tekmi proti Ankaragücüju poškodoval levo mečno mišico. Z igrišč bo odsoten vsaj dva tedna, kar bo velik udarec za 28-letnega Primorca, saj se je v zadnjem obdobju ustalil v udarni enajsterici Fenerbahčeja, ki vztraja v boju za dvojno turško krono.

Benjamin Šeško Andraž Šporar
Sportal Strelska eksplozija slovenskih napadalcev v tujini

Fenerbahče, eden največjih in najbolj priljubljenih turških nogometnih klubov, ta mesec ne bo mogel računati na pomoč Mihe Zajca. Slovenski zvezni igralec, ki ima opravka z zahtevno sezono, v kateri je potreboval kar nekaj časa, da je trenerja Jorgeja Jesusa prepričal v to, da ga večkrat uvršča v udarno enajsterico, si je poškodoval levo mečno mišico. Na zadnji tekmi Fenerbahčeja, ki se je v soboto potegoval za točke turškega prvenstva proti Ankaragücüju, je tako začel dvoboj od prve minute.

Rezultat se dolgo ni spreminjal, še v 78. minuti, ko je moral slovenski reprezentant zaradi poškodbe zapustiti igrišče, je bil na semaforju izpisan rezultat 0:0, nato pa je sledil šok za gostitelje. Gostje so le dve minuti po tem, ko je zelenico zapustil Zajc, nepričakovano povedli. Fenerbahče je vseeno zmogel dovolj moči, da je preobrnil rezultat. Zmagoviti gol za 2:1 je v šesti minuti sodnikovega podaljška dosegel Portugalec Miguel Crespo. Ravno tisti igralec, ki je vstopil v igro namesto poškodovanega Zajca.

Fenerbahče je v turškem prvenstvu na drugem mestu, zaostaja le za mestnim tekmecem Galatasarayjem, ki ima šest točk prednosti. Zajc je v tej sezoni zbral 19 nastopov in se podpisal pod dva zadetka. Prejšnji teden je z evrogolom zablestel na gostovanju pri Fatih Karagümrüku (2:1).

Njegove soigralce čaka že v sredo nov izziv, gostovanje v prvenstvu pri Istanbul Basaksehirju. Prihodnji ponedeljek bo Fenerbahče gostil Istanbulspor, nato sledi gostovanje pri Sivassporju, s katerim se bo Fenerbahče pomeril tudi v polfinalu turškega pokala. Prva tekma bo na sporedu 3. maja, takrat bi se lahko ekipi priključil že Zajc, povratna pa bo tri tedne pozneje v Istanbulu.

Ne spreglejte